rObO87 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Model firmy Revell: O modelu: Podobnie jak większość model marki Revell sklejalność nie budzi większych zastrzeżeń. Części pasują dobrze, gdzieniegdzie ślady łączenia form. Szybki w postaci wyprasek z przeźroczystego materiału - dla mnie lepsze rozwiązanie niż cienki pasek z folii (aczkolwiek nie wyszło mi tak jak bym chciał). Oczywiście model posiada pewne uproszczenia (część z nich niestety wynika z ograniczeń w technologii produkcji takich modeli), ale są to naprawdę szczególiki. Tak z grubsza są to: - uchwyty po bokach i z przodu kadłuba oraz sworzeń to holowania (klik 1, klik 2) - kształt przednich lamp oraz brak "koszyka" na nich (foto klik 1) - bieżnik opon Warto również wykonać nowe błotniki (te z zestawu zdecydowanie za grube) oraz antenę z tyłu. Niedawno znalazłem blaszki do tego modelu, (klik) i gdyby nie fakt, że znalazłem je dopiero po pomalowaniu kadłuba prawdopodobnie bym się zdecydował na nie (aczkolwiek cena trochę zaporowa) W każdym razie blaszki do tego modelu są wskazane, widziałem "suchy" model z nimi i naprawdę dużo dają. Jakościowo modelu oceniam na 8/10 a cenowo to ~20 zł. Wersja pojazdu: W zasadzie "noname" (czyli taki jak w linku w Bonusie) . Miało być coś z ISAFu, ale uznałem, że tak będzie lepiej wygladał. Użyte farby: kamuflaż: Revell nr 6, 65, 84 ślady eksploatacji: Humbrol nr 29, 33, 53 + pigment Agma, kolor "błoto" Bonus: trochę o oryginale całkiem fajna reklama KMV z Dingo w roli głównej: Galeria: Z kolegami: Wiem, że ten model to ale chętnie poczytam co powinienem poprawić w swoim warsztacie, walcie śmiało i bez skrupułów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Na współcześniakach się nie znam, ale Twoja kolekcja Panzerwa... Bundeswehry je powalająca Czekam na "Franziskę" wraz z ładunkiem (taraz ja Ci nie odpuszcze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Jeszcze może być z tego ISAF: http://www.howitzer.dk/vehicles/ISAF/dingo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Popraw antenki na Mardzerze A sam dingo ładny Choć mi się akurat tu nie podoba te malowanie, wolę te swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Heh no uwagi jak u poprzednika, wszechobecny kurz, który nie jest zróżnicowany, może troszkę "mokrego błota" na spód pojazdu, a na wysokości błotników ślady już zaschniętego pod pewnym kątem (w końcu on dość szybki jest ) To tylko moje sugestie, co ja bym zrobił, ale generalnie jest dobrze, w stosunku do Twoich Bundes-poprzedników widzę poprawę co do kamo. Nie ma już tego schodka pomiędzy barwami. PS: Tak oglądam fotki tego Dingo i powiem Ci Robo, że zastanawiam się czy nie uprzedzić Revella i zrobić Dingo od podstaw w 1/35 (część elementów mogłoby pochodzić z Fuchsa, a reszta dawaj z plastiku) W sumie pojazd nie ma wymyślnych kształtów, więc jego budowa jest możliwa. Kwestia tylko spodu, całego układu napędowego, zawieszenia - kompletnie nie wiem jak to "ugryźć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 no wyszedl fajnie i podobaja mi sie te barwy ale jak patrze na cala kolekcje to wszystkie pojazdy sa identycznie ubrudzone.sprobuj na przyszlosc poeksperymentowac z roznorakim syfem.ogolnie jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 wszystkie pojazdy sa identycznie ubrudzone.sprobuj na przyszlosc poeksperymentowac z roznorakim syfem.ogolnie jest dobrze No jak jeżdżą w tym samym kraju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Mnie się podoba. Tak jak powiedzieli poprzednicy, przydałoby się troszkę bardziej zróżnicować brudzenie, ale to taki mały minusik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Dzięki za uwagi Dziwne, że nie oberwało mi się jeszcze za szyby Co do brudzenia, 2 modele z tej kolekcji są brudzone pigmentem Agmy, reszta tradycyjny suchy pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Jestem pod dużym wrażeniem kolekcji:D Dostaw tu jeszcze PzH2000 i będzie chyba komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Do tej kolekcji dołączą jeszcze: - PzH 2000 - 3x TpZ Fuchs - Leoś 1 - Leoś 2 A5 - MAN 8x8 - Gepard (może się uda...) Szukam jeszcze Leo 2 A6 Dragona, ktoś widział/słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Leoś 2 A5 Po niewielkich przeróbkach możesz zrobić 2A6. Mianowicie kupujesz zwykła 2A5 KWS i po prostu wydłużasz lufę... Alles. Innych rzeczy w tej skali i tak przerabiać nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi