irizar Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Zamieszczam galerie mojego kolejnego modelu po Volvo VN. W pokoju widać dużą poprawkę między tymi modelami . Co prawda nie ma jeszcze nadkoli i zderzaka tylniego w naczepie, ale są w trakcie budowy. Model można uznać już za 95% finishu. Kabelek wisi od HDS'u, ponieważ za niska gablota :P, jak mierzyłem to bez kabelków. Link do warsztatu: viewtopic.php?t=11549 Model robie od 25.12.2008r., a model dostałem pod choinke ;) Oto fotki: To by było tyle , klamki jeszcze nie ma, bo mi wyparowała, ale czekam na nową A i jeszcze osłonka między kabiną , a drewnem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 A klameczki gdzie? Osłona z przodu naczepy aby kłody nie miały możliwości przesunięć podczas hamowania ? Coś Ci nie najlepiej wyszły te kalki na HDS, plusy napiszę później . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Piękna skakanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 A klameczki gdzie? Osłona z przodu naczepy aby kłody nie miały możliwości przesunięć podczas hamowania ? Coś Ci nie najlepiej wyszły te kalki na HDS, plusy napiszę później . Wszystko było pisane :P klamki jeszcze nie ma, bo mi wyparowała, ale czekam na nową A i jeszcze osłonka między kabiną , a drewnem ;) Więc należy się tego spodziewać, przy następnych fotkach. Mam Wakacje i założyłem sobie galerie, więcej czasu, a bierze mnie chrapka na następny projekt, ale jeszcze skończe ten modelik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 brakuje zderzaka z tyłu naczepy, a tak pozatym podoba mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Model prezentuje się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 brakuje zderzaka z tyłu naczepy, a tak pozatym podoba mi sie Oj przecierz pisał że jeszcze nie skończył modelu i zderzak będzie.A model fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Oj przecierz pisał że jeszcze nie skończył modelu to w jakim celu daje do galeri??chyba przesadzil z iloscia zdjec.ogolnie bardzo fajna maszyna,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Oj przecierz pisał że jeszcze nie skończył modelu to w jakim celu daje do galeri??chyba przesadzil z iloscia zdjec.ogolnie bardzo fajna maszyna,pozdrawiam Dziękuje, Dałem zdjęcia do galerii, ponieważ Wakacje (dużo czasu), i za dużo już się nie robi przy tym modelu sama detalika i upiększanie. A można to określić jako pierwszy punkt galerii A z ilością zdjęć to niewiedziałem , przepraszam, ale to chyba lepiej jakbym dał 3 zdjęcia, albo 5? Patrzyłem na twoją galerie, teraz to już wiem jaką ilość dawać ;), tylko że ciężarówka jest większa to czasem cięzko pokazać każdy detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Bacznie śledziłem relację z budowy modelu i model świetnie się prezentuję, od 1do 10pkt. dałbym temu modelowi 9pkt. Ja bym jeszcze, dorobił przewody łączące ciągnik z naczepą i pomalował uszczelki, na czarno przy szybach tak to model jest okej, a i zrobił bym jakieś przewody w silniku bo, trochę jest tam za pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Bacznie śledziłem relację z budowy modelu i model świetnie się prezentuję, od 1do 10pkt. dałbym temu modelowi 9pkt. Ja bym jeszcze, dorobił przewody łączące ciągnik z naczepą i pomalował uszczelki, na czarno przy szybach tak to model jest okej, a i zrobił bym jakieś przewody w silniku bo, trochę jest tam za pusto. Dzięki Wojtek Myśle, że uda mi się zrealizować twoją krytyke , planuje jeszcze dać kable do chwytaka i jak Tornado mi pisał na gg, że jest w pozycji sztywnej, a tak nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej15a Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Mi sie podoba sam mam zamiar sobie taką kupić, brakuje ci troche wykończenia ale jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 No to jak już troche odkopany temat to ja dodam od siebie, że boczne szyby są odwrotnie powklejane. Tak to model elegancki Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Przeraża mnie to słodzenie. Jakoś fatalnie nie jest, całkiem przyjemnie to wygląda. Ale. To co ja zauważyłem, cała masa baboli po malowaniu na lewych drzwiach, kalki marszczą się z lewej strony z tyłu. Kalki nie są wpuszczone w linie podziały na drzwiach, z obu stron, brakuje lub brakowało wycieraczek, prawy kierunkowskaz krzywo siedzi. Jakieś takie coś, chyba po szpachlowaniu na kłonicach. Lewa felga przód coś tam podrapane jest w jednym miejscu. Jeśli to pracujący pojazd to czemu on taki czysty, jakieś brudzenie zrobić, obicia gąbką nasączoną ciemno szaro farbą. A to, że zdjęć dużo i duże to duży plus, (filatelistyka to też hobby w sumie). Mogłyby być ostrzejsze, ale i tak są niezłe sporo na nich widać, można sobie model do woli pooglądać. Ogólnie całkiem przyzwoicie, choć są braki no i zbyt zabawkowy ten samochodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Witam. Może kiedyś go pobrudzę , teraz Matura i robię nowy model. Wycieraczki mam, ale szyby przedniej nie mam dostałem pękniętą znajdę materiał to zrobie. Wycieraczek nie przykleiłem, ponieważ szyby przedniej nie było to nie ma sensu, ale są już pomalowane i czekają na szybę. Z kalkami to skopałem, w następnym się postaram zadbać o to . Z fotkami tak wyszło, lubię robić zdjęcia. Pozdrawiam, Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi