zippo1202 Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Zamieszczam model Dragona w skali 1:72. Jest to mój pierwszy model jaki wykonałem. Malowany pędzlem, akrylami Pactry. Za wszelkie opinie z góry dziękuję created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Największy wielbłąd - wkleiłeś odwrotnie drzwi - masz wewnętrzną stroną na zewnątrz ! Mniejszy wielbłąd - na pewno nie jest to polski pojazd... Wielbłądzik - brakuje washa i suchego pędzla - trochę płaski się wydaje... Jak na pierwszy model i to jeszcze w 1/72 tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 mandrivecs wytknął Ci błędy - ja dołożę swoje: obrotnica na dach powinna się obracać, a Ty osłonę strzelca przykleiłeś do dachu... za dużo 'srebra' - widziałeś srebrny karabin? ściemnij broń czarnym metalikiem mam wrażenie że łopata na bagażniku nie jest do końca pomalowana i nie pomalowałeś dna kadłuba i podwozia - a to mimo wszystko przebija ;-) ale ogólnie jest nieźle zapraszam Cię na forum o humvee tam chłopaki podpowiedzią Ci jak lepiej wykończyc tego młotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zippo1202 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 mandrivecs dziękuję za sugestie. Postaram się na tym modelu poprawić to o czy napisałeś. Poszukam gdzieś porad jak robić wash i suchy pędzel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zippo1202 Napisano 25 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2014 Shidley jeżeli chodzi o stronę o humvee to jestem na niej zarejestrowany ale jak widzę kolegów to wpadam w lęki Wiele muszę się jeszcze nauczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Lęki leczy się podpowiedziami kolegów jak wykonać lepszy model ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Metoda suchego pędzla polega na tym że płaski pedzelek maczasz w farbie najlepiej tego koloru co reszta pojazdu i w/wm pedzelek wycierasz praktycznie do sucha e chusteczkę higieniczna a potem po krawędziach modelu malujesz tym pędzlem. Wychodzi ci wtedy taka fajna głębia. Ot i cała filozofia. A broń i elementy metalowe maluj metalizerem gun metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Używanie suchego pędzla z farbą, którą jest pomalowana reszta pojazdu absolutnie mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 A to bardzo ciekawe. Stosuje tę metodę od lat i nie uważam żeby mijala się z celem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Chyba żeście się nie dogadali. Ta farba którą malowałeś pojazd ale znacznie rozjaśnioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi