Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Maszyna porucznika Meyera, płatnika dywizyjnego...zima 1942.

Porucznik obiecał pozostawionej w Rzeszy małżonce, że przeżyje wojnę, dlatego zażądał przydzielenia odpowiedniego środka transportu...

P1040584.jpg

P1040588.jpg

P1040566.jpg

P1040563.jpg

Bazą był okropny zestawopodobny RPM, wg mnie o wiele gorszy od Alana, 3mm ścianki, dach nie pasujący do sufitu itd...szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla, jak mawia polski blacharz.

P1040593.jpg

P1040589.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Rdza na błotnikach i reszcie według mnie wspaniale zrobiona. Fajne wykonanie. Czego używałeś do robienia śniegu?

Napisano

ekstra kolory nadwozia i przejścia tonów. w takim ładnym modelu to chyba przeżył wojnę?

Napisano

Jak zwykle świetny modelik Rzelu. Pytanko jakiego to urządzenia tajemnego używasz do robienia zdjęć. Pytam o to, bo jaki jest Twój warsztat modelarski wszyscy widzą ( oczywiście warsztat in plus), ale chciałbym, żebyś opisał bliżej jak fotografujesz modele, bo bardzo mi siępodobają Twoje zdjęcia.

Napisano

Do robienia zdjęć używam pożyczanego Panasonica DMC-LS60, zwykła idiotenkamera, ustawiony na ISO 100 i tryb oświetlenia: żarówka.

Co ciekawe, próbowałem użyć najnowszego Olympusa 840, niby aparat o wyższych parametrach (i cenie) a zdjęcia makro jakieś takie bez klimatu.

Napisano

Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd...

Trzecią ręką obracam model do zdjęć, czwartą sprzątam okruszki z tła.

Więc można powiedzieć że z ręki, ale z przyłożenia

Napisano
Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd...

Światowid?

Napisano

Więc można powiedzieć że z ręki, ale z przyłożenia Smile

Powinien mieć opóźniacz kilkusekundowy.

Prawy błotnik...dość dziwnie to wyglada,jakby doklejona szmatka, reszta bez zastrzeżeń(tzn podoba mi sie ):D

Napisano

podoba się ładny musi stanąc na podstaweczce bo wisi w powietrzu przez ten lód na kołach

• 2 weeks later...
Napisano

Super model,nic dodać nic ująć. Podziwiam go za to ,że jest pomalowany na biało a to najgorszy kolor ze wszystkich do malowania,nawet areografem.