kapral Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam. Jak zapewne większość z Was wie "cywile" to nie jest moja specjalność. Tym nie mniej dla odzyskania "równowagi i trzeźwego spojrzenia po pancerzach" lubię czasami spłodzić jakiś cywilny pojazd. Dzisiaj chciałem Wam pokazać model Renault 4CV wersja Sport z 1955 roku firmy Heller. Model w sielskiej scenografii francuskiej prowincji, jest prosto z pudełka, a wszelkie zmiany i dodatki to "hand made". Wygląda natomiast tak: Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 28 Kwietnia 2014 Share Napisano 28 Kwietnia 2014 Dioramka faktycznie sielska, a przez to fajna, luzacka. Gratulacje Czy maciorka też jest hand made ? Troszkę mnie martwi fakt, że większość wykonywanych modeli 4CV to wraki Jestem fanem tego autka. Mam rozgrzebany model, ale musiałem go odłożyć. Mój na pewno będzie lśniący i czysty Off top: zaciekawiła mnie sentencja w stopce Twoich postów. Można z niej wywnioskować, że kaprale to cyce . Z całym szacunkiem dla kaprali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Wykonanie, umiejscowienie, kadry zdjęć - bardzo klimatyczne. Widać jak typowe techniki pancerne, nie za duży wkład pracy - za to z bardzo dobrym efektem. Przyznasz jednak, że odejście od pancerki to to nie jest... Znowu masz model matowo/satynowy, z zaciekami, umiejscowiony na dio Niemniej jednak praca godna podziwu Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stifler Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam Generalnie nie znam sie na dioramach ale ta jest fajna, klimatyczna i musialem napisac bo ta blond samiczka z hurtowa ilosci suteczkow jest mega:) Sam trybson by nie pogardzil, chyba zrobie cos podobnego ze wzgledu na ta loszke, przypuszczam ze zaszczepiles we mnie pomysl na agro diorame Moje uznanie fajna praca:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Cieszę się, że praca się podoba. Cieszy mnie również zrozumienie, że mnie "pancernemu" z krwi i kości niektóre Wasze "cywilne" techniki są po prostu obce. I bez ich dogłębnego poznania moje cywilne pojazdy będą zawsze trochę "pancerne" Dobrze, że to rozumiecie i bierzecie poprawkę Blondynka oczywiście zestawowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Blondynka oczywiście zestawowa . Jak to: "zestawowa" ? W modelu 4cv jej nie ma ..... A trzoda, oops tzn. szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Zasadniczo to sam nie wiem co powiedziec, opad szczeny i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Daleko mi wprawdzie do takiego poziomu...odległość to jak stąd do księżyca, w skali 1:1 ale...dioramka o ile genialnie dopasowana do cąłości zawiera jeden mankament - liście tego drzewka to raczej era jury czy coś w tamtym okresie...prosćiej - nie weszły w skale, dawno nie widziałem liścia, który byłby w stanie zsłonić 1/4 samochodowej szyby. Chyba lepiej by było, jakby było ich wiecej ale mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Świetny model i diorama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Świetnie zwraczony, tylko co w nim jeszcze silnik robi? Złomiarze przeoczyli ? Spuściłbym jeszcze powietrze z opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Bardzo fajna. Gratuluję. Super świnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi