szwabu87 Napisano 11 Lutego 2010 Share Napisano 11 Lutego 2010 Ja znalazłem takie: Z nich tez wynika ze koła maja byc naprzeciw siebie. Na rysunkach, na rzucie bocznym koła tez sie pokrywaja. W przypadku ruskich maszyn przesuniecie jest uwzględniane, wiec czemu tu by nie miało byc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Share Napisano 11 Lutego 2010 Dzięki. W takim razie zostawiam tak jak jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Znowu naciskam Cię na robienie modelu heheheh:) Ja niestety nie mam weny do tej potwornej armaty, zrobie sobie chyba na luziku tego mikrusa fenka i pokaże gotowy, nie będę się produkować specialnie z robotą, musze skoczyć do Bytomia po akryle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Moj jest w budowie od jakiegos roku. Poswiecilem na niego tez podwozie Bradleyowskie. Moj Armorak mial niestety bardzo wklesniety dach wyrzutni W planie IDF (chyba nic mowego) Zasiadam i popatrze gdzie mam swego jeszcze poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 pioter, siadaj i oglądaj, TankRed1070 jak się weźmie za coś, to wychodzi prędzej skrecz niż budowa z pudełka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 A to dla mnie nic nowego Ja wale pudelkowo (na 80%), mam dosyc skreczowania przy matkach . A wszystko to sie dzieje niedaleko mojej "ojcowizny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 A wszystko to sie dzieje niedaleko mojej "ojcowizny" Very Happy He he... Chorzów pozdrawia. Się dłubie ale baardzo powoli. Niedługo będą foty. BTW: moja wyrzutnia też miała wklęsły dach. Kilo szpachli i papier ścierny dały radę. Taki już urok żywic. Niektórym krawędziom to wolę się nie przyglądać za bardzo.... Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Postepy robótek. Marne jak zwykle ale COŚ jednak drgnęło Wnętrze: skończone i pomalowane oraz nowe drzwi: W kwestii drzwi: nie żeby żywiczne były złe. Ja jednak miałem inną koncepcję co do stopnia pootwierania... Siedzenia "wysiedziane" - taka koncepcja. To białe z przodu wymieniłem kawałek żywicy bo było jakoś krzywo. Rozpoczęte prace nad "bonusem" - czyli pustymi zasobnikami (POD): Do budowy jak widać posłużyły odpowiednie profile i rurki miedziane. Czyli nie napracowałem się aż tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 No to nastepny bedzie HEMTT i mala dioramka Ujawnijbys te rasunki zasobnikow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Noo i to lubie;) wnętrze świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Podglądam - więc napiszę - ładnie Ci idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Wnętrze fajowe, choć na mój pacz to za ciemne: http://www.primeportal.net/artillery/m270/m270_int_walk.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 Dobrze idzie, dobrze. Podoba mi się wykonanie tych pustych wyrzutni. Zapowiada się to wszystko bardzo ładnie! Mam nadzieję, że teraz już z kopyta ruszasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2010 No to nastepny bedzie HEMTT i mala dioramka Też o tym myślałem ale chyba za dużo bu było. Oshkosh jest sporych rozmiarów i trochę by MLRS-a przytłoczył. Raczej będzie solo. Ujawnijbys te rasunki zasobnikow ? Jasne. Jak chcesz to Ci prześlę. Są mojego autorstwa, dosyć uproszczaone. Na podstawie zdjęć z prime-portalu i wymiarów z modelu. Wnętrze fajowe, choć na mój pacz to za ciemne: Na mój też. Kolorek wydawał mi się wystarczająco jasny ale jak dostał wash-a to ściemniał. Trudno. Mam nadzieję, że teraz już z kopyta ruszasz Chyba niestety nie. Ale będę wracał do tego najczęściej jak się da. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Jasne ze chce. Nie lubie pustych prycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2010 No i stanął na własnych ... kołach Let it roll, baby, roll Let it roll, baby, roll Let it roll, baby, roll Let it roll, all night long Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Gąski siadły bardzo ładnie, teraz to pójdzie z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 No juz teraz robi wrazenie, ale zdazyles juz nas przyzwyczaic. Do tych "pustakow" to az sie prosi o M977. Bedzie? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 7 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Hmmm.... w planach M977 nie było. Ale zasobników też nie. Dzięki za pomysł. Wart zastanowienia. Z drugiej strony truck jest wielgaśny i mogłby całą scenkę zdominować. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 MLRS laduje nowe kartridze, a obok HEMTT zbiera pustaki. Dasz rade. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 No to pedzel w dlon. Jakie malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Jakie malowanie ? To już było wspomniane, na 1 stronie na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 TankRed1070 - jakies postepy Panie kolego ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2010 TankRed1070 - jakies postepy Panie kolego ? Pozdr. Pawel Gonię "w piętkę" ze sprawami zawodowymi. W końcu żyć z czegoś trzeba... Zdążyłem tylko zrobić z blaszki osłony reflektorów ale nie ma co pokazywać na razie. Dzięki za pamięć. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 15 Listopada 2010 Autor Share Napisano 15 Listopada 2010 Mało się udzielam ostanio i rzadko zaglądam na forum.... Z uwagi na zmiany zawodowe nie mam za wiele czasu na modelarstwo, ale powoli zaczynam wychodzić na prostą. Mały postęp: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi