Tomek_gnr Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 faktura całkiem spoko ale kolorem przypomina jakas stuletnią rdze paskudna ;) moze na fotkach w swietle dziennym by to wygladalo lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Błotko w świetle dziennym, może teraz lepiej wygląda... Tory doszły więc spróbowałem jeden odcinek skleić, jakością wyprasek nie grzeszą, sporo szlifowania no i "detale" ale co tam jak za taką cenę mały teścik i wszystko hula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 postanowiłem zrobić pojazd "008" tylko żałuje że pociąłem błotniki i nie wiem czy malować pędzlem czy aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 (edytowane) nie wiem czy malować pędzlem czy aero Możesz i tym i tym, to znaczy nanieść bazę aerkiem, pędzlem namalować kontury kamo, wypełnić je w środku aerografem i pędzlem domalować kropki. No chyba, że chce Ci się maskować , to możesz całość aero. Edytowane 16 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witaj. Czym malować? Tylko aerografem. Pędzlem Ci to nie wyjdzie tak jak być powinno. Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 A to już sam nie wiem :] Tylko aerografem nie wyjdą ostre krawędzie, a maskować mi się nie chce za dużo roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 No właśnie nie dopisałem, że wtedy trzeba będzie maskować. No jak już wolisz. Trzymam kciuki!! Mój Tygrys II czeka na wykończenie. Może nawet trafi do galerii na tym forum. Trzym się!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Spróbuje okleić tylko najpierw namaluje ołówkiem szkic kontur, bo chcę by ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Jak nie chcesz maskować, możesz zrobić tak wspomniano wyżej - techniką kombinowaną. Bazowy kolorek połóż sobie aerkiem, potem kontury pędzlem i rzadszą farbą też pędzlem możesz opcjonalnie wypełnić plamy. Potem aerografem wygładzić środki plam, żeby nie było widać niedoskonałości malowania pędzlem. Jak czujesz się pewnie, to same kontury powinny wystarczyć. Vallejo dobrze się do tego nadaje bo nie zostawia smug przy odpowiednim rozcieńczeniu- inne farby raczej też dadzą radę. Zrobiłem tak na swoim USS Quick w 1/350 (na KT masz prostszą bryłę i większe plamy) i chyba daje radę - fotka zaraz po położeniu kolorków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Jakim kolorem był malowany środek pojazdu, biały, minia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 biały , minia była na zewnątrz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 postanowiłem zrobić pojazd "008" No i bardzo dobrze. Pocieszyłes mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Chociaż dokładnie niewiem z tym kolorem w środku także nie sugeruj się tym co napisałem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 nie sugeruj się tym co napisałem:D ok ok Pocieszyłes mnie Smile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Daj biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Do sierpnia 1944,i od lutego1945 stosowano do malowania wnętrza kolor RAL 1001-kość słoniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 motorek prawie skończony koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Te błotniki boczne zostawiasz takie grube ? trzeba by je zeszlifować trochę, przynajmniej z połowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 No to oderwałem i przeszlifowałem... od tej strony też przyszlifować? ale niestety trochę się farby oderwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Wystarczy przy krawędzi, jak robisz jakieś wygięcia, to widać grubość. W miejscach braku błotników i tak oderwaną farbę, zarysowania obicia się zrobi. Zwróć jeszcze uwagę jak zachodziły na siebie blachy błotników, w których miejscach je rozdzielać, bo niektórzy na to nie patrzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Zwróć jeszcze uwagę jak zachodziły na siebie blachy błotników na ten temat było już gadane parę stron wcześniej... Wystarczy przy krawędzi czyli z tej strony którą przyklejam do modelu (tam gdzie są nity) nie szlifować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 nie, tam nie trzeba, według mnie. Ja już zmęczyłem ten model. Ośmiorniczka gotowa, nie ma błotników. Teraz męczę drugiego KT z wieżą porsche i tu też pomęcze się z błotnikami. Nie mam sił na zdjęcia na razie i fotosiki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 witam, zWASHowałem koła; PoZdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 ladnie tylko przegapiles dwa te jak to nazwac... wystajace czesci drugiego rzedu kół bo sa zupelnie czyste ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi