rtoipmodest Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Sprawiłem sobie na Święta coś takiego: Szło aż 3 tygodnie, ale doszło przed (ale mi schowali ) Zamysłem jest zrobienie polskiego żołnierza z przyszłości. Coś (historyjka) w deseń Obcego 2 (zakładam, że z Afganistanu w końcu się wycofamy). Zacząłem od prawej stopy, potem nogi: Potem prawa ręka (na forach razem z systemem łączności): Torso: Łepetyna w trakcie dobajerzania: Prawie cały Janek: I obcy, który powstał z niepozornej biedroneczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Oooo Mashinen Kriegen To będzie coś... Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Fajny projekt, ja chetnie popatrze i pokibicuje biedroneczka rządzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Świetny model i projekt ! Oczywiście mowa o Killeros Biedronkas Dodaj jej oczka na czółkach i jęzorek z trąbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Dziś sporo go podciągnąłem. Dostanie jeszcze jedną antenę i kamerę na hełm w obrotowej wieżyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Fajny, fajny Cała seria Machinen Krieger w sumie dość ciekawa. Mam kilka pytań odnośnie tego modelu, a zatem: 1 - skąd go sprowadziłeś i ile kosztował?? 2 - oclili Ci paczkę?? 3 - przy tej skali jaki jest wysoki ten 'pancerz'?? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Niezły ;) Odbiera Cyfrowy Polsat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Witam. Zapowiada się ciekawie, jedynym minusem jaki ja dostrzegam jest ta antena, w całości psuje mu sylwetkę, chyba że po służbie bawi się w program SETI. Wykonaj może dużo mniejszy talerz ewentualnie możesz zrobić zwykłą antenę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Obcy w postaci biedronki mrówkojada wymiata! Chociaż hmmm może mu kamo zmienić? Co do talerza na plecach to też jakoś nie jestem przekonany ale to Twoj warrior i Twój fun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 JACER kupiłem na Ebay: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110464658512&ru=http%3A%2F%2Fshop.ebay.pl%3A80%2F%3F_from%3DR40%26_trksid%3Dm38%26_nkw%3D110464658512%26_sacat%3DSee-All-Categories%26_fvi%3D1&_rdc=1 Koleś miał najtaniej. Z przesyłka wyszło $30. Szło aż 3 tygodnie. Cło obmacało paczuszke (stępel) - ale nic nie naliczyli. Do hełmu jest 10cm. Antena... mo cóż małem przy niej nie lada fun (jak pisze Rafał) i zostaje. Dziś jeszcze troszkę popracowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 mroczny klimat, kryjąca się wściekła biedronka, tak trzymać! czekam na malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Wściekła biedronka mogłaby się schować w talerzu Co ten koleś tak zzieleniał na twarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Marcinie dałem mu HUD na jedno oko. Specjalnie dość dużego. Nieźle go to odczłowiecza. Jednostka - 7psk (ze wzgledu na proporczyk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Jeśli ma mieć antenę, to może chociaż taką składaną, materiałową, jakiej używają przenośne zestawy do łączności satelitarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Wygląd prawie ostateczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Tak zniszczyć zabytkową podstawkę Revella...skandal Model, jak widzę, lubi odrobinę łyknąć szpachli? Czekam na malowanie, ciekawe, jakie wybrałeś. Alienbiedrona bardzo poczciwie wygląda, jak z jakiegoś Colargola . I jedna sprawa: czy nie lepiej byłoby wymienić przewody na jakąś strunę od gitary? Chociaż masz już w zasadzie gotowego badacza kosmosu, więc niepotrzebnie się wtrącam. Pozdrawiam- i powodzenia na finiszu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Hełm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 W całym modelu (mam na myśli producenta, nie wykonawce modelu ) zastanawia mnie tyko pewna niekonsekwencja. Jeśli ten tutaj model ma reprezentować coś w rodzaj kombinezonu to OK, ale patrząc na wymiary i ew. masę takiego pancerza, to musiałby chyba być mega ciężki. Jeśli z kolei ma to być coś na kształt egzoszkieletu, to chyba brakuje mu jakichś połączeń pomiędzy poszczególnymi elementami na nogach i rękach. Oczywiście wszystko można obejść hasłem "zaawansowana technika ery kosmicznej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Zagruntowałem podstawkę i pomalowałem biedronę: Co do zmian w oryginale i niekonsekwencji lub innych niedporzeczności. Projekt ten jest dla mnie odpoczynkiem od skali 72 gdzie zwykle buduję konkretny pojazd w opaciu o fotkę. Jest to nieco męczące - znaczy wglapianie się w te fotki. Tutaj ma być tylko fun. Ciekawa stronka: http://www.maschinenkrueger.com/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=30:hase&catid=4:mercenary&Itemid=11 Polecam starą galerię - niektóre potworki są mega niekonsekwentne Co do anteny, to przeglądajac karton (całkiem pokaźny) złomu wpadła mi w ręce. Pochodzi z modelu Fiat CR-42, którego skleiłem około roku 92/93. Na hełmie jarzmo od Pantery w 72 Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 14 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2010 Podstawka. Myślę jeszcze o dobajerzeniu jej boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Ty nie mydl oczu podstawką Maluj drania i skrobaj teren Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2010 Wiem, że wygląda jak mydło Ale to POLIAMID. Co do malowania to przecie wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2010 Figurka dostała kółko "priorytetu drogowego": Zgodnie z sugestiami Marcina dodałem drugiego stworka: I po pracach malarskich: Dziś odebrałem tabliczkę: No to niebawem czeka mnie malowanie podstawki, która jest sklejona z "podłogą" - obie na razie zagruntowane bielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Potworek coraz bliżej malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Co te zmiany klimatu robią z biedronek. Mam nadzieje że przy malowaniu użyjesz na niego barw narodowych np. na tych proporczykach lub na zbroi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi