zakurzony Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Witam, Udało się wymęczyć i obfotografować kolejnego modela Tym razem padło na "starego" Challengera z Extratechu. Miało być lekko, szybko i przyjemnie, bo przecież "żywica to nic strasznego". Nic się z tego nie sprawdziło - okazało się, że Extratech to nie MarS, a dopasowywanie płyt podwozia do kadłuba będzie wracało do mnie we wszelkich koszmarach modelarskich Ostatecznie wyszło jak wyszło, świadomość niedoróbek jest (choć reflektor na żywo nie wygląda jak upaćkany wapnem ) , ale i tak prezentuje się to raczej lepiej niż bym się spodziewał na pewnym etapie frustracji i zgrzytania zębami. Malowanie z 1 DPanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 efekt wart był zachodu, bardzo ładny i rzadki model. pogratulować, czekam na następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Podoba mi się. Możesz powiedzieć jaki to kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Właśnie - co to kolor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Kolor to SCC 15 czyli brytyjski olive drab. Na angielskich forach "chodzą" różne pomysły na miksturę, ja wybrałem przepis (Tamiya): 8 x XF-26 (deep green), 8 x XF-52 (flat earth) i 1 x XF-1 (black). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 7 Kwietnia 2015 Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Bardzo fajnie wyszedł, szczególnie oklaski za polskie oznakowanie Swojego czasu zastanawiałem się nad tym modelem. Może w końcu się w niego zaopatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 7 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2015 Mimo wspomnianych zastrzeżeń model polecam. Jak na żywicę detal bardzo dobry, uzupełniające blaszki rownież na poziomie. Trzeba jedynie uważać na przygotowanie dużych części i usuwanie nadlewek żywicznych. Bo może to nie części były źle dopasowane tylko ja niewprawny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Fantastyczny. Wygląda na większy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Przepiękny! To na pewno 1:72? Jeden z moich ulubionych wozów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2015 Share Napisano 8 Kwietnia 2015 Dzięki. Pytam, bo ja mam taki przepis 5x XF61 + 2x XF62 + 2x XF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Kwietnia 2015 Share Napisano 10 Kwietnia 2015 Zdjęcia nie oddają skali. Gdybyś nie napisał w temacie, to byłbym święcie przekonany, że to skala 1/35. Pomimo pomalowania go w jednostajnym kamuflażu, widać świetnie ślady brudzenia, przebarwienia. Naprawdę eleganckie malowanie i brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi