Skocz do zawartości

Lexus IS350 Deluxe Version 1:24 Fujimi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z racji iż projekt mazdy jest nieaktualny, postanowiłem wykonać tą oto limuzynę. ( musiałbym spłonąć ze wstydu, że pomysłodawca konkursu nie wziął w nim udziału ). Będzie to projekt bez fajerwerków - tego samochodu nie ma co upiększać, co do koloru - wiśniowa perła. Zmienione będą pewnie felgi bo te z zestawu są za małe (wzór ładny ale rozmiar nie do przyjęcia w moim stylu )

Oto In Box:

DSC00789.jpg

DSC00779.jpg

DSC00787.jpg

DSC00786.jpg

DSC00780.jpg

DSC00781.jpg

DSC00782.jpg

DSC00783.jpg

DSC00784.jpg

DSC00785.jpg

DSC00788.jpg

Wkrótce pierwsze relacje ( czekam na dostawę chemii )

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do felg to zobaczymy jak złoże wszystko w całość, ale po zdjęciach gotowych wyglądają strasznie. A mazda...odechciało mi się tych przeróbek. Kupiłem już drugą.

Napisano

Pierwsze kroki...

Jako, że model jest dosyć nowy i formy nie są zużyte, więc i szpachlowania niewiele:

DSC00814.jpg

DSC00815.jpg

Napisano

Pogłębianie linii podziału. Po prawej po pogłębieniu, po lewej przed:

DSC00816.jpg

I całość gotowa do podkładu:

DSC00818.jpg

Napisano

Prace ruszyły od samego rana:

Biały podkład Surfacer 1000:

DSC00819.jpg

DSC00820.jpg

Za 40 minut szlifowanie i zostanie położony kolor.

Napisano

Jak Ci się sprawuje nowa malarnia? Serio nie ma ani jednego włoska, paprocha?? Wiem, że takie wentylatory jak masz wywołują ruchy powietrza i syfy wlatuja do komory lakierniczej??

Napisano

I na koniec dzisiejszego dnia, kolor: wiśniowa perła Zero Paints. Teraz tylko bezbarwny, który jest w drodze...

DSC00821.jpg

DSC00822.jpg

DSC00823.jpg

Napisano

No teraz z czystym sumieniem mogę pogratulować jak narazie świetna robota , pozdrawiam.

Ps czekam na clear , a jakiej firmy będzie?

Napisano

Dzisiejsze poczynania:

Malowanie całego wnętrza na biało, a potem maskowanie i kolor czarny:

DSC00824.jpg

DSC00825.jpg

Jak widać na drugim zdjęciu zrobił się mały "babol", więc trzeba będzie troszkę poprawić...

Oszklenie:

DSC00827.jpg

Karoseria też dostała czarnym. Pewnie zastanawiacie się po co przed położeniem bezbarwnego pomalowałem uszczelki....odpowiedź jest prosta - środkowe słupki są również polakierowane, więc musiałem teraz położyć czarny. Później po położeniu bezbarwnego powinienem położyć chrom folię tak jak jest to w oryginale, ale zastanawiam się co do tego - czarne uszczelki ładnie współgrają z wiśnią

DSC00826.jpg

Napisano

Jako, że wnętrze powoli kończone, zacząłem bawić się elementami fototrawionymi. I na skutek tego kierownica dostała znaczek, a deska rozdzielcza pedały i przycisk startu:

DSC00831.jpg

DSC00832.jpg

Napisano
czarne uszczelki ładnie współgrają z wiśnią
Chromy dodaja eksluzywnosci. Ale to juz jak kto lubi.
Napisano

Z racji, że nie mogę spać pobawiłem się jeszcze trochę:

Tarcze hamulcowe wzbogacone o elementy fototrawione ( tarcza i zacisk haulcowy ) i pomalowane Vallejo Fire Red, co żeby pasowało do koloru nadwozia ;o) :

DSC00835.jpg

Grill został wzbogacony o metalową naklejkę ( fantastyczny efekt !!!! na zdjęciach może się wydawać, że jest złota, ale w rzeczywistości jest srebrna ):

DSC00834.jpg

I cały grill:

DSC00839.jpg

DSC00836.jpg

Napisano

Fajne tarcze , a grill wymiata . Widze ze pomalowałeś środek desko rozdzielczej na srebrno , mozesz zrobic dokładniejszą fotke ? bo wydaje mi sie ze ta farba jakos dziwnie wygląda :P . Pozdro

Napisano

Dziś pobawiłem się ze światłami. Dostały pomarańczowe "żarówki" a czerwone klosze białe kawałki:

DSC00857.jpg

Skończyłem zawieszenie. Pomalowałem sprężyny na niebiesko, tak żeby za czarno nie było:

DSC00858.jpg

I układ wydechowy:

DSC00859.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Fajny modelik, piękny kolor karoseri (mój ulubiony), wnętrze super (tylko ja zrobiłbym kremowe). Tak 3maj. Pozdrawiam