Barthass Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Witam, tak jak mówiłem dziś zabrałem się za Achzarita. Oto efekty 7 godzin roboty : Sklejone ze sobą góra kadłuba i wanna : Wycięte 3 otwory na włazy ( te 3 włazy będą otwarte, będzie przez nie wystawać załoga ) : Z polistyrenu dorobiłem denka sponsonów (tak to się chyba nazywa) : Dorobiłem tez półki na wyrzutnie granatów , te z Legenda się połamały : No i jeszcze rzut oka na całość: Na dziś to wszystko . Jeszcze w niektórych miejscach nie szpachlowałem i nie szlifowałem, ale tym się zajmę jutro. Sorki za jakość zdjęć, ale to moja pierwsza relacja, po za tym nigdy nie fotografowałem modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 no w końcu jakaś relacja z twojego warsztatu siadam z popcornem i colą w pierwszym rzędzie i oglądam.A na pewno będzie co oglądać Mam pytanko co do zestawu to jest żywica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Mam pytanko co do zestawu to jest żywica ? Tak właśnie jest . Cały model to żywica. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Piękność na polu walki - Merkava Mk. 4 טנק מרכבה סימן 4Potęga -Tsva Hagana LeIsrael- צבא הגנה לישראל- IDF Widzę, że kolega jest fanem sprzętu izraelskiego. No fajnie, tym bardziej, że ten Achzarit to bardzo fajna konstrukcja. Proszę tu trochę zdjątek, mogą Ci się przydać. Zdjęcia robisz bardzo dobre więc się nie przejmuj, trochę bardziej doświetl miejsce gdzie jest modelik, ale generalnie ok link 1 link 2 Pozdrawiam, życzę miłej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Dzięki za miłe słowa. Zdjęć mam całą mase , jakieś 80 Jutro zaczynam zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Więc czekam, i z uwagą śledzę wątek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Barthass dajesz... Ale te figurki to jest ZUO !! Do kwadratu po prostu. Mnie kusi nowy Centurion HIHI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Ale te figurki to jest ZUO Nie taki diabeł straszny Wymagają trochę roboty, ale jak na taką cenę , to są niezłe . Nowy Centurion kusi mnie równie mocno jak Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Kolejne fotki. Dziś przydała się mini wiertarka. Panowie z Legenda tylko zaznaczyli miejsca , w których mają się znajdować wachacze : Krótka zabawa wiertarką, i wygląda to tak: Wachacze wklejone, i ustawione , co by koła w powietrzu nie wisiały Na dziś to tyle. Niedługo zabieram się za koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 Stan na dziś: Koła napędowe wymagają jeszcze trochę pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 Kolejne małe postępy. No cóż, post pod postem, ale tak to jest, jak się nie buduje Tigera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 ale tak to jest, jak się nie buduje Tigera :( :( :( Heh, będziesz stosował jakiś specjalny podkład pod farbę na żywicę? Podziwiam cierpliwość w obróbce żywicy:piwo: Tniesz piłkami-żyletkami czy jakimś narzędziem elektrycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 Oczywiście piłką-żyletką . Naprawdę, za jej pomocą obróbka żywicy to czysta przyjemność Mini szlifierką bałbym się wycinać drobne części, żywica jest krucha, jeden fałszywy ruch taką szlifierką i sam rozumiesz...Żadnego specjalnego podkładu na razie nie przewiduję, chociaż może jeszcze zmienią zdanie, bo do malowania trochę czasu zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Kolejne małe postępy. No cóż, post pod postem, ale tak to jest, jak się nie buduje Tigera Ja tam sie z Tobą solidaryzuje i czekam na kolejne fotki z relacji,jak sie będziesz obcydalał to sie upomnę A co do pisania postu pod postem to już to przeżyłem nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 We mnie też masz wiernego kibica Te izraelskie konstrukcje to mają w sobie coś, za mną chodzi magach http://www.primeportal.net/apc/andre_patschke/achzarit_walk_1.htm te fotki masz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Efekt wieczornej dłubaniny : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechuu1 Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 powoli idzie mie sie bardzo podoa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 Cały czas pracuje nad tyłem , oto "efekt" 5 godzin dłubania , kosz trzeba jeszcze trochę wyprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 Postępy bardzo małe, powód? Praca, model mam czas robić tylko w weekendy. Oto efekty weekendowych zmagań: Sam Achzarit to niezłe bydlę , tu porównanie z kadłubem M1A1 (na jakość wykonania Abramsa proszę nie zwracać uwagi Wykonany jakieś 3 lata temu) W następny weekend zacznę rozpracowywać koła jezdne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Dziś to wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Po południu jeszcze trochę poszalałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Ladnie, ladnie Pytanie: zeby w kole napedowym dobrze ustawiles ? Mam wrazenie ze sa przesuniete wzgledem siebie... chyba ze to "skrot kamery". Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Zęby są dobrze ustawione, na fotce tak to dziwnie wyszło (trudno było by je w ogóle źle zamontować , bo koło napędowe było odlane jako całość ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 No to uff i czekam na dalsze postepy. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Lutego 2008 Autor Share Napisano 24 Lutego 2008 Budowa idzie mi jak krew z nosa Efekty weekendowych zmagań: Dół wstępnie pomalowany, jednak nie jest to kolor docelowy. Zrobiłem też OWSa , no i figurasy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi