Skocz do zawartości

GMC 2 1/2 Ton Truck - 1:35 Tamiya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ciężarówka transportowa GMC 2 1/2 Ton, od Tamiya z dodatkami własnymi i przyczepą Italeri. Od razu powiem że może być to SF, bo nie bazowałem na żadnym zdjęciu, nie wiem czy ta cysterna na przyczepie nie jest czasem z okresu powojennego. Ciężarówka wraz z M32B1 i jeszcze dwoma lub trzema elementami będzie stanowiła część dioramki w tematyce "Warsztat polowy"

Jvq2O9j.jpg

BxGMune.jpg

9E9ehwA.jpg

ZHER4D9.jpg

mliyeH8.jpg

lOAtURJ.jpg

nTdixKs.jpg

2sIavls.jpg

NSsLc6V.jpg

GgZodcm.jpg

g9HKD6x.jpg

PiKUZMY.jpg

wk5Tr1H.jpg

eAEHjEZ.jpg

3fs8zvo.jpg

Je5Byvn.jpg

YA8mWlP.jpg

rvMzbER.jpg

rvMzbER.jpg

NBnlbQ1.jpg

0xQpzcp.jpg

Napisano

"Radosny" wóz z cygańskiego taboru Ale nakradły chłopaki sprzętu wszelakiego.

I kierowca taki szczęśliwy - "Warsztat polowy" to będzie "pozytywnie nastrojona diorama"

Napisano

Oglądam, bo lubię amerykańską II wojenną technikę. Sam pojazd jest super , ale aż się prosi o blaszki fototrawione szczególnie przy zdjęciach makro, rażą te wszystkie grube elementy jak osłony reflektorów , uchwyty odlane razem z bronią załogi, ślady po wypychaczach, niestarannie obrobione koła , plus za przytroczenie ładunku , minus za niestaranne poprzyklejanie chlebaków i toreb na amunicję (szczególnie na lewej osłonie reflektora) gdzieś zaginał uchwyt do ściągania lufy w wkm-e, po co komu tyle hełmów , pojazd należy do sztabu ( HQ 40) 55 batalionu saperów ( 55E) 10 Dywizji Pancernej (10 trójkąt) dlaczego zatem na lewej burcie koło kierowcy znajduje się płyta oporowa do moździerza 81mm Na pace leży km Browning 1919 zaś podstawa do niego przytroczona jest z łopatką na zderzaku , no i ładunek na pace też raczej do saperów chyba nie należy,bardziej pasuje do kompanii transportowej (SV),ten motor też chyba gdzieś ukradli jak Malarkey w "Kompanii braci" . Ogólnie jest to pojazd z serii "dam co mam". Już się nie czepiam ludzi z których każdy powinien mieć na ramieniu odznakę dywizyjną i jakieś odznaki stopni . Jak to zawsze piszę, masz duży potencjał ale marnujesz go niestarannym wykonaniem, jak dla mnie lepiej robić mniej ,a dokładniej i przede wszystkim oglądać zdjęcia.Pozdrawiam M1A1(HA)

Napisano

Twoje modele, jak je tak obserwuje to są szczególne. Od razu widać, że Ty je robiłeś. Coś takiego masz w doborze kolorów, że od razu wiadomo kto je modelował. Największym minusem jest ten syf, położony i przyklejony bez sensu do każdego modelu. Te barachła albo nie mają się tak na prawdę czego trzymać, albo są w miejscach w których nikt normalny by ich nie zawiesił. Powiedz jakimi cudownymi siłami trzyma się ten mały plecaczek na zderzaku? Albo ta płyta oporowa? Patrz na zdjęcia i ogranicz potrzebę przedobrzenia. Mniej znaczy więcej niejednokrotnie. Spróbuj a będzie dobrze. Pozdrawiam Łukasz

Nie wspomnę o tej butli gazu. Jak kierowca da po garach to zniszczy motor. A to cenna rzecz. Ewentualnie zabiłaby wszystkich jakby jakiś niemiecki snajper w nią strzelił.

• 1 month later...
Napisano

Ja bym jeszcze te miny z zestawu od M21 Tamiya gdzieś uprzątnął...

Jak patrzę na ten model to mam nieodparte wrażenie, że posiadam w swoich zasobach co najmniej 80% tego suffu, co ten pojazd ma na pace, włącznie z motocyklem...