rObO87 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Model firmy Italeri: Dodatki: - blaszki Eduard - lufa & jarzmo z ToroModel - lina firmy Eureka Dla porównania zdjęcia orginału (super wiernie nie jest): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Ładnie i nawet realistycznie wykonany model, szczególnie te brudki, grudki, smrutki na kadłubie i wieży. Fajne napisy i brudzenia. Ale to moja opinia, głębszej krytyki i czysto profesjonalnej oceny modelu zostaw lepiej dla ekspertów... Mi się podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Nie macie tu na forum porad jak robić zdjęcia ? Ławkę mamy oceniać Chyba nie bardzo Ci wyszło wzorowanie się na zdjęciu oryginału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Nie macie tu na forum porad jak robić zdjęcia ? Mamy mamy, i to nie byle kogo viewtopic.php?t=1190&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Fajny, i bardzo ladnie sklejony. Mam pytanko o ta plandeke z tylu wiezy, czy to firmowa czy moze sam zrobiles?. Jedynie do kalek bym sie przyczepil, szczegolnie "doris" slabo wyszla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Ławkę mamy oceniać Próbowałem rozłożyć prześcieradło, ale tak wiało, że nie dało rady Jak by co ustawienia aparatu robiłem ręcznie np balans bieli. Chyba nie bardzo Ci wyszło wzorowanie się na zdjęciu oryginału ? Zgadza się, pewnie masz na myśli "kominy" Robiłem wg. zasady "by w miare przypominał orginał". czy to firmowa czy moze sam zrobiles Plandeka robiona ze sreberka po czekoladzie marki A.G. szczegolnie "doris" slabo wyszla I raz próbowałem z płynem do kalek to robić, nie udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Plandeka robiona ze sreberka po czekoladzie marki A.G. Bardzo mi sie podoba efekt, zdecydowanie wykorzystam w przyszlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Fajny i ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Ja jestem tylko ciekawy jak załoga wychodziła po przez te siatki. Mam nadzieje że były ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Siatki były zamocowane do włazów, otwierały się z włazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 ale jestes Twardy... juz przy 4ce pisalem... zainwestuj zesz te 1.20 w karton o wybranym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Nie wiem na 100%, ale gdzieś czytałem, że to malowanie podawane zarówno przez Italeri i Academy jest złe, bo sherman "Doris" był m4a3 a nie m4 czy m4a2 jak wydumało Academy. Sam swojego 1 shermana m4a2 zepsułem (błąd w oznaczeniach) przez glupote Academy i srzedałem bo szkoda bylo wyrzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Model dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Planuję zabrać ten model na konkurs. Wiem, że do końca nie jest idealny ale co proponujecie w nim poprawić by jak najmniej się skompromitować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Dzięki. Poprawiłem trochę brudzenie: Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Wygląda o niebo lepiej jak na tej ławce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 Kto widział go w Kielcach? Co sądzicie o tym brudzeniu? W dobrym kierunku idę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Co sądzicie o tym brudzeniu? Mi się podoba. Delikatne i przymyślane okurzenia dodały Shermanowi realizmu. W dobrym kierunku idę? Wg. mnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 No to kupuję pigmenty i zaczynam się szykować do zrobienia kolegi dla "Doris 53" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi