Skocz do zawartości

StuG E Trumpeter 1:72

Tomek Hejmo

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny kurdupel. W pudełku dość ładnie wyglądał, jednak podczas klejenia wyszło parę szpetnych szczegółów :-/ Z góry sorki za zdjęcia, ale nijak się nie mogłem do nich zabrać, więc z kilku sesji wybrałem najlepsze.

stug001.jpg

stug002.jpg

stug003.jpg

stug004.jpg

Ehh, perfidnie prześwietlone zdjęcia W rzeczywistości jest ciemniejszy, spróbuję jeszcze raz później.

Tomek

Ten model nie jest taki zły, sam go kiedyś lepiłem i nie mam złych wspomnień. Nie wiem, czy przymierzałeś już gąsienice - moje były za długie o jakieś 1,5 ogniwa. Gąsienice zresztą to mankament wszystkim modeli trumpka, źle się je maluje i klei.

Na Twoim miejscu zrobiłbym jeszcze na tym etapie porządek z wyciorem lufy - jego drążek jest pancerny i na domiar złego ma kwadratowy przekrój. Kawałek wyciągniętej nad ogniem ramki powinien załatwić sprawę. Reflektory mają też paskudne jamki skurczowe - w moim też tak było.

Gąski rzeczywiście trzeba było skrócić. Wycior z pełną premedytacją olałem, nad reflektorami się zastanawiam - jamki nie są aż tak wielkie, ale pewnie w końcu je zaszpachluję.

Nowe fotki. Tak wygląda kolorystyka na żywo. Muszę się nauczyć robić fotki na każdym tle :-|

rozne029.jpg

rozne030.jpg

rozne031.jpg

rozne032.jpg

rozne033.jpg

rozne034.jpg

Tomek

• 4 weeks later...

Dzięki Boozy łatwiej znaleźć klientów, niż na 35, a i wkład finansowy w sam plastik mniejszy dużo. Prawda jest taka, że dorabiam takimi cudakami na półkową 1:35, budżet domowy nie pozwala na szaleństwa, a tak to można coś więcej wrzucić.

Tomek

Ostatnie zdjęcia przed galerią. Zostało pomalować rączkę od korby i dorobić anteny. No i zrobić lepsze zdjęcia :x Przegiąłem dość mocno z odpryskami, nie lubię obijać Panzergrau :-|

9001.jpg

9002.jpg

9003.jpg

9004.jpg

9005.jpg

9006.jpg

9007.jpg

9008.jpg

9009.jpg

9010.jpg

9011.jpg

9012.jpg

9013.jpg

9014.jpg

Tomek

Przez parę pól bitewnych chyba się przekolebał No rzeczywiścia, jak na mój gust przynajmniej, trochę za dużo tego wszystkiego. Efekt tych rdzawych odprysków mi się podoba, chociaż tutaj może nie bardzo mi to pasuje. Ale efekt ciekawy do zastosowania i na pewno zgapię to dla siebie

Model jak dla mnie za mocno na koniec zabrudziłeś.

Ja robię teraz Stuga Trumpka ale IV i jedno co zauważyłem błędne zarówno w IV jak i Stug III tej firmy, to brak ryflowanej powierzchni błotników.