Hafes Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Heloł, wymęczyłem takiego oto Omnibusa z Rodena w 1/72. Model w miarę sklejalny choć plastik mógłby być lepszej jakości. Oszklenie wykonali jako pasek folii więc miałem niemałe problemy z przyklejeniem od środka tak aby nie wcisnąć go przy późniejszej obróbce całości. Robiony z pudełka. Jedyna zmiana to zrobiony od podstaw stelaż bagażnika dachowego. Ten zrobiony przez producenta z blaszki to całkowita płaska porażka Mogli go spokojnie odwzorować z plastiku a na blaszkę wrzucić choćby osłonę silnika. Ale trudno. Model w malowaniu afrykańskim. Założenie było takie, że miał być totalnie zakurzony/ubrudzony. Błoto na pustymi rzadko występuje więc padło na zakurzenie i zapiaszczenie. W czasie prac malarskich wystąpił mały wypadek więc część dachu nad przednimi oknami ma inny odcień koloru podstawowego co niestety widać. Ale co tam - załoga wzięła tę część z innego egzemplarza Zdjęcia niestety uwypukliły smugi pędzla na zielonym kolorze ale to 72 i w realu nie bije to po oczach. Nie jestem z niego zadowolony bo kilka rzeczy mogłem zrobić lepiej. Jak na model za trzy dychy może być. Możecie się już pastwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid99 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Chcialbym, zeby moje tak wygladaly. Malowales pedzlem tylko pasy rozumiem, reszta aero? zapiaszczenie tez aerografem? Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Dzięki Pasy malowane pędzlem jak w oryginale. Reszta aero + wash, który i tak zniknął pod piachem. Brudziłem całość pędzlem moimi ulubionymi pigmentami CMK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 A utrwalasz pigment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 24 Maja 2012 Autor Share Napisano 24 Maja 2012 Na ogół nie utrwalam. Dopóki nie dotykam paluchami to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 Zrobiłem taki mały apdejt. Dodałem flagę i chyba model zyskał trochę charakteru dzięki temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Fajny.Zawsze podobala mi sie ta konstrukcja a w tej wersji jeszcze bardziej.Kurzenie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Flaga super zrobiona, ale charakteru nabralo to bardziej dwuznacznego. Wczesniej to byl model konstrukcji (ktora nalezy podziwiac bo jest wytworem mysli, a nie ideologii/polityki), teraz troche sie "zideologizowal". ;) No ale to tylko moje wrazenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 A tam zaraz dwuznacznego Załoga raczej wolała nie ryzykować przypadkowego ostrzału przez nadgorliwego Hansa czy innego Jurgena śmigającego nad pustynią. W końcu wozili cenne oficerskie tyłki A lotnictwo aliantów to już inna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Gratuluję wykonania.! Piękna rzecz w '72 W takim powiększeniu na pierwszy rzut oka nie widać, że to taka skala. Ja to bym jeszcze wymienił zamocowanie notka i zapuścił washem atrapę, żeby dodać jej "przestrzenności" Kawał dobrej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Bardzo fajny model, gratuluję Po otwarciu zdjęć, musiałem jeszcze raz przeczytać w jakiej to skali, na prawdę fajna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Zdjęcia troszkę za jasne, ale model I klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 26 Maja 2012 Autor Share Napisano 26 Maja 2012 Dzięki za opinie Może się skuszę na jeszcze jednego i zrobię tak, żeby było widać wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Lebioda Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 świetny model - dziś widziałem na wystawie i przy okazji gratuluję wyniku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 27 Maja 2012 Autor Share Napisano 27 Maja 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi