Skocz do zawartości

KINGTIGER 1:35 TAMIYA

nibur92

Rekomendowane odpowiedzi

Adaś - nie patrz ślepo w Trojce i resztę - oni tez popełnili błędy i nie są nieomylni. Sporo jest o tym na forach tematycznych. Tyle się nagadałem a jeszcze nie pochwaliłem modelu - wygląda fajnie - ja jednak zwiększył bym ostrość plam kamuflażu.

• Odpowiedzi 172
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

kamo super ci wyszło .
wygląda fajnie

Dzięki i ciesze się że się podoba

ja jednak zwiększył bym ostrość plam kamuflażu.

Nie zrobiłem tego bo jak psikałem to rozjaśniałem farby i nie rozjaśnił bym idealnie tak samo i mogła by być różnica odcieni no i minimalne ślady po pędzelku by chyba zostały nawet jak bym dobrze rozcieńczył farbę.

Poza tym nie chciałem już kombinować bo mógłbym jeszcze zepsuć, a dużego rozprysku nie ma bo malowałem z bliska.

i jeszcze taki ciekawy link do jednego z lepszych for tematycznych

Naprawdę ciekawe

rollingstones napisał:

Interpretacjępozostawiam autorowi modelu.

No wreszcie.

A więc ja w dalszym ciągu pozostaje przy żółtym wypełnieniu i białymi konturami. W każdym bądź razie dzięki za przeprowadzoną dyskusje na ten temat, przydało mi się

rollingstones ponawiam pytanie czy to twój jagdtiger stoi w POLAMI za szkiełkiem

Dziś wstawię foty bo trochę przy nim dłubałem tempo już wolne (niestety ferie się skończyły i zaczęła się szkoła )

Położone 2 dni temu kalki dziś jak zabierałem się za przemalowanie na żółto popękały i rozleciały, nie wiem czy to wona kalek czy po prostu moja.

Zastanawiam się czy nie zrobić szablonu 008 i od aerka psiknąć i pędzelkiem zrobić kontury.

Chyba że ktoś ma opchnąć kaleczki.

PoZdrawiam

Zdjęcia, model oczywiście nie skończony bo jeszcze trooochę trzeba porobić,

jak by coś nie tak było z tym "błotkiem" za dużo czy coś to nie ma problemu ze zmyciem, suchym palcem da się to zetrzeć. Jak coś nie tak to pisać śmiało

1997efdde535f64fm.jpgb473a4633fe51194m.jpge2545a6bdc62193cm.jpg

0eb0e6b5ff74cf23m.jpg8c054cc48cb465fem.jpgba40a783842ba44bm.jpg

3253ec60c50fadf3m.jpgcd947fafc8277683m.jpg

8b3276e09d5f9ae9m.jpgc1cd5188a1986872m.jpg

Sam widzisz,przyrody nie da się oszukać

nie wiem za bardzo o co ci chodzi?

Nie zapomnij o "G" na przednim pancerzu i z tyłu.

z już namalowane, ale z tyłu to nie mam pojęcia gdzie to było, masz może fotkę

PoZdro

lub w biało czerwone paski!????????

W biało-czerwone paski były słupki pomiarowe w wozach artyleryjskich. Nie było ich przy czołgach oryginalnie, no chyba, że jakaś załoga sobie wyszabrowała z jakiegoś rozbitego Wespe, czy Hummela.

Model, jest świetny jak na tym etapie, ale kukiełki już nie bardzo... Ten jeden załogant miał mieć na twarzy chyba zarost dwu dniowy a wyszło jak by pracował w kopalni:razz: . Jeżeli masz dużo silnej woli i samo zaparcia, to zmyj te figurki i maluj jeszcze raz, bynajmniej tą z zarostem, i staraj się malować kamuflaż jak najbardziej podobny do tego tu

dot-camo-ins1.jpg

Pozdrawiam

Wiesz, kolega dobrze mówi - ten kamuflaż jest prosty do namalowania

To fakt, ten kamuflaż nie jest tak skomplikowany jak się wydaje ;] wystarczy najpierw baza ciemnobrązowa, i później plamy jasno i ciemno zielone, trochę tego pomarańczu, i na koniec drobne cętki, i lepiej wiecej a małych cętek, niż na odwrót. Co do zarostu nie wiem czym to zrobiłeś, ale dobrze zarost dwu dniowy imituje delikatnie naniesiona czarna, lub szara sucha pastela, ćwicz i próbuj a dojdziesz do wprawy i figurki nie będą psuły ogólnego efektu modelu, bo jak wyżej napisałem model jest przyzwoity.

Pozdrawiam

To są figurki z tego zestawu Tamiya ?

Tak

Czołg mam już gotowy, a za nie też się chcę wziać Smile

skoro masz ten zestaw t po co pytasz o figurki

Dodałem trochę obić, nie wiem czy dobrze wyszły bo robiłem je pierwszy raz.

a7ea44d8d509b0aem.jpg f96269a681d4ed80m.jpg 8f38e0f5aa45c451m.jpg

bb2559f6eba8e4a7m.jpg 31f84f91d18dca3dm.jpg 64aa41256364b171m.jpg

d68645f7140ca7ccm.jpg 4902f71c8af93135m.jpg 32abc24e6eedf5a7m.jpg

Dodałem trochę obić, nie wiem czy dobrze wyszły bo robiłem je pierwszy raz.

Mi się bardzo podobają Twoje obicia. Jak je robiłeś?? Gąbką, pędzlem czy czymś innym??

Fajnie się prezentuje Twój model, bardzo mi się on podoba. Trzymaj tak dalej.

Pozdrawiam.