rollingstones Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Adaś - nie patrz ślepo w Trojce i resztę - oni tez popełnili błędy i nie są nieomylni. Sporo jest o tym na forach tematycznych. Tyle się nagadałem a jeszcze nie pochwaliłem modelu - wygląda fajnie - ja jednak zwiększył bym ostrość plam kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 oni tez popełnili błędy i nie są nieomylni Wiem o tym,szczególnie anglosasi są sceptyczni,ale te informacje pochodzą także od G.Waldena,natomiast rosyjskie monografie wskazują na niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 kamo super ci wyszło . wygląda fajnie Dzięki i ciesze się że się podoba ja jednak zwiększył bym ostrość plam kamuflażu. Nie zrobiłem tego bo jak psikałem to rozjaśniałem farby i nie rozjaśnił bym idealnie tak samo i mogła by być różnica odcieni no i minimalne ślady po pędzelku by chyba zostały nawet jak bym dobrze rozcieńczył farbę. Poza tym nie chciałem już kombinować bo mógłbym jeszcze zepsuć, a dużego rozprysku nie ma bo malowałem z bliska. i jeszcze taki ciekawy link do jednego z lepszych for tematycznych Naprawdę ciekawe rollingstones napisał: Interpretacjępozostawiam autorowi modelu. No wreszcie. A więc ja w dalszym ciągu pozostaje przy żółtym wypełnieniu i białymi konturami. W każdym bądź razie dzięki za przeprowadzoną dyskusje na ten temat, przydało mi się rollingstones ponawiam pytanie czy to twój jagdtiger stoi w POLAMI za szkiełkiem Dziś wstawię foty bo trochę przy nim dłubałem tempo już wolne (niestety ferie się skończyły i zaczęła się szkoła ) Położone 2 dni temu kalki dziś jak zabierałem się za przemalowanie na żółto popękały i rozleciały, nie wiem czy to wona kalek czy po prostu moja. Zastanawiam się czy nie zrobić szablonu 008 i od aerka psiknąć i pędzelkiem zrobić kontury. Chyba że ktoś ma opchnąć kaleczki. PoZdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 wszystkie te dioramki są moje Tygrys zimowy Tygrys II, StuH, Semoventa, pantera A. i jagdtiger Muszę się tam wybrać i dorzucić dwie nowe bo mi miejsce na półce zajmują. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 jak zabierałem się za przemalowanie na żółto popękały i rozleciały Sam widzisz,przyrody nie da się oszukać .Nie zapomnij o "G" na przednim pancerzu i z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Zdjęcia, model oczywiście nie skończony bo jeszcze trooochę trzeba porobić, jak by coś nie tak było z tym "błotkiem" za dużo czy coś to nie ma problemu ze zmyciem, suchym palcem da się to zetrzeć. Jak coś nie tak to pisać śmiało Sam widzisz,przyrody nie da się oszukać nie wiem za bardzo o co ci chodzi? Nie zapomnij o "G" na przednim pancerzu i z tyłu. z już namalowane, ale z tyłu to nie mam pojęcia gdzie to było, masz może fotkę PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Ładny modelik. Fajne zabrudzenie na przednim pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Foty przy świetle dziennym, i pytanko jak pomalować zaznaczony element (chyba wycior) bo widziałem ze był w kolorze kamo, kolorze bazowym, kolorze czarnym lub w biało czerwone paski!???????? figur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 podrasowałem gąski... linę... narzędzia... farba na rączkach nie jest za rzadka, tylko malowałem to dwoma kolorami "wnętrze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 biało czerwone paski ??? To nie był wycior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 ??? To nie był wycior. nie wiem co to takiego, ale nikt nie wie jaki to powinno mieć kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 ale nikt nie wie jaki to powinno mieć kolor? Zostaw jak jest,będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 lub w biało czerwone paski!???????? W biało-czerwone paski były słupki pomiarowe w wozach artyleryjskich. Nie było ich przy czołgach oryginalnie, no chyba, że jakaś załoga sobie wyszabrowała z jakiegoś rozbitego Wespe, czy Hummela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Model, jest świetny jak na tym etapie, ale kukiełki już nie bardzo... Ten jeden załogant miał mieć na twarzy chyba zarost dwu dniowy a wyszło jak by pracował w kopalni:razz: . Jeżeli masz dużo silnej woli i samo zaparcia, to zmyj te figurki i maluj jeszcze raz, bynajmniej tą z zarostem, i staraj się malować kamuflaż jak najbardziej podobny do tego tu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Wiesz, kolega dobrze mówi - ten kamuflaż jest prosty do namalowania a to co zrobiłeś to prawdę mówiąc total sf -))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 No cóż spróbuje, ale kurde figurki to dla mnie męczarnia nie umiem i chyba się nie nauczę nigdy ich malować. PoZdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 IMO nie jest tragicznie , zostaw już w spokoju mundurek - ew posłuchaj rady , co to brody - wygląda faktycznie jak górnik ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Wiesz, kolega dobrze mówi - ten kamuflaż jest prosty do namalowania To fakt, ten kamuflaż nie jest tak skomplikowany jak się wydaje ;] wystarczy najpierw baza ciemnobrązowa, i później plamy jasno i ciemno zielone, trochę tego pomarańczu, i na koniec drobne cętki, i lepiej wiecej a małych cętek, niż na odwrót. Co do zarostu nie wiem czym to zrobiłeś, ale dobrze zarost dwu dniowy imituje delikatnie naniesiona czarna, lub szara sucha pastela, ćwicz i próbuj a dojdziesz do wprawy i figurki nie będą psuły ogólnego efektu modelu, bo jak wyżej napisałem model jest przyzwoity. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 To są figurki z tego zestawu Tamiya ? Czołg mam już gotowy, a za nie też się chcę wziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 To są figurki z tego zestawu Tamiya ? Tak Czołg mam już gotowy, a za nie też się chcę wziać Smile skoro masz ten zestaw t po co pytasz o figurki Dodałem trochę obić, nie wiem czy dobrze wyszły bo robiłem je pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 13 Lutego 2010 Share Napisano 13 Lutego 2010 Dodałem trochę obić, nie wiem czy dobrze wyszły bo robiłem je pierwszy raz. Mi się bardzo podobają Twoje obicia. Jak je robiłeś?? Gąbką, pędzlem czy czymś innym?? Fajnie się prezentuje Twój model, bardzo mi się on podoba. Trzymaj tak dalej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 13 Lutego 2010 Autor Share Napisano 13 Lutego 2010 Gąbką, pędzlem czy czymś innym?? i tym i tym po trochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 pytalem, bo mam figurki na ramce ))) a nie przyglądałem się az tak bardzo jakie ułożenie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi