dweler Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 witam model ktory aktualnie bede budowal to robaczek w porownianiu z porzednimi olbrzymami.tym razem poszedlem na tanizne i za 55zeta z przesylka mam model tamiya z foromami z 79 roku. po otwarciu pudelka spotkalo mnie jednak mile zaskoczenie.wszystko ladnie odlane,gaski plastikowe,4 nienajgorsze figurki,w tym gen Rommel,duzo broni,helmy i dodatkowe bajery.bardzo fajne kalki pozwalajace na wykonanie wielu malowan. poniewaz sa na forum 2 greify zastanawiam sie nad malowaniem ADLER ale decyzja pewnie zapadnie pozniej pierwsze fotki: militaria 173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Ładnie, ładnie. Sam się nad takim zastanawiam ale w 48. Gąski są z pojedynczych ogniw czy tak, że z dłuższych fragmentów? E tam Cruwell, rób malowanie feldmarszałka (tak się właśnie składa że czytam "Lisy Pustyni") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Gąski są z pojedynczych ogniw czy tak, że z dłuższych fragmentów? czesciowo tak i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 mam go sklejonego. Nie było problemów. Mój jest po protsu szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 Kiedy będą jakieś foteczki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Lipca 2009 Autor Share Napisano 12 Lipca 2009 siem ostatnio mniej czasu ale juz daje co udalo mi sie zrobic poskladane gaski,oczywiscie wszystko demontowalne przednie zawiesznie elementy wnetrza wymienilem siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 witam w koncu udalo sie skonczyc wnetrze,pokazuje ten etap pobieznie bo wogole nie mialem na nie pomyslu ani weny i wyszlo cienko.wanna jest juz zamknieta,dojada figurki i jakies graty tak ze to co bedzie jeszcze widoczne sprobuje ulepszyc.widok wnetrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Wygląda fajnie. Do radiostacji przydałoby się ciut kabelków, ot taki smaczek. Greif raczej odpada, Rommel miał wóz w wersji 250/5 ( wóz dowodzenia, 3jka to wersja radiowa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lipca 2009 Autor Share Napisano 17 Lipca 2009 przydałoby się ciut kabelków beda Greif raczej odpada, Rommel miał wóz w wersji 250/5 ( wóz dowodzenia, 3jka to wersja radiowa ). wydaje mi sie ze sie mylisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Hmm zastanawiałem się nad zakupem tego modelu bo na allegro można było go wyrwać za niecałe 45 zł. Ale może w przyszłości... A tak to trzymam kciuki !! Pozd! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 17 Lipca 2009 Share Napisano 17 Lipca 2009 Greif raczej odpada, Rommel miał wóz w wersji 250/5 ( wóz dowodzenia, 3jka to wersja radiowa ). wydaje mi sie ze sie mylisz Swego czasu przymierzałem się do Greifa i bardzo dokładnie przestudiowałem dostępne zdjęcia. Jest jedno zdjęci z przodu gdzie obok stojącego Rommla widać na wewnętrznej stronie lewej burty trapezowato wygięty płaskownik na którym montowano lunete nożycową, cecha charakterystyczna dla wersji 250/5. Zazwyczaj Greif jest opisywany jako 250/3 ze względu na ramową antenę, większość 5tek miała dwa gniazda dla anteny prętowej i gwiaździstej. Swoją drogą wnętrza wersji 3 i 5 nieco się różniły rozmieszeniem foteli i wszelkich szpargałów na burtach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Lipca 2009 Autor Share Napisano 18 Lipca 2009 jesli chodzi o ta fotke to nie widze nic takiego,ale widze kanpe na lewej burcie co w piatce nie mialo miejsca.nie widze rowniez na zdjaciach piatki zaczepow do anteny ramowej zrodlo militaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 siemka wczoraj miedzy jednym wyjazdem a drugim udalo mi sie z grubsza wszystko poskladac,reszte detali pomaluje oddzielnie.zaczalem rowniez skladac ludkow.za 3 godziny wyjezdzam na woodstock tak ze do zobaczenia po wikendzie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Mam kilka pytań co do modelu: -jak się sklejały gąski? -jak cały model się skleja? (bo widzę, że jednak szpachla poszła w ruch) -czy przednie koła można ustawiać czy sam mu taki "tuning" zrobiłeś? -no i jakie w końcu malowanie? Wnętrze modelu prezentuje się smakowicie Tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Tak nawiąże do zdjęć-git majonez :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 witam z powrotem i juz odpowiadam jak się sklejały gąski?-jak cały model się skleja? (bo widzę, że jednak szpachla poszła w ruch) -czy przednie koła można ustawiać czy sam mu taki "tuning" zrobiłeś? -no i jakie w końcu malowanie? Very Happy Wnętrze modelu prezentuje się smakowicie gaski jak i caly model bardzo dobrze, szachli minimalne ilosci. przy figurkach bylo troche skrobania na laczeniach form przednie zawiesznie jest ruchome tak ze mozna ustawic skrecone malowanie bedzie jednak adler wnetrze jest slabe, nie mailem na nie pomyslu, dobrze ze malo widac po wstawieniu figurek Tak nawiąże do zdjęć-git majonez :] eee tam,zwykly k800i + fotoszop dzis skonczylem figurki wiec teraz pora zaczac malowanie. ps.podczas ostatniej wycieczki udalo mi sie nabyc fajne trofeum Very Happy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 siema , fajnie Ci to idzie a koszulki to pozazdrościć.Szykuje się jakaś diorka?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2009 siem Szykuje się jakaś diorka?? raczej mala podstawka wzialem sie za malowanie,najpierw podklad,potem pre,nastepnie baza i jak zwykle nieudane cieniowanie.na koncu male murzynki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 no i kamo.teraz najtrudniejsze bo trzeba pociac kalki przed nalozeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 dweler z tego co widzę wybrałeś malowanie Adler. Szkoda, ale i tak ładnie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 malowanie bedzie jednak adler no raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 witam kolejny etap to sido i nalozenie kalek. bylo toroche problemu gdyz kalki trzeba przeciac. prawa siadla troche krzywo ale da sie tam jakies otarcia i powinno sie zamaskowac. natomiast lewa chyba jest ok. ogolnie kalki sa dosyc grube, mam nadzieje ze po nalozeniu matu nie bedzie widac filmu; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 ta kalka z palmą jest w lustrzanym odbiciu, źle położyłeś tak mi się wydaje, bo swastyka jest w przeciwną stronę, teraz wyszło Ci jak mniemam fińska swasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 ta kalka z palmą jest w lustrzanym odbiciu, źle położyłeś tak mi się wydaje, bo swastyka jest w przeciwną stronę, teraz wyszło Ci jak mniemam fińska swasta Dokładnie, rzuca się to w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 siemka palemka juz poprawiona, udalo sie delikatnie zdrapac tamta i polozyc nowa. kolejny etap to wasze i suchopendzlowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi