Skocz do zawartości

LCAC- 1:72, LAV-AT- 1:72, 2XHumvee- 1:72, Revell i Trumpeter

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Witaj !

"Łódeczka" prezentuje się naprawdę bardzo fajnie .Tylko jak ty to bydle pomalujesz ??

A teraztak z innej beczki : gdzie kupowałęś koła hmmwv

Dziekuje fajnie ze sie podoba. Malowac bede aero, ale sie przyznam ze jeszcze takiej duzej kupy plastiku nie malowalem na raz. Bede musial wyjac ten z wiekszym zbiornikiem.

Kola kupilem na ebay-u.

Witam wieczorowa pora. Do ladunku dolaczyl nastepujacy pojazd:

P1010449.jpg

P1010450.jpg

P1010451.jpg

Pomyslalem ze sprobuje sobie Dragona, takie zachwalane i wogole, a tu pierwsze 2 czesci i 5 minut klejenia, a juz musialem docinac i szlifowac takze poki co bez rewelacji.

Co do tematu LCAC to juz mial byc malowany i niestety popelnilem 2 kolosalne bledy.

Najpierw nie umylem porzadnie i po machnieciu podkladem zostaly fafoly.

Trzeba bylo szlifowac, jak juz sie upiralem z tym to postanowilem porzadznie umyc i wysuszyc suszarka i.... i wiadomo co cieple powietrze i plastik = pogiete relingi ktore trzeba bylo od zera dorabiac. Niby nic trudnego, ale zdecydowanie niepotrzebnego.

Dzieki za fotki Kubisz, jeszcze nie szukalem zbytnio materialu zdjeciowego wiec na pewno sie przydadza. Jak dobrze pojdzie to w ten weekend zaczne malowac, chociaz przyznam ze po wstepnym podgladzie widac ze bedzie duzo zabawy z maskowaniem. Trzymajcie kciuki zeby sie udalo.

• Super Moderator
Dzieki za fotki Kubisz, jeszcze nie szukalem zbytnio materialu zdjeciowego wiec na pewno sie przydadza. Jak dobrze pojdzie to w ten weekend zaczne malowac
Jeśli już w week chcesz malować to podejrzewam, że nie myślisz o wprowadzaniu jakiś poprawek... ?

Kiedyś planowałem zakup tego modelu, zebrałem nawet ok 100 zdjęć z netu - jak by co to mogę użyczyć.

Dzieki za fotki Kubisz, jeszcze nie szukalem zbytnio materialu zdjeciowego wiec na pewno sie przydadza. Jak dobrze pojdzie to w ten weekend zaczne malowac
Jeśli już w week chcesz malować to podejrzewam, że nie myślisz o wprowadzaniu jakiś poprawek... ?

Kiedyś planowałem zakup tego modelu, zebrałem nawet ok 100 zdjęć z netu - jak by co to mogę użyczyć.

Hej Marcin, dzieki za propozycje, ale juz polozylem podklad wiec nic za bardzo ruszac juz nie chce. Zreszta do pomalowania mam w sumie 5 modeli zeby skonczyc ten projekt wiec chce jak najszybciej zaczac.

Nie jestem tylko pewien czy malowac nadbudowki na srebrno jak karze instrukcja, czy moze pomieszac srebrny z jasnym szarym.

Fantastyczny pomysł - obserwuję z ciekawością. Fajnie że dokupiłeś aav - bo te trzy wehikuły zupełnie nie wypełniały pokładu Smile

Teraz jest w porzadeczku, naprawde fajnie to wyglada, juz niedlugo jakies foty wstawie.

Great job adamkijak!

We are waiting for your paint work. For my part, I expect you will succeed in finding good colors. But don't you think it will be hard to paint it as it's built now?

I take a seat in order to admire it.

Great job adamkijak!

We are waiting for your paint work. For my part, I expect you will succeed in finding good colors. But don't you think it will be hard to paint it as it's built now?

I take a seat in order to admire it.

Hello, i am planning to start painting tomorrow. I know that it would be much easier to paint it before assembly, but i don't like to put things together once they are painted (there are always problems with glue not gluing parts through a layer of paint). There will be a lot masking involved, but i am sure i can manage this, don't forget that i have 5 models to paint in this project, so it will take some time to finish.

I am glad you like it so stay tuned

Cheers

Adam

Czesc, planuje zaczac malowanie jutro, zdaje sobie sprawe iz latwiej by bylo pomalowac czesci osobno przed sklejeniem w calosc, ale ja tak nie lubie, bo potem nie wszystko sie klei poprzez warstwe farby itd.

Bede sie musial troche nameczyc z maskowaniem, ale na pewno dam rade, nie zapominaj ze mam w sumie 5 modeli do pomalowania zeby skonczyc ten projekt wiec troche to potrwa.

Bardzo sympatyczna mrówka Czy ona ma szybki, czy to tylko mnie się wydaje, że nie ma?

Wprawne oko masz kolego, szyba ta z przodu byla, lecz niedokladne maskowana i pochlapalem farba. Sprobuje dociac nowa i wlozyc przez drzwi jeszcze raz.

Swoja droga zauwazylem ze chyba czas odejsc od sidoluxu, cos mi za gruba warstwa na modelu wychodzi i detale zalewa. Sprobuje angielskiego specyfiku nastepnym razem "Klear".

Swieze fotki ze stoczni, wyszlo nawet dobrze, sporo niedomalowan wyniklych z problemow z maskowaniem i maskol mi troche czesci pourywal, ale to zaden problem wszystko sie poprawi.

Probowalem farbek akrylowych revella i? i nigdy wiecej.

Po tamiya mam okolo 30 kilometrow, ale nastepnym razem to sie nawet po jedna wybiore, bo jest mega roznica.

P1010477.jpg

P1010478.jpg

P1010479.jpg

P1010480.jpg

• 2 weeks later...

Model gotowy, pomalowany juz w calosci (w koncu), teraz czas na kalki i wash itd. Pare slow porady, dla ewentualnie kazdego kto chcialby taki pojazd skleic: Nie malowac w calosci, za duzo katow zeby to wszystko dobrze zrobic, zdecydowanie lepiej byloby to wszystko posklejac w calosc potem.

Jezeli chodzu o gumowy fartuch, to NIE malowac w ogole, przy mocniejszym nacisku farba sie kruszy i luszczy, fajny efekt jezeli chce sie taki uzyskac, ale raczej ja takiego nie chce.

P1010548.jpg

P1010549.jpg

P1010550.jpg

P1010551.jpg

P1010552.jpg

P1010553.jpg

Pysznie , a co było nie halo z akrylami Revella?

Witaj, mialem problemy z rozcienczeniem ich w taki sposob, zeby ladnie sie kladly z aero. Jak juz doszedlem do jakis efektow to warstwa wychodzila bardzo gruba. Moze to moja wina (jestem dosc leniwy), ale z tamiya zupelnie nie mam zadnych takich klopotow. Cena jest taka sama/podobna wiec nie widze powodu zeby sie znimi meczyc.

Projekt ogromny i robi wrażenie. Patrząc po datach to wykończeniówka trwała 2 tygodnie, co chyba najlepiej pokazuje rozmiary bestii i nakład pracy włożony w malowanie Czekam na dalsze prace i ładunek.

• 2 weeks later...

Wleke ten projekt, jak smrod w gaciach, jakos udalo mi sie dokonczyc kalki, ktore notabene sa bardzo delikatne i pare mi sie porwalo, a napis U.S. NAVY to padl calkowicie i musialem dokupic zestaw liter.

Foty jeszcze przed sido i washem:

P1010808.jpg

P1010809.jpg

P1010810.jpg

P1010811.jpg

• 3 weeks later...