pudzian30 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 (edited) Witam model zrobiony troche ma szybko bo czas mi sie skończył a nie chciałem żeby model leżał w częściach. troche błedów jest, ale cały czas się uczę. Aha i przepraszam za słabą jakość zdjęć ale aparat mi wysiadł i robiłem telefonem. Edited November 29, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Witaj, jak na szybko złożony model, to wygląda ok Postaraj się jeszcze o domalowanie uszczelki szyby czołowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Mi się podoba, ładny lakier, nieźle położony, czysto sklejony model. Na minus to tylne klosze oraz przednie kierunki, brak połysku lakieru, brak przewodów w silniku. Mogłeś jeszcze pomalować uszczelkę przedniej szyby , pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba115 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Scania bardzo fajna można wiedzieć jakiej firmy farbką malowałeś ten model?.Mnie osobiście dziwnie wygląda rama taka jakby troszkę za krótka no ale to nie twoja wina tylko taka konfiguracja.Ogółem model bardzo fajnie wykonany zwłaszcza, że robiony na (szybkiego) pozdrawiam kuba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondi93 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Elegancko jest Mnie tam się wszystko podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pudzian30 Posted November 29, 2009 Author Share Posted November 29, 2009 Jaka to farbka to ci nie powiem bo to jest farba samochodowa:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucknology Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Niestety szkoda paru błędów... najbardziej żal, że nie poprawiłes Italeri i nie przedłużyłeś rozstawu osi o 33 mm. Strasznie to wygląda... za tylną ścianą od razu siodło Sklejasz modele na czas, czy na jakość ? Jeżeli na czas, to nic nie osiągniesz Scania nazywa się T143M 500 Topline, a nie tak jak Ty napisałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Ładna ,ale ta krótka rama ... Trochę psuje całokształt A powiedz coś więcej na temat budowy Torpedki. Sprawnie się to klei czy występują jakieś problemy ? Wnętrze wchodzi na luzie od spodu czy nie wklejałeś tylnej ściany ? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macmod.84 Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Ładny model wyszedł jak na szybko klejony... czysto i schludnie tak trzymaj! Trucknology czepiasz się ramy i błędów kolega napisał , że kleił szybko i poczatkującym jest. Wklej coś swojego to pokrytykujemy bo w ostatnich kilkunastu tematach nic Twojego nie widzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pudzian30 Posted November 29, 2009 Author Share Posted November 29, 2009 Jest pare problemów. Mocowani do tłumika nie pasuje. Zbiornik tez musialem troche przesunąć. nie idzie wlożyć srodka od dołu każdy element malowałem osobno potem było trzeba delikatnie skejac. Miałem plan całość polakierować, ale jestem kierowcą i czasu brak jak to w tym zawodzie. Mam w planach na warsztat wziąść teraz dafa xf 105 ale to moze w nastepnym tyg i wtedy bede prowadził relacje z budowy żeby nie było błedów a było lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trucknology Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Trucknology czepiasz się ramy i błędów kolega napisał , że kleił szybko i poczatkującym jest. Wklej coś swojego to pokrytykujemy bo w ostatnich kilkunastu tematach nic Twojego nie widzę Proszę Cię bardzo... viewtopic.php?p=286790#286790 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted November 29, 2009 Super Moderator Share Posted November 29, 2009 Witam. Ja mam tylko jedno, model ok, ale te zdjęcia, żeby coś zobaczyć to trzeba się wpatrywać, a jak by tak kilka sekund poświęcić na ich rozjaśnienie, to było by ok. Twoje zdjęcie w orginale: I to samo zdjęcie po 5 sek. poprawce. i co lepiej? Chyba więcej widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Tak się zastanawiam. kolega to robi modele tak "na palę" fakt pomalował nic więcej. Żadnych relacji w warsztacie a szkoda na pewno było by wszystko lepiej rozwiązane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fliper_nx Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Kolega już napisał że będzie relacja i gorąco zachęcam do tego, jak widzisz jest tu wiele osób które pomogą, a zdjęcia to sekundy w budowie modelu , pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truckerek93 Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 a zdjęcia to sekundy w budowie modelu Święta racja. Sam muszę się do niej przekonać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts