Jump to content

Świąteczny misz-masz: Fw 190 w 1:72 ;)

jachud3
 Share

Recommended Posts

Hej!

Kupiłem ten model dla kalek do innej foki, ale jakoś żal mi go było marnować, więc co - rachu ciachu na warsztacik i robimy jakąś pokrakę Jest to model firmy... hmm, albo nie, nie powiem Zobaczymy, czy ktoś zgadnie

Sklejalność i spasowanie - taka sobie, owiewka to MASAKRA Nie patrzcie na nią.

Producent niestety nie przewidział tego, że chciałbym zrobić schowane podwozie i trochę zabawy było z dopasowaniem tych części do kadłuba, ale jakoś poszło. Od siebie dodałem zegary w kabinie i dwie antenki na dole.

Malowany jak zwykle pędzlem, Humbrolami.

A teraz czas na moją małą schizę :

DSC05858.jpg

DSC05855.jpg

DSC05856.jpg

DSC05857.jpg

DSC05818.jpg

DSC05820.jpg

DSC05821.jpg

DSC05832.jpg

DSC05833.jpg

DSC05834.jpg

DSC05838.jpg

DSC05839.jpg

DSC05842.jpg

DSC05843.jpg

DSC05844.jpg

DSC05845.jpg

DSC05846.jpg

DSC05847.jpg

DSC05848.jpg

DSC05849.jpg

DSC05853.jpg

DSC05854.jpg

DSC05852.jpg

Krytykujcie!

Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę

Myślę, że Jasiek zafundował sobie taką formę pokuty modelarskiej przed świętami, co by fajniejsze prezenty (modelarskie) otrzymać.

A na serio - masochistyczne to trochę było - "fantastyczne" dopasowanie pokrywy z działkami do kadłuba... 5 razy szpachlowałem, szlifowałem... a że jeszcze na tym etapie Surfacera nie zakupiłem (teraz już by tych śladów paskudnych nie było ) to wyszło jak wyszło.

W każdym razie model zawiśnie (nie, nie na sznurze :P) pod sufitem, więc na szczęście tylko kalencje się będą prezentować, a moim zdaniem kolorystykę dobrałem niezłą

pzdr.

hehe koła i owiewka mówią same za siebie - MasterCraft pełną gębą mordowałem kiedyś ten zestaw, tyle że wstawiłem górę silnika + osłona km-ów od modelu Academy (przeróbke wersji jakąś robiłem) a oszklenie - cóż pancerz... pozdrawiam