p_bladek Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 (edytowane) Witam. Przedstawiam kolejny model z tematyki powojenne lotnictwo pokładowe US Navy. Jest nim model wyprodukowany w 1988r. przez Revell-a z wypukłymi liniami podziału. Poza w/w raczej wiekrzych problemów nie było. Revell zadziwił mnie wiernoscia odlania goleni i jeszcze paru elementów - czyżby obecne odlewy były zbyt problematyczne?. A teraz trochę historii a6 - intruder był amerykańskim pokładowym samolotem szturmowym Marynarki Wojennej Stanów Zjednoczonych zbudowany w wytwórni Grumman jako dwumiejscowa, dwusilnikowa maszyna odrzutowa w konfiguracji górnopłata. Użytkowany w latach 1962 - 1997 został wprowadzony jako następca napędzanego silnikiem tłokowym A-1 Skyrider. Na bazie Intrudera zbudowano wyspecjalizowany samolot walki elektronicznej EA-6B Prowler, który nadal pozostaje w służbie. Po wycofaniu samolotu A-6 Intruder jego rolę przejął najpierw F-14 Tomcat w wersji myśliwsko-bombowej, a docelowo wielozadaniowy F/A-18E/F Super Hornet. Dla zainteresowanych warsztat jest tu : http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=17620 Galeria: Na razie to wszystko. Czekam teraz na oceny z waszej strony Edytowane 15 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 piękny! Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Model Świetny Czekam na następne cacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Piękna robota... Boli mnie tylko, że nie zdecydowałeś się przeryć lini podziału. Wiem, że to niełatwe i kupa z tym roboty, ale warto... Poza tym zero zastrzeżeń. Mój czeka w szafie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 12 Grudnia 2009 Share Napisano 12 Grudnia 2009 Cos mi brudzenie w tym modelu nie pasuje. Jakos tak malo realistycznie to wyglada. Miejscami model jest calkowicie czysty a miejscami zbyt utyltany, byc moze takie wrazenie jest przez wypukle linie podzialu i zbyt slaby preshading. Widac to na zdjeciach ze zblizeniami (model i jego malowanie sprawia wrazenie "poszarpanego"). Poza tym model wyszedl calkiem fajnie. Mogles jednak przeryc linie, zrobic mocniejszy preshading i wtedy zapuscic linie podzialu. Efekt bylby nieporownywalnie lepszy. Ale i tak gratuluje unikatowego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Jak dla mnie bomba! za wykonanie i temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2009 Cos mi brudzenie w tym modelu nie pasuje. Jakos tak malo realistycznie to wyglada. Miejscami model jest calkowicie czysty a miejscami zbyt utyltany, byc moze takie wrazenie jest przez wypukle linie podzialu i zbyt slaby preshading. Widac to na zdjeciach ze zblizeniami (model i jego malowanie sprawia wrazenie "poszarpanego"). Poza tym model wyszedl calkiem fajnie. Mogles jednak przeryc linie, zrobic mocniejszy preshading i wtedy zapuscic linie podzialu. Efekt bylby nieporownywalnie lepszy. Ale i tak gratuluje unikatowego modelu. Ehh jakbym miał dwie sztuki tego modelu to bym próbował to przeryć, a tak ze świadomością że jak coś spapram trzeba się bedzie do kogoś usmiechać lub bić sie na Allegro wolałem nie ryzykować. Mimo wszystko dziękuję wszystkim za oceny i zachecam innych do wyrażania opinii. Zamieszczam dodatkowe zdiecia z podstawką i RBF-ami jak to ja Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_G Napisano 13 Grudnia 2009 Share Napisano 13 Grudnia 2009 Kolejny Twój model który sprawa że ja chyba swojego nigdy nie skończę, no chyba że przestanę oglądać Twój warsztat i galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Kolejny Twój model który sprawa że ja chyba swojego nigdy nie skończę, no chyba że przestanę oglądać Twój warsztat i galerie. Oj już nie przesadzajmy nie jest az taki super a co za tym idzie nie cieszy sie jak widac zbytnia popularnoscią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Dziwna sprawa i to bardzo, widziałem model i nie wpisałem się. Być może z zachwytu poziomu wykonania Dodawać nie muszę, że ciekaw jestem co nowego planujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siczus Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Kolejny Twój model który sprawa że ja chyba swojego nigdy nie skończę, no chyba że przestanę oglądać Twój warsztat i galerie. Oj już nie przesadzajmy nie jest az taki super a co za tym idzie nie cieszy sie jak widac zbytnia popularnoscią. Pozdrawiam. Może ocena 11/10 to to nie jest ale wystarczy by F-14 stał na szafie a Intruder w pudle schowany ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Dziwna sprawa i to bardzo, widziałem model i nie wpisałem się. Być może z zachwytu poziomu wykonania Dodawać nie muszę, że ciekaw jestem co nowego planujesz Hmm na warsztacie był Seahawk ale to już został dokończony a obecnie na ukończeniu F-8 Crusader z kokpitem Airesa. Może ocena 11/10 to to nie jest ale wystarczy by F-14 stał na szafie a Intruder w pudle schowany ;P No faktycznie 11/10 to może nie jest ale mam unikatowy model na półce który i tak cieszy oko , przynajmniej moje. Ruszaj z tymi modelami chetnie popatrzę bo tematy poumierały. Dziękuje wszystkim za ocene i zachęcam nafdal do wpisania paru słów jeśli wam sie podoba, krytyka też mile widziana Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Model unikatowy i jak zwykle ładny ale przeszkadzają mi dwie rzeczy.Jedna to linie którym ewidentnie brakuje głębi i ciemnego washa Ale wiem że rycie jest denerwujące i przy tym konkretnym modelu nie brałbym się za nie więc rozumiem. A druga rzecz to podstawka.Ta ramka jest szeroka i jak dla mnie to przytłacza pokład lotniskowca wewnątrz.Gdyby była węższa tak o połowę (i najlepiej) czarna to byłoby idealnie.Ale co do ramki to oczywiście tylko moje zdanie. Tak czy inaczej model fajny i sam chciałbym takiego na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi