kondi93 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Witam, dziś prezentuje mój najnowszy model, a jest to Jumbo Tank Trailer No 725 Italeri oczywiście 1:24. Naczepa nie ma jak na razie swojego ciągnika, miało być nim Volvo FH16, ale doszedłem do wniosku, że ta naczepa nie jest warta Volva ( ze względu na prawie tragiczne wykonanie Volva ;P) a poza tym do niego nie pasuje, chętnie bym jej dokleił jakiś starszy ciągnik, myślałem o Streamline, Volvo F12, Manie F2000 albo Magnum to starsze ze starszą wersją atrapy, tylko skąd takie wytrzasnąć , w każdym razie to się zobaczy w niebliskiej przyszłośći. Co nie wyszło w tym modelu? A no to, że czerwony pasek na bokach schodzi ku dołowi, z jednej strony mniej z drugiej więcej. Poza tym model nie miał gumowych opon (wyprodukowany w 1994r.) więc je dokupiłem. Tyle gadania, zdjęcia, i z góry przepraszam za jakość zdjęć co poniektórych, postaram się zrobić lepsze. A tak dla przykładu prezentuje się z Magnum: Aha i nie wiedzieć czemu jak podczepię ją np. pod Magnum to tył idzie ku górze (wygląda jakby siodło za nisko było) a wszystko jest dobrze bo ani przy siodle magnum błędu nie ma, ani w naczepie nie było żadnej filozofii, żeby błąd gdzieś popełnić. (Nie widać tego na zdjęciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Fajna naczepa, gratuluje wykonania. Można się do magnumki przyczepić że piasty ma srebrne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Można się do magnumki przyczepić że piasty ma srebrne :P Magnumka to mój pierwszy model, więc może zostawmy ją w spokoju, już dostała za swoje hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Co do F12, to powinno być nie długo dostępne, jako reedycja. A może Scania 144L?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 144L? hmm, myślę, że dość ciekawie mogła by się prezntować, dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Taki zestaw na krótkie dystanse. Pomalowany na biało, z kalkami ESSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 Dokładnie, akurat mam truck accessories a tam są kalki ESSO, to może być dobra myśl ;D;D;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Do naczepki nie mam zastrzeżeń Czysto i schludnie . Myślę że ze Scanią "4" będzie się nieźle prezentować ,ale jak byś gdzieś "dopadł" starą Magnumke, był by super zestaw-jak dla mnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Ładnie, czysto, schludnie - model zwykły, bez "wodotrysków", ale taki mi się najbardziej podoba. Gratuluję fajnego wykonania. Jedyne, czego mi brakuje, to jakieś chlapacze - skoro masz zestaw "Truck Accesories", to masz tam zarówno pojedyncze chlapacze na nadkola, jak i szeroki, pod tylny zderzak. Ja bym założył oba. Jeśli chodzi o ciągnik, to do tej naczepki będzie pasowało coś z niskim dachem, do wyboru jest kilka - Scania, Volvo, MAN, DAF (choć niektóre trudno dostępne). Magnum nie wygląda najlepiej, bo ta cysterna jest niska. Owszem, takie zestawy jeżdżą, ale dla mnie wygląda to trochę śmiesznie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Wszystko ładnie pięknie, dorób jeszcze przewody łączące ciągnik z naczepą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Świetna naczepka, pogratulować! Wg mnie najlepiej jak byś podczepił pod Scanie 144 bez spoilerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 No ładnie, gratuluje modelu Hmm a może by tak podczepić Iveco turbostar bez spoilerów? Mogło by być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 No było by ciekawie, ale z spojlerami jeszcze ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 nie nie na Turbostara mam kiedyś w przyszłości inne nieco plany, raczej podczepie Scanie 144l i raczej ze spojlerami bo bez spojlerów to mi się bardzo ale to bardzo nie podobają;];], ale to kiedyś może po wakacjach bo teraz się biore za Dafa 95XF SSC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 kondi93 a jak wybrałeś jakieś inne malowanie, czy to co mi pokazywałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Zostawiam to co ci pokazywałem, bo za każdym razem jak patrze na tą ciężarówkę to sie jaram nieźle, strasznie mi się podoba, dla nie wtajemniczonych, teraz na warsztat wjeżdża Daf 95XF SSC w przybliżonym malowaniu: http://img221.imageshack.us/i/daf95xfsachstranssachs0ua8.jpg/ tyle, że nie z firmy Sachs Trans i bez tych wzorków na boku, po prostu samo dobranie kolorów a do tego Truck Accessories. Tylko mi jeszcze powiedzcie, jak pomaluje białym półmatem, i psikne błyszczącym bezbarwnym to co wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Tylko mi jeszcze powiedzcie, jak pomaluje białym półmatem, i psikne błyszczącym bezbarwnym to co wyjdzie? Wyjdzie to co jest na samym wierzchu. Czyli połysk , np jak psikniesz matem na połysk będzie mat itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 No kolego też dość ambitny projekt(ten daf)i bardzo ładny. A co do naczepy to pięknie i czysto tylko nie dopatrzyłem się rejestracji i tak bez niej dziwnie wygląda . Scania stara powinna pasować i np. na białej scani taki czerwony pasek jak na naczepie.Pomyśl o takim malowaniu.Bo nawet ta czerwona magnia co była na próbe podpięta też pasowała do cysterny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T34KW2 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Elegancko! Kondi wydaje mi się , że robisz postępy od swoich ostatnich modeli jak go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 26 Lipca 2009 Autor Share Napisano 26 Lipca 2009 nie dopatrzyłem się rejestracji i tak bez niej dziwnie wygląda tak, celowo nie dawałem, bo nie wiedziałem jeszcze jaki koń do niej będzie i nie wiedziałem na jaki kraj ją zarejestrować (żeby z koniem spasowała), ale właśnie wróciłem z Anglii i zauważyłem, że tam jest dużo stacji ESSO, więc może na GB zarejestruje tylko, że mankament jest jeden, kierownica z lewej strony no ale A malowałem ją sprejami, tylko pasek pędzelkiem humbrolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 kondi93, chyba kierownica z prawej strony . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazmirz_pawlak Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Kolego kondi93 mógłbyś wrzucić dokładne fotki tylnej belki albo instrukcji od tego modelu? Bo właśnie kleję swojego Topasa ale składaka z DAF'em i chcę zrobić standardową naczepę elipsę bez osłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Proszę fotki instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazmirz_pawlak Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Podziękował kolego Wykleiłem już wózek, jutro szpachla na łajbę i podkład ;) Naczepka bardzo ładnie wyszła i pasuje do czerwonej lokomotywy. Czekam na kolejny projekcik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmod.84 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam! Koledzy pisza o Scani 144L posiadam cos takiego w moich zbiorach... jest to drugi model ciężarówki który budowalem w mojej krótkiej historii modelarza ale sie pochwale tym co z tego wyszło http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7096b3077ecceb39.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi