subaroman Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Witam. Dzis udalo mi sie ukonczyc kolejny model samochodu rodem z niemieckiego DTM - Opla Calibre V6, za sterami ktorego zasiadal Keke Rosberg. Zestaw zostal wyprodukowany przez japonskie UT Models w skali 1/24. Kit jest na dosyc przyzwoitym poziomie, jednak jest kilka rzeczy, a w zasadzie kilka brakow, ktore nalezy uzupelnic we wlasnym zakresie. Karoseria zostala pomalowana trzema kolorami, oklejona kalkami i pokryta lakierem bezbarwnym. Kalkomania to byla istna udreka, gruba, o slabym kleju (zapewne wskutek dzialania czasu, bo model jest dosc starej produkcji) i nie podatna na zadne plyny do kalek. Rozwiazaniem okazala sie goraca woda i szmatka, wszystkie naklejki udalo sie ladnie dopasowac. Na opony trafily napisy zapozyczone z jednego z rajdowych zestawow Tamiyi (jeden z brakow ww zestawu Calibry), dorobione zostaly haki holownicze oraz pasy bezpieczenstwa z uzyciem elementow fototrawionych, tym razem wzietych z modelu Hasegawy. Zamocowanie felg zostalo odpowiednia poprawione, zeby zawieszenie modelu nie przypominalo zawieszenia Poloneza z kolami wcisnietymi gleboko w nadkola. Dzieki tym kilku drobnym zabiegom, Calibra prezentuje sie swietnie i stojac w szeregu innych DTM`owskich bolidow, bardzo cieszy moje oko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Super, bardzo ładnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Bardzo ładnie ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Ogolnie modelik podoba sie,aczkolwiek ten twoj lakier o ile na ciemniejszych czesciach wyglada swietnie tak na bialym, mimo, ze tez niezle blyszczy,to wyglada na strasznie gruba warstwe. I to generalnie jedyny dla mnie mankament, reszta jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Jedyne co mi nie pasuje to wydech . Lakier i kalaki super leżą. Przyjemny modelik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Jedyne co mi nie pasuje to wydech ) . wydech tragedia, do tak fajnego modelu to ja bym się już schylił i poprawił, natomiast jeśli chodzi o budę to pierwsza klasa, na białym czy nie na białym lakier bardzo ładnie położony - szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 26 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Dopiero teraz zwrocilem uwage, ze koncowki wydechu sa popekane. Dzieki za informacje na ten temat. Podwozie bylo sklejone dawno temu i kiedys spadlo mi na podloge podczas pakowania pracowni do przeprowadzki. Wtedy wlasnie musial popekac wydech. Na szczescie nie bedzie klopotu z poprawieniem tej "awarii". Zdjecie zamiescze jak tylko dokonam naprawy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 Kolejny supermodel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Piękny model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 27 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Bardzo fajny! Szkoda tylko, że taki czyścioch (choć troszkę washa może...) No ale to kwestia autora, z którą nie będę się spierać - klasa wykonanie! pozdrawiam serdecznie Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi