Tomek Hejmo Napisano 28 Listopada 2009 Share Napisano 28 Listopada 2009 Kolejny kurdupel. W pudełku dość ładnie wyglądał, jednak podczas klejenia wyszło parę szpetnych szczegółów :-/ Z góry sorki za zdjęcia, ale nijak się nie mogłem do nich zabrać, więc z kilku sesji wybrałem najlepsze. Ehh, perfidnie prześwietlone zdjęcia W rzeczywistości jest ciemniejszy, spróbuję jeszcze raz później. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Ten model nie jest taki zły, sam go kiedyś lepiłem i nie mam złych wspomnień. Nie wiem, czy przymierzałeś już gąsienice - moje były za długie o jakieś 1,5 ogniwa. Gąsienice zresztą to mankament wszystkim modeli trumpka, źle się je maluje i klei. Na Twoim miejscu zrobiłbym jeszcze na tym etapie porządek z wyciorem lufy - jego drążek jest pancerny i na domiar złego ma kwadratowy przekrój. Kawałek wyciągniętej nad ogniem ramki powinien załatwić sprawę. Reflektory mają też paskudne jamki skurczowe - w moim też tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Gąski rzeczywiście trzeba było skrócić. Wycior z pełną premedytacją olałem, nad reflektorami się zastanawiam - jamki nie są aż tak wielkie, ale pewnie w końcu je zaszpachluję. Nowe fotki. Tak wygląda kolorystyka na żywo. Muszę się nauczyć robić fotki na każdym tle :-| Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Na rynku pojawiła się wersja 2.0 Przemalowany, tym razem pogoniłem w cholerę niebieskie odcienie. Po filtrze olejnym. Podwozie to podstawa aerkiem. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Co tu dużo pisać. Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Sympatycznie. Sam pojazd jest ciekawy. Co skłoniło Cię do przejścia na 72? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Dzięki Boozy łatwiej znaleźć klientów, niż na 35, a i wkład finansowy w sam plastik mniejszy dużo. Prawda jest taka, że dorabiam takimi cudakami na półkową 1:35, budżet domowy nie pozwala na szaleństwa, a tak to można coś więcej wrzucić. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Ciąg dalszy. Doszły kalki i oleje, będą obicia i ciąg dalszy olei. I jak zwykle do zdjęć, na modelu mnóstwo paprochów Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Ostatnie zdjęcia przed galerią. Zostało pomalować rączkę od korby i dorobić anteny. No i zrobić lepsze zdjęcia :x Przegiąłem dość mocno z odpryskami, nie lubię obijać Panzergrau :-| Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Przez parę pól bitewnych chyba się przekolebał No rzeczywiścia, jak na mój gust przynajmniej, trochę za dużo tego wszystkiego. Efekt tych rdzawych odprysków mi się podoba, chociaż tutaj może nie bardzo mi to pasuje. Ale efekt ciekawy do zastosowania i na pewno zgapię to dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Model jak dla mnie za mocno na koniec zabrudziłeś. Ja robię teraz Stuga Trumpka ale IV i jedno co zauważyłem błędne zarówno w IV jak i Stug III tej firmy, to brak ryflowanej powierzchni błotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 No mocno mu się dostało. Błotniki są zupełnie gładkie, to prawda. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi