Artur Wałachowski Napisano 15 Października 2006 Share Napisano 15 Października 2006 Wychodowałem takiego o to krzaka z którego robi się fajne drzewka,materiału tego do wykonania drzewek używa min firma Verlinden.Nasiona tej rośliny sa dostępne w Polsce,hoduje się praktycznie sama-opieka polega jedynie na podlewaniu,moja jeszcze nie wyrosła do końca-jeszcze się krzaczy ,ale na zdjęciach widać jakie są możliwości zastosowania tej roślinki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Widziałem efekty, super. Czy to Twoja pierwsza? Bo mam pytanie, w jednym z opisów w necie czytałem, że się to przydaje ugotować dla uzyskania sztywności, jest to jednak metoda z ,,zapaszkiem'', no generalnie dodatkowy kłopot. A czy może wystarczy takie fragmenty krzaczka -drzewka - przelać wrzątkiem? Jak byś ocenił przydatność tego dla skal od 1:72 i innych mikrusków? Zdjęcia nie oddają dobrze jak to wygląda w rzeczywistości. Kontynuuj wątek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 16 Października 2006 Autor Share Napisano 16 Października 2006 Czytałem ten artykuł z gotowaniem,nie wiem czy to konieczne,jestem w fazie testów-myślę że wysuszę najpierw gałązki i zobaczę co wyjdzie.Do małej skali -72 materiał nadaje sie jak najbardziej-wszelkie drzewa i krzaki wyjdą z tego super,co drobniejsze odrosty to nawet można zaryzykować na obłożenie pojazdu-jako imitację gałęzi,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 A gdzie można dostać nasiona?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 16 Października 2006 Autor Share Napisano 16 Października 2006 Nasiona można dostać w sklepach z nasionami,internetowo nie wiem czy ktoś sprzedaje?czasem na Allegro się pojawiają.Dystrybucją tych nasion zajmuje się firma- www.legutko.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Nasionka powiadacie Aby nie bylo potem albo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Napisałem do Legutko i to co mi napisali Cyt. Nasiona komosy ciernistej sprzedajemy w opakowaniach zawierających 0,05 g nasion (min. 50 szt) w cenie detalicznej 1,50 zł. W 1 g znajduje się 9000 nasion. Cyt.2 Informuję, że nie prowadzimy sprzedaży wysyłkowej nasion ilości detalicznych. Jednakże wyjątkowo możemy zrealizować zamówienie odpowiadające minimum 10-ciu opakowaniom jednostkowym komosy ciernistej, lub ich wielokrotności. W takim jednak przypadku ich koszt powiększa się o 30% wartości opakowań (do 50-u opakowań jest to dla nas ilość detaliczna). Do tego dochodzą jeszcze koszty wysyłki (min. 11,00 zł). W necie nigdzie nie spotkałem aby ktos sprzedawał nasiona Komosy Ciernistej :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 19 Października 2006 Autor Share Napisano 19 Października 2006 Komosa pojawiła sie na Alegro w rozsądnej cenie- http://www.allegro.pl/item135678262_komosa_ciernista_nasionka.html http://www.allegro.pl/item135678807_komosa_ciernista_nasionka.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 Oldman już się szarpnął No chyba że to nie nasz Oldman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 Ostatnio komosa ciernista jest tak modnym tematem jakby to jakieś "zioło" było. Możecie zapodać jakiś link jak wygląda zrobione coś z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 tu sie dowiesz wiecej co z tego można zrobic http://www.fcsme.org/bcarl/how_to_make_scenic_express_supertrees.htm I faktycznie ostatnio bardzo popularny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 19 Października 2006 Share Napisano 19 Października 2006 tu sie dowiesz wiecej co z tego można zrobic Faktycznie wygląda rewelacyjnie. Mam w planach budowę jednego czołgu to pewnie ta roślina bedzie miała swoje 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi