hubert72 Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witaj ! "Łódeczka" prezentuje się naprawdę bardzo fajnie .Tylko jak ty to bydle pomalujesz ?? A teraztak z innej beczki : gdzie kupowałęś koła hmmwv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Witaj !"Łódeczka" prezentuje się naprawdę bardzo fajnie .Tylko jak ty to bydle pomalujesz ?? A teraztak z innej beczki : gdzie kupowałęś koła hmmwv Dziekuje fajnie ze sie podoba. Malowac bede aero, ale sie przyznam ze jeszcze takiej duzej kupy plastiku nie malowalem na raz. Bede musial wyjac ten z wiekszym zbiornikiem. Kola kupilem na ebay-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Witam wieczorowa pora. Do ladunku dolaczyl nastepujacy pojazd: Pomyslalem ze sprobuje sobie Dragona, takie zachwalane i wogole, a tu pierwsze 2 czesci i 5 minut klejenia, a juz musialem docinac i szlifowac takze poki co bez rewelacji. Co do tematu LCAC to juz mial byc malowany i niestety popelnilem 2 kolosalne bledy. Najpierw nie umylem porzadnie i po machnieciu podkladem zostaly fafoly. Trzeba bylo szlifowac, jak juz sie upiralem z tym to postanowilem porzadznie umyc i wysuszyc suszarka i.... i wiadomo co cieple powietrze i plastik = pogiete relingi ktore trzeba bylo od zera dorabiac. Niby nic trudnego, ale zdecydowanie niepotrzebnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Adam, znalazłem takie zdjęcia, może Ci się przydadzą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Nie wszystko co Dragon się świeci Naprawdę zacny projekt. Czekam z niecierpliwością na malowanie tego kolosa, bo to na pewno jest wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dzieki za fotki Kubisz, jeszcze nie szukalem zbytnio materialu zdjeciowego wiec na pewno sie przydadza. Jak dobrze pojdzie to w ten weekend zaczne malowac, chociaz przyznam ze po wstepnym podgladzie widac ze bedzie duzo zabawy z maskowaniem. Trzymajcie kciuki zeby sie udalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dzieki za fotki Kubisz, jeszcze nie szukalem zbytnio materialu zdjeciowego wiec na pewno sie przydadza. Jak dobrze pojdzie to w ten weekend zaczne malowacJeśli już w week chcesz malować to podejrzewam, że nie myślisz o wprowadzaniu jakiś poprawek... ? Kiedyś planowałem zakup tego modelu, zebrałem nawet ok 100 zdjęć z netu - jak by co to mogę użyczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 Fantastyczny pomysł - obserwuję z ciekawością. Fajnie że dokupiłeś aav - bo te trzy wehikuły zupełnie nie wypełniały pokładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Dzieki za fotki Kubisz, jeszcze nie szukalem zbytnio materialu zdjeciowego wiec na pewno sie przydadza. Jak dobrze pojdzie to w ten weekend zaczne malowacJeśli już w week chcesz malować to podejrzewam, że nie myślisz o wprowadzaniu jakiś poprawek... ? Kiedyś planowałem zakup tego modelu, zebrałem nawet ok 100 zdjęć z netu - jak by co to mogę użyczyć. Hej Marcin, dzieki za propozycje, ale juz polozylem podklad wiec nic za bardzo ruszac juz nie chce. Zreszta do pomalowania mam w sumie 5 modeli zeby skonczyc ten projekt wiec chce jak najszybciej zaczac. Nie jestem tylko pewien czy malowac nadbudowki na srebrno jak karze instrukcja, czy moze pomieszac srebrny z jasnym szarym. Fantastyczny pomysł - obserwuję z ciekawością. Fajnie że dokupiłeś aav - bo te trzy wehikuły zupełnie nie wypełniały pokładu Smile Teraz jest w porzadeczku, naprawde fajnie to wyglada, juz niedlugo jakies foty wstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonoece Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Great job adamkijak! We are waiting for your paint work. For my part, I expect you will succeed in finding good colors. But don't you think it will be hard to paint it as it's built now? I take a seat in order to admire it. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Great job adamkijak! We are waiting for your paint work. For my part, I expect you will succeed in finding good colors. But don't you think it will be hard to paint it as it's built now? I take a seat in order to admire it. Hello, i am planning to start painting tomorrow. I know that it would be much easier to paint it before assembly, but i don't like to put things together once they are painted (there are always problems with glue not gluing parts through a layer of paint). There will be a lot masking involved, but i am sure i can manage this, don't forget that i have 5 models to paint in this project, so it will take some time to finish. I am glad you like it so stay tuned Cheers Adam Czesc, planuje zaczac malowanie jutro, zdaje sobie sprawe iz latwiej by bylo pomalowac czesci osobno przed sklejeniem w calosc, ale ja tak nie lubie, bo potem nie wszystko sie klei poprzez warstwe farby itd. Bede sie musial troche nameczyc z maskowaniem, ale na pewno dam rade, nie zapominaj ze mam w sumie 5 modeli do pomalowania zeby skonczyc ten projekt wiec troche to potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Cos mi to malowanie strasznie nie idzie. Polozylem pare warstw farby na glowny poklad i kurcze stanelem w miejscu, z powodu braku faby, tak ze jak na razie zdjec LCAC nie pokaze, bo nie mam zbytnio co. Jednakze jedna mrowka juz zrobiona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Bardzo sympatyczna mrówka Czy ona ma szybki, czy to tylko mnie się wydaje, że nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Bardzo sympatyczna mrówka Czy ona ma szybki, czy to tylko mnie się wydaje, że nie ma? Wprawne oko masz kolego, szyba ta z przodu byla, lecz niedokladne maskowana i pochlapalem farba. Sprobuje dociac nowa i wlozyc przez drzwi jeszcze raz. Swoja droga zauwazylem ze chyba czas odejsc od sidoluxu, cos mi za gruba warstwa na modelu wychodzi i detale zalewa. Sprobuje angielskiego specyfiku nastepnym razem "Klear". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Swieze fotki ze stoczni, wyszlo nawet dobrze, sporo niedomalowan wyniklych z problemow z maskowaniem i maskol mi troche czesci pourywal, ale to zaden problem wszystko sie poprawi. Probowalem farbek akrylowych revella i? i nigdy wiecej. Po tamiya mam okolo 30 kilometrow, ale nastepnym razem to sie nawet po jedna wybiore, bo jest mega roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Wygląda wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Model gotowy, pomalowany juz w calosci (w koncu), teraz czas na kalki i wash itd. Pare slow porady, dla ewentualnie kazdego kto chcialby taki pojazd skleic: Nie malowac w calosci, za duzo katow zeby to wszystko dobrze zrobic, zdecydowanie lepiej byloby to wszystko posklejac w calosc potem. Jezeli chodzu o gumowy fartuch, to NIE malowac w ogole, przy mocniejszym nacisku farba sie kruszy i luszczy, fajny efekt jezeli chce sie taki uzyskac, ale raczej ja takiego nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Pysznie , a co było nie halo z akrylami Revella? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 14 Lutego 2010 Autor Share Napisano 14 Lutego 2010 Pysznie , a co było nie halo z akrylami Revella? Witaj, mialem problemy z rozcienczeniem ich w taki sposob, zeby ladnie sie kladly z aero. Jak juz doszedlem do jakis efektow to warstwa wychodzila bardzo gruba. Moze to moja wina (jestem dosc leniwy), ale z tamiya zupelnie nie mam zadnych takich klopotow. Cena jest taka sama/podobna wiec nie widze powodu zeby sie znimi meczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 miód i orzeszki. rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Lutego 2010 Share Napisano 14 Lutego 2010 Projekt ogromny i robi wrażenie. Patrząc po datach to wykończeniówka trwała 2 tygodnie, co chyba najlepiej pokazuje rozmiary bestii i nakład pracy włożony w malowanie Czekam na dalsze prace i ładunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 (edytowane) W pełni zgadzam się z przedmówcą, model robi piorunujące wrażenie swoją wielkością i wykonaniem. Edytowane 20 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Dziekuje chlopaki. Jezeli chodzi o wykonczenie to dopiero poczatek. teraz kalki, wash, biedronka itp. Potem wykonczenie pasazerow itp, mam nadzieje ze skoncze przed terminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 5 Marca 2010 Autor Share Napisano 5 Marca 2010 Wleke ten projekt, jak smrod w gaciach, jakos udalo mi sie dokonczyc kalki, ktore notabene sa bardzo delikatne i pare mi sie porwalo, a napis U.S. NAVY to padl calkowicie i musialem dokupic zestaw liter. Foty jeszcze przed sido i washem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Wielki szacunek Wymiatasz tym projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi