Skocz do zawartości

T-34 ChTZ 1:35 Tamiya - mój pierwszy czołg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Właśnie ukończyłem mój pierwszy czołg, który jest jednocześnie pierwszym modelem z użyciem aerografu, brudzenia eksploatacji itp.

IMG_3431_zpsd5950745.jpg

IMG_3429_zps2830cc5d.jpg

IMG_3424_zps552c68d8.jpg

IMG_3416_zpsf0c58bd5.jpg

IMG_3408_zpsffc1cca4.jpg

_MG_3441_zpsd453ef9a.jpg

_MG_3436_zps47a22d50.jpg

Chętnie wysłucham uwag przed rozpoczęciem następnej produkcji którą będzie KW-1 Trumpetera.

Napisano

Jeżeli to twój pierwszy czołg, to gratuluję udanego modelu . Co mi się jednak rzuciło w oczy, to gąski powinny leżeć na kołach, a nie lewitować.

Napisano

Pewnie gumiaki, i kolega nie podkleił ich klejem CA, no nic, całkiem przyzwoicie wykonany model, jedynie co to pokusiłbym się o jakieś roztarcie brudu na kołach bo wyglądają, jakby ktoś je ławkowcem brudził.

Napisano

Witaj. Dawno nie widziałem "pierwszego" modelu tak ładnie zrobionego. Wypowiem się tylko odnośnie malowania, bo odnośnie gąsek już było, a na zgodności z oryginałem się nie znam. Ładnie pomalowany, bez zacieków i centymetrowej warstwy farby, co przy pierwszym malowaniu aero jest dużym plusem. Ładnie "wypaćkany", z umiarem, ale jednocześnie noszący ślady użycia w terenie. Może trochę bardziej wyrazisty wash i obicia dałyby bardziej wyrazisty efekt. Jak dla mnie super.

Napisano

Bardzo ładnie jak na pierwszy czołg.

Tylko te gumiaki psują odbiór całości pracy. Warto może zastanowić się nad wymianą na ogniwka od Bilka.

• 2 weeks later...
Napisano

Powtórzę się, jak na pierwszy model i na dodatek malowany aerografem, to tylko pogratulować. Oby tak dalej.

Napisano

Kurcze, umknał mi jakoś wcześniej ten wątek - dołączam się więc do opinii, że bardzo ładny model w ogóle, a jak na pierwszy model to już pełen szacun