Rafał Kobiela Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam. Mam zamiar zrobić taki oto model. Model będe robił prosto z pudła. Może podczas robienia modelu dokupię do niego lufę do Browninga. Abrams będzie w malowaniu leśnym. model został świetnie wykonany przez producenta. Detale powalają. Napisy na kanistrach są również świetne. Nawet jest dziurka w lufie od browninga. Na magic trackach są niewielkie wypukłe ślady po wypychaczach łatwe do usunięcia. In-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Miło oglądać kolejnego współcześniaka. W zasadzie sam model jest już nieźle zrobiony, więc blaszki nie są raczej koniecznie potrzebne Będę się przyglądał i kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Trochę podłubałem przy Abramsiku. Oto efekty. Standardowo zacząłem od wieży. Powieżchnia antypoślizgowa została już zrobiona przez producenta. Numery części tak jak na prawdziwym abramsie są i na modelu. Zlutowałem również blaszkę. I jakiś magazynek na pociski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Abramsow nigdy za duzo, wiec dawaj. Bardzo chetnie popatrze, przewidujesz jakiesz konkretne malowanie i bambetle, czy tak poprostu z Iraku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Jednego z Iraku już mam więc chciałbym teraz zrobić Abramsa z dywizji "Steel Tigers" Stacjonującej w Niemczech. Co do bambetli to powrzucam jakieś kartony z MRE do koszy na wieży. Może najdzie mnie na jakieś inne rzeczy ale na razie ich nie planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Ach, uwielbiam ten pojazd i model! Z gąskami można się wycfanić i pousuwać wypychacze tylko z dolnej połówki gąski - górna i tak jest skryta pod fartuchami - a zaoszczędzony czas można wykorzystać na nawiercenie ostrzem skalpela lekko prętów łączących poszczególne ogniwa gąski z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Ten zestaw rzeczywiście świetnie się prezentuje. Powodzenia w budowie pzdr. PS. Tą blaszkę rozlutuj i zlutuj jeszcze raz, bo średnio to wygląda. Chyba dałeś za dużo pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 PS. Tą blaszkę rozlutuj i zlutuj jeszcze raz, bo średnio to wygląda. Chyba dałeś za dużo pasty. Tutaj nie ma takiej potrzeby ponieważ ta część jest naprawdę malutka i w rzeczywistości nie widać tak tego lutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Troszke podłubałem przy wieży. Kosz: Metalowe liny. Te które daje dragon są super. Nie trzeba ich wymieniać. I fajny bajer. Dragon daje sprężynkę która po odpowiednim umiejscowieniu ma imitować oporopowrotnik. Normalne położenie Po wciśnięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Świetny model ! Z chęcią popatrzę na jego budowę, zwłaszcza że taki przeleżał u mnie ponad rok i nie doczekał się finału. To zasiadam i kibicuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Dzisiaj zająłem się blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Kompletna wieża bez kaemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Mam ten model sklejony. Dokładnie czytaj instrukcję bo jest sporo podwójnych elementów i można walnąć byka i pomylić wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Zacząłem dłubać przy podwoziu. Poskładałem kółka i wkleiłem je chwilowo na maskol. Tak jak radził reggy (i chwała mu za to ) zacząłem robić dziurki w gąsienicach (po 4 na ogniwko ). Robiłem to igłą lekarską. Sprawuje się lepiej niż skalpel. I mój sposób na składanie Magic Tracków. Potem wystarczy przejechać klejem Tamiya Extara Thin i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 a w dobrej pozycji przykleiłeś wahacze?? coś wysoko siedzi ten czołg. Chyba że to zdjęcia dają takie złudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 a w dobrej pozycji przykleiłeś wahacze?? coś wysoko siedzi ten czołg. Już ktoś kiedyś na tym forum zrobił ten sam błąd, potem niby chciał to błotem maskować No, ale Rafał chyba tymczasowo je zamocował to nic się nie stało. Ja bym wyrzucił tą linę holowniczą, bo Dragona to jakaś kpina. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 a w dobrej pozycji przykleiłeś wahacze?? coś wysoko siedzi ten czołg. Chyba że to zdjęcia dają takie złudzenie. Nie dają złudzenia, Rafał źle je skleił A ze mnie się śmiał że nie znam się na Abramsach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 13 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2010 a w dobrej pozycji przykleiłeś wahacze?? coś wysoko siedzi ten czołg. Już ktoś kiedyś na tym forum zrobił ten sam błąd, potem niby chciał to błotem maskować No, ale Rafał chyba tymczasowo je zamocował to nic się nie stało. Na razie wszystko poklejone na maskol więc nie ma jeszcze nad czym płakać. Porównam wszystko z założonymi fartuchami i wtedy wyjdzie jak jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Stycznia 2010 Share Napisano 13 Stycznia 2010 Porównam wszystko z założonymi fartuchami i wtedy wyjdzie jak jest dobrze. Na pewno nie tak jak teraz. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bathonuk Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Czesc! Zrobilem ten sam blad przy skladaniu zawieszenia ,z tym ze od razu skleilem je contacta i dopiero rano sie zorientowalem, ze cos jest nie tak. Cudem udalo mi sie go uratowac. Zycze udanego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 I zawieszenie złożone. Magic Tracki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Prace powoli idą do przodu. Poskładałem cały czołg. Położyłem surfacer 1000. Teraz będzie to co tygryski lubią najbardziej czyli malowanie. Jeszcze jedno pytanie. Czy macie jakieś propozycje odnośnie farb? Preferowałbym Vallejo color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Czy macie jakieś propozycje odnośnie farb? Preferowałbym Vallejo color Czarny, zielony, brązowy, wszystkie dostępne w palecie vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 Idziemy dalej. Pomalowałem Modelik już na zielono. Mieszanka farb US Dark Green i Field Green. Teraz będzie zabawa z pataflixem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Elegancko wyszło. Czekam na dalsze malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi