sir.michal Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Zaczynam kolejny model, ale mam go zamiar dla odmiany skończyć. Jak już zauważyliście model firmy Trumpeter, jedynymi dodatkami są: -Deflektor Eduarda -Plecaki, klamoty do obładowania modelu To by było chyba na tyle. Tu macie jeszcze zdjęcie pudła oraz dodatków. Zapraszam do śledzenia tematu, proszę o porady i tak ogółem o jakieś zainteresowanie tym tematem.Wiem że ode-mnie nikt się niczego ciekawego nie nauczy ale, może ja się od was czegoś nauczę.Jak ktoś posiada jakieś ciekawe zdjęcia to też proszę o wklejanie w wątek. Pierwsze zdjęcia z prac jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 20 Października 2010 Autor Share Napisano 20 Października 2010 Stan z wczoraj zawieszenie skończone teraz czas na resztę. Wszystkie komentarze mile widziane. I mała prośba jak możecie to napiszcie coś na temat zdjęć, czy takie są Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 I mała prośba jak możecie to napiszcie coś na temat zdjęć, czy takie są Ok. Very Happy ja, takie mogą być ;) no to ja pierwszym kibicem będę powodzenia w dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 No to witam pierwszego kibica A to stan modelu na dzień dzisiejszy. Stryker stoi już na kołach A tu tylna część modelu. Na szczęście też już skończona. Proszę o ocenę jak się prezentują ''półki pod karnistry'' ponieważ pierwszy raz wyginałem coś tak skomplikowanego z fototrawionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Fajnie Ci to idzie. Widać duży postęp w Twoich modelach. Blaszki ładnie wyglądają. Co do zdjęć to widać, że jedynym źródłem światła jest okno. Dodaj parę żarówek a okno zasłoń jakąś roletą czy żaluzją. Możesz też pobawić się w programie graficznym (np. Gimp) nad jasnością i kontrastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 21 Października 2010 Autor Share Napisano 21 Października 2010 Dzięki Rafał za radę, przy następnych zdjęciach tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 No więc dziś włączyłem lampkę zbyt wiele to ona nie dała ale zawsze coś. Od wczoraj męczę górę kadłuba idzie mi to bardzo powolnie, ponieważ jest wiele drobnych części.Teraz wziąłem się za ''szuflady pod plecaki'', trochę miałem z tym problemów ale lecę dalej.Dzisiaj pomęczyłem się z drobnymi fototrawionkami, niestety nie wygląda to powalająco, a to przez to że używam do wginania i klejenia tylko takich prymitywnych narzędzi. Więcej zdjęć wstawię jutro po południu jak skończę górną część modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 używam do wginania i klejenia tylko takich prymitywnych narzędzi. ja lepszych nie mam ... ale dobrze jest ;) będziesz robić go "otwartego" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 22 Października 2010 Autor Share Napisano 22 Października 2010 Raczej będzie zamknięty ponieważ nie ma on wnętrza. Otworzę tylko właz kierowcy co by było widać figurkę,oraz właz koło kaemu ponieważ z niego też będzie wystawała figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Fajny ten skorupiak, powodzenia w budowie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 23 Października 2010 Autor Share Napisano 23 Października 2010 No wczoraj trochę posiedziałem przy modelu ze względu na piątek. Ale zato dziś ze względu na sobotę się leniłem i posklejałem tylko figurki. I zauważyłem jedne fakt że jednej brakuje plecaka i jakiegoś elementu który znajduje się na wysokości na wiecie czego. Dzisiaj jeszcze powno coś pokleję ale zdjęcia wrzucę jutro. A i wiem nawet już jak będzie wyglądać podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Idzie ci świetnie. Mam pytanie figurki były w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Mam pytanie Na które sobie odpowiedziałeś nie stawiając znaku zapytania figurki były w zestawie. No były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Michał, ładnie Ci idzie ten model Legend Productions zapowiedziało piękny silnik do modelu Strykera (ale zwymiarowany pod AFV Club): KLIK Razem z wnętrzem Black Doga albo DToys może być wypasiony model (za wypasioną sumkę $). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 No może być ale ja zaciskam pasa na klamoty z allegro. A co dopiero musiał bym zrobić aby kupić zestaw Legenda i Black Doga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Wielkie dzięki za odpowiedź. Na przyszłość będe pamętał o znaku zapytania. : Pozdrawiam Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Października 2010 Autor Share Napisano 29 Października 2010 A więc ciąg dalszy nastąpił model sklejony, szpachli zbyt wiele nie poszło po pilnik też sięgnąłem ze dwa razy.Kilka zdjęć sklejonego strykera. Sorry że bez kół ale coś nie chcą się trzymać na ślinę. Jak pisałem już wcześniej kupiłem trochę tobołków a mianowicie tyle co jest na zdjęciu: Więc przykleiłem je jak na razie na '' blutaka''. I po chwili stwierdziłem że z czterema plecakami na krzyż to ten stryker nie zasługuje na miano stryker.W internecie można znaleźć zdjęcia na których widać jak potrafią one być obładowane.Więc postanowiłem zamówić tobołki z allegro.Jak postanowiłem tak zrobiłem więc mam nadzieję , że dotrą one w miarę szybko do mnie, co bym zdążył skończyć model na Grudziądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 29 Października 2010 Share Napisano 29 Października 2010 Mógłbyś wrzucić na forum fotkę instrukcji malowania? Jeśli chodzi o różne tobołki to polecam zestaw The Legends. Pozdrawiam Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 hmm... no faktycznie więcej tobołków by się przydało ale teraz też jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 30 Października 2010 Autor Share Napisano 30 Października 2010 No obładuję go trochę, kupiłem taki zestaw tobołków. (pochodzenie zdjęcia internet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Października 2010 Share Napisano 30 Października 2010 No ładnie ci to idzie. Czekam na dalsze postępy. Mam nadzieję, że przyłożysz się do malowania, bo szkoda było by zepsuć taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 30 Października 2010 Autor Share Napisano 30 Października 2010 Nom się przyłożę. Może na dniach zajmę się malowaniem detali tzn. szpadle karabin itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Będziesz się bawił w cieniowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 4 Listopada 2010 Autor Share Napisano 4 Listopada 2010 Co do cieniowania to tylko preszing z czarnej farby nic więcej nie przewiduję. W sobotę wstawię fotki z malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi