Marak Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ten model robiłem rozrywkowo (czyli na szybko), a udało mi się dokładnie go skopać. Wstawiam do galerii tylko dlatego, że jeszcze nikt go nie prezentował (chyba). Szczególnie w końcówce dałem popis, malując całość pędzlem bezbarwnym olejnym i nie zauważyłem, że olejny rozpuszcza srebrzankę. Właściwie należałoby zmyć farbę. Na początek kilka zdjęć z placu budowy. Efekt końcowy: I kolejny model awansuje do stopnia „półkownika”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Fajny, troszkę gdzieniegdzie srebrna farbka Ci powychodziła, ale to do podmalowania. Ale washa dla trójwymiarowości jednak daj. Jak Ty to wszystko z kurzu czyścisz? Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Ciekawa rzecz. Gratuluję czerwonej ciężarówy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Fajny, ma tą....historyczna magię. Jedyne zastrzeżenie mam do koloru atrapy. Zrobiona na czarno jak na pudełku kontrastuje lepiej i nadaje większej wyrazistości...ale taką miałeś wizje i git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Fajny, ma tą....historyczna magię. Jedyne zastrzeżenie mam do koloru atrapy. Zrobiona na czarno jak na pudełku kontrastuje lepiej i nadaje większej wyrazistości...ale taką miałeś wizje i git. Zgadzam się z Tobą, że czarny lepiej wygląda i tak ją najpierw pomalowałem. Potem patrzę w instrukcji, że ma być czerwony, więc zacząłem szperać po sieci i na wszystkich zdjęciach jakie znalazłem jest czerwona. Więc poprawiłem na czerwono, zostawiając czarny we wgłębieniach. Niestety, efekt jest fajny tylko patrząc z przodu. Patrząc z ukosa jak na zdjęciach nie wyglada za ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi