Artur D. Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Malutki update Bryła Silniczek Nóżki CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Cały czas bardzo, ale to bardzo powoli prace posuwaja sie do przodu Caly czas nagminny brak czasu, ale kazda wolna chwilke staram sie spedzic na randce z foczka Zrobilem tez lufy z igieł lakarskich, oraz przygotowuje szybke do malowania Model zdecydowanie lepiej wygląda niz na zdjeciach. Niestety zmieniłem aparat i zanim sie go naucze to minie chyba wiele czasu. Ale bede sie starał by na zdjeciach było cos widac, a nie jakies rozmyte plamy CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 27 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2010 Coś drgnęło dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2010 Jedno zdjecie powiem wiecej niz najdluzszy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 No, no , no tęponosy nabiera kolorków. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Powoli się maluje Raz wychodzi lepiej, raz gorzej, ale najważniejsze że do przodu Teraz musi wszystko dobrze wyschnąć i maski Montexu w ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Podoba mi się malowanie kadłuba , skrzydła też wyglądają fajnie , choć RLM 76 na górnych powierzchniach skrzydeł to według mnie rzadkie dość malowanie fok . Czy krawędzie plam RLM 82 na skrzydłach nie powinny mieć bardziej płynnych przejść , tak jak w rysunku który załączyłeś na początku relacji ? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Jarku, rysunek który załączyłem na początku w rzeczywistości jest fikcją, na zdjęciach wygląda to inaczej. Rysunek P. Michulca miał być tylko poglądowym, bo według Montexu to malowanie to już całkowita fikcje, zarówno pod względem kolorystyki jak i rozkładu plamek. A co będzie dalej to się okaże. A RLM76 był bardzo sporadycznie stosowany na górnych powierzchniach, akurat na tej maszynie był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Wow- foka zmienia się w groźnego drapieżnika. Te ciemne, wąskie pasy na skrzydłach i statecznikach malowałeś z "ręki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Foka niecodzienna. Ciekawe malowanie. Fajnie wszystko wygląda jak na razie. Powiedz tylko czemu zmieniłeś łagodne przejścia na ostre? Kwestia kolorystyki Luftwaffe pod koniec wojny, zwłaszcza ostatnie tygodnie, sprawia, że kolory są już właściwie losowe i jak nie pomalujesz tak będzie dobrze :P Chyba, że masz dobre fotki. Ostatnio przerabiałem to w temacie Me-262 i to ciężka sprawa bardzo... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 marek d Wąskie pasy malowałem z ręki Ostach Akurat ten egzemplarz ma pare fajnych fiotek i widac ze przejscia kolorow sa na ostro, oprocz waskich pasków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 Maski MONTEX-u w użyciu Jak dla mnie nie jest źle Przy okazji pomalowałem kołpaczek na biało pod spiralkę Jutro malowanie na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 A krzyż Ci się zmieści na boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 A krzyż Ci się zmieści na boku? Powinien się zmieścić, a jak nie to zrobię miniaturkę A tak na poważnie, jest wymierzone i musi się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 A krzyż Ci się zmieści na boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Zmagań z aerografem CD Niestety nie jestem do końca zadowolony z efektów, ale cóż na foczke przypadło mi przypominanie co i jak sie maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Najlepsze kalkomanie nie dadzą tego co malowanie. Świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Najlepsze kalkomanie nie dadzą tego co malowanie.Nic dodać - nic ująć. Jak się wie, że te krzyże i wszystkie oznaczenia taktyczne są namalowane, to po prostu całość pięknieje w oczach (a i tak już jest ekstra). Miodnie bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Jak na razie super. Plamki miodzio, Całokształt - do naśladowania. Myślę, że tak jak wielu innych czekam na finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Ja trochę pojęczę. Plamki czasem wyglądają na kleksy. Lepsze zdjęcia może by to wyjaśniły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 8 Lutego 2010 Autor Share Napisano 8 Lutego 2010 Ja trochę pojęczę. Plamki czasem wyglądają na kleksy. Lepsze zdjęcia może by to wyjaśniły? Nie będę zaprzeczał iż tak nie jest, na swoje usprawiedliwienie mam tylko to iż ponad trzy lata nie malowałem i jest to mój pierwszy model z tak pokręconym malowaniem. Zatem proszę o konstruktywną krytykę i proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Na kleksy pomogło by może gruntowne wyczyszczenie aerografu. Czyszczenie na bieżąco podczas malowania dyszy i tego kapturka też by pomogło. No i trzeba dobrać gęstość farby i ciśnienie i wypróbować gdzieś na boku. Jeszcze nie malowałem takich plam w warunkach bojowych, ale próby na złomie doprowadziły mnie do takich wniosków. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 To nie kwestia wyczyszczenie aero, to raczej kwestia wyczucia, maluje dosyc rzadką farbą bo taką wychodzą najlepsze plamki i czasami odrobinke za długo przytrzymałem spust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 U mnie kleksy się robiły ponieważ w środku farba zostawała na brudach jakichś i nie raz po puszczeniu powietrza i farby wylatywał nadmiar tejże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Wieczorkiem wstawię fotki innej foczki malowanej tym samym sprzętem, zobaczysz różnicę. A co do modelu, to dzisiaj prace przy podwoziu, najwyższy czas by foczka stanęła na własnych płetwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi