czak45 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Znudzony poszukiwaniami odpowiedniej drogi do tego projektu: viewtopic.php?t=9570&postdays=0&postorder=asc&start=0 Postanowilem zrobic taka oto czolg, zakupiony w ta sobote: Pokusilo mnie i bedzie "ruchome" zawieszenie-podwozie: Przymiarka: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Ale widzę, że motyw drogi wiecznie żywy he he... Tak trzymać! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 hm. to mi przypomina jakieś zdjęcie, chyba z Normandii. czy może mam zwidy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 No fajnie wyszło z tymi kółeczkami Mam pytanie. Jle ramek z figsami jest w tym zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Bedzie jakaś podstaweczka?(chociaż to chyba pytanie retoryczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Mam pytanie. Jle ramek z figsami jest w tym zestawie Jedna ramka, 4 figurki. Mam nadzieje, ze DRAGON nie zaprzestanie na tym zestawie i pojawia sie kolejne mieszane zestawy. (juz trzy sa ) Bedzie jakaś podstaweczka?(chociaż to chyba pytanie retoryczne) Zgadza sie, retoryczne. Podstawka ze wzgledu na ruchome zawieszenie musi byc. A teraz postep prac. Moja modelarska ambicja nie pozwala mi na schematyczne powielanie poznanych juz technik i dlatego tez przy kazdym nowym modelu pozwalam sobie na zastosowanie nowego rozwiazania, malowania. W tym przypadku pokusilem sie o tzw. "ruchome" zawieszenie. Poczatki bywaja trudne, ale satysfakcja gwarantowana Kola sie wichruja, ale udalo sie je jako tako ustawic, przynajmniej te najbardziej widoczne Wyglada to tak: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Styropianowe przymiarki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 bombowo wyglada /heh a ja zakupilem juz kolejnego paznokcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Kurcze ale ta panterka jest "zywa" Bedziesz robił jakąś przeróbkę bo widzę usunięte mcowania osłon bocznych. Fajowo wygląda bez błotników, ja bym tak zostawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beuzebub Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 No fajnie zrobiona ta podstawka i model tez niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Dragon robi na prawdę udane 72, nie powiem. Na razie widzę, że budowa trwa, zobaczymy co dalej. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 ja zakupilem juz kolejnego paznokcia Mozna wiedziec coz to jest? Bedziesz robił jakąś przeróbkę bo widzę usunięte mcowania osłon bocznych. Fajowo wygląda bez błotników, ja bym tak zostawił Tak beda przerobki, w ramach mozliwosci. Blotniki przednie z blaszki PARTA Dragon robi na prawdę udane 72, nie powiem. Fakt, choc ten najlepszym zdecydowanie nie jest :( C.D. Podoklejalem kawalki styropianu i dociosalem calosc do takiego wymiaru. Teraz klade na calosc chusteczke, ktora zalewam rozwodnionym wikolem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Jak zamontujesz błotniki będę mógł prosić o ich szczegółowe zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Blotniki PARTA w zestawie sa dwa rodzaje (tak mi sie wydaje). A tu postep prac: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Dzięki wielkie. Wyciąłeś jeszcze boczne listwy one także będą z zestawu PARTa czy samoróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 będą z zestawu PARTa Beda z zestawu DRAGONA, tylko troche powyginane. C.D. Podstawka zagipsowana, wstepne przymiarki i szukanie koncepcji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 szukanie koncepcji. Aha. Nie, no jasne, już Ci wierzę :] Wygląda ekstra, skąd czerpiesz pomysłły na takie świetne podstaweczki, hmmm???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 skąd czerpiesz pomysłły na takie świetne podstaweczki, hmmm???? Ta konkretna scenka to inspiracja z arch. fotki w mojej luznej interpretacji. A nad pomyslami to ciagle mysle, jak cos wymysle to sobie zapisuje i taki pomysl czeka w kolejce. Mam nawet kilka takich strasznie "CRAZY'olskich" tyle tylko, ze zestawow do nich brakuje :( Warto tez poczytac takie ksiazki jak np. ta: http://www.gandalf.com.pl/b/niemieckie-wojska-pancerne-na-froncie/ I inne pamietniki, wspomnienia pisane przez zolnierzy podczas wojny. A teraz c.d. Figurki z zestawu, MIODZIO Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 Ramka gotowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 a gdzie się te piekne kamyczki i piasek podziały? bardzo ładna całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 a gdzie się te piekne kamyczki i piasek podziały? Beda potem to byla tylko przymiarka na sucho, bez utrwalenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 A drzewko to fabryczne, czy coś z nim robiłeś? Będziesz jakieś liście dawał? Z tą listwą na boku to chyba czeka Cię trochę walki Kurde fajne te figurki, ale ramka jest chyba pojedyncza, bo w KT chyba była podwójna Czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 Drzewko zrobione z komosy ciernistej. Pogrubilem miliputem troche pien (narazie zdjec brak), a liscie zrobie z OREGANO. Ramka jest troche inna niz w pozostalych pracach, bedzie pomalowana na czarno, cala reszta bedzie w kolorze ziemi-piasku. Z tą listwą na boku to chyba czeka Cię trochę walki TZN? Kurde fajne te figurki Fakt bardzo ladne Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 Zapowiada sie chyba Twoj najfajnieszy projekt. (Jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi