rzelu Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 (edytowane) Maszyna porucznika Meyera, płatnika dywizyjnego...zima 1942. Porucznik obiecał pozostawionej w Rzeszy małżonce, że przeżyje wojnę, dlatego zażądał przydzielenia odpowiedniego środka transportu... Bazą był okropny zestawopodobny RPM, wg mnie o wiele gorszy od Alana, 3mm ścianki, dach nie pasujący do sufitu itd...szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla, jak mawia polski blacharz. Edytowane 24 Marca 2009 przez Gość Cytuj
Michalw Napisano 25 Września 2008 Napisano 25 Września 2008 Rdza na błotnikach i reszcie według mnie wspaniale zrobiona. Fajne wykonanie. Czego używałeś do robienia śniegu? Cytuj
Andrzej_LK Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 ekstra kolory nadwozia i przejścia tonów. w takim ładnym modelu to chyba przeżył wojnę? Cytuj
Mierzu Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 Jak zwykle świetny modelik Rzelu. Pytanko jakiego to urządzenia tajemnego używasz do robienia zdjęć. Pytam o to, bo jaki jest Twój warsztat modelarski wszyscy widzą ( oczywiście warsztat in plus), ale chciałbym, żebyś opisał bliżej jak fotografujesz modele, bo bardzo mi siępodobają Twoje zdjęcia. Cytuj
rzelu Napisano 26 Września 2008 Autor Napisano 26 Września 2008 Do robienia zdjęć używam pożyczanego Panasonica DMC-LS60, zwykła idiotenkamera, ustawiony na ISO 100 i tryb oświetlenia: żarówka. Co ciekawe, próbowałem użyć najnowszego Olympusa 840, niby aparat o wyższych parametrach (i cenie) a zdjęcia makro jakieś takie bez klimatu. Cytuj
adam juszczak Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 Używasz statywu czy robisz zdjęcia z ręki ? Cytuj
rzelu Napisano 26 Września 2008 Autor Napisano 26 Września 2008 Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd... Trzecią ręką obracam model do zdjęć, czwartą sprzątam okruszki z tła. Więc można powiedzieć że z ręki, ale z przyłożenia Cytuj
Mierzu Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd... Trzecią ręką obracam model do zdjęć, czwartą sprzątam okruszki z tła. Światowid? Cytuj
Boozy Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 Ogólnie bardzo ładnie... nie podoba mi sie tylko te tylne koło na drugim zdjęciu... Cytuj
Gościu Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 Szczerze mówiąc w jednej ręce trzymam biurkową lampkę halogenową, coby się nie zwaliła na podłogę, a drugą aparat opieram na np. encyklopedii, kubku po kawie itd...Trzecią ręką obracam model do zdjęć, czwartą sprzątam okruszki z tła. Więc można powiedzieć że z ręki, ale z przyłożenia Smile Powinien mieć opóźniacz kilkusekundowy. Prawy błotnik...dość dziwnie to wyglada,jakby doklejona szmatka, reszta bez zastrzeżeń(tzn podoba mi sie ) Cytuj
ShaDow FoX Napisano 26 Września 2008 Napisano 26 Września 2008 podoba się ładny musi stanąc na podstaweczce bo wisi w powietrzu przez ten lód na kołach Cytuj
tankista17 Napisano 1 Października 2008 Napisano 1 Października 2008 Ładny model, podoba mi się szczególnie wszelki syf na błotnikach Cytuj
cloner16 Napisano 10 Października 2008 Napisano 10 Października 2008 Super model,nic dodać nic ująć. Podziwiam go za to ,że jest pomalowany na biało a to najgorszy kolor ze wszystkich do malowania,nawet areografem. Cytuj
rzelu Napisano 11 Października 2008 Autor Napisano 11 Października 2008 Nie użyłem białej farby w żadnej postaci... To jest panzergrau. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi