Marcin M. Napisano 24 Października 2013 Share Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Witajcie! W czasie oczekiwania na powrót weny co do składania emila upartego, łykendowo zająłem się tym maluchem, otrzymanym jakis czas temu w drodze wymiany od kolegi z forum. Instrukcja gdzieniegdzie swoista , plastik dość przyjemny w obróbce, nieco uciążliwy w klejeniu. Dwie rameczki: Spasowanie dosyć dobre, szpachla i CA użyte tam gdzie potrzeba. Jako że szybko idzie, fotki hurtowo tego, co udało się wystrugać od poniedziałku: Zamiast oryginalnych pałeczek plastikowych, jako prowadnice wkleiłem igły ze strzykawek: Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Listopada 2013 Autor Share Napisano 1 Listopada 2013 (edytowane) Co było do sklejenia, skleiłem: Piękne ponadmilimetrowe przesunięcie formy zmusiło mnie do zabawy z profilami; przy okazji siłowniki tez poszły do wymiany: Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Bardzo ładnie idzie. Mógłbyś napisać jak zrobiłeś siłowniki??? Bardzo ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Listopada 2013 Autor Share Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) Mógłbyś napisać jak zrobiłeś siłowniki??? Siłowniki, podobnie jak uchwyty zrobiłem z okrągłych profili 1.1 mm. Tymczasem złożyłem wszystko w całość (koła docelowo przykleję na stałe, bo nikt tym i tak nie będzie jeździł): Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Widze że się wkreciłeś na dobre w tematy militarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 Pięknie Ci z tym idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 (edytowane) Siemano, Widze że się wkreciłeś na dobre w tematy militarne. Chyba zabawię tu dłużej! Pięknie Ci z tym idzie. Staram się! Tymczasem, z dekielka po pysznych lodach i gładzi, powstała podstawka - ślady gąsienic emilowych, opony zisa (czeka w kolejce) i koleiny haubicowe: Z racji tego, że nie mam ruskozielonej farbki, psiknąłem po całości panzergrau Pactry, bedzie więc to 12,2 cm sFH 396®: Pytanie do fachowców: czy na przodzie tarczy powinno być jakieś oznaczenie? chodzi mi o te tajemnicze znaczki jakie widzimy czasem na błotnikach samochodów. Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Zacząłem zabawę z brudzeniem i postarzaniem. Wash z umbry palonej Talensa i suche pastele (kohinor różne szarości, mieszane w różnych proporcjach) - na razie na tarczy: I tak to wygląda na czyściutkiej armacie: Czy dodać jeszcze coś? Myślałem o rdzawych zaciekach pod nitami, ale nie jestem przekonany. Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Z rdzawymi zaciekami trzeba uważać - łatwo można zrobić wrak, he, he. Musiały by być bardzo delikatne. Chyba lepiej by było zrobić zacieki wodne niz rdzawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 20 Listopada 2013 Autor Share Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Działo w sumie gotowe, zacieki zrobiłem delikatne, przetarłem lemiesze H99, pozostała mi podstawka do dokończenia: Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Podstawka z gładzi poszła w drobny mak przy pierwszej lepszej okazji, zrobiłem więc nową, z tablicy korkowej z tesco za 7 PLN, herbaty minutki (zużytej, wysuszonej, klejonej na klej do tapet), olejnych farb i pigmentów rozmaitych odcieni: W sumie koniec , galeria około weekendu. Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 27 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Marcin a gdzie ślady po kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Też to zauważyłem, robią się, na szczęście wszystko jest mokre, wykorzystam koła od zisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Marcin, popracuj nad ostrością zdjęć - proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Lemiesz powinny być wbite w podłoże, a twoje są w pozycji do jazdy. No chyba że właśnie haubica zajechała na stanowisko ogniowe i jeszcze nie wbili. Sam model bardzo mi się podoba,może by tylko ciut lufę od wewnątrz rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Lutego 2014 Autor Share Napisano 8 Lutego 2014 Dziękując wszystkim Kolegom za porady i kibicowanie, zapraszam do GALERII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi