sokol Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Panowie - jedno pytanie: ile piór ma śruba naszego Orła - 7 czy 8? W modelu mam dwie i nie wiem, która jest właściwa Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 sokol napisał: Panowie - jedno pytanie: ile piór ma śruba naszego Orła - 7 czy 8?W modelu mam dwie i nie wiem, która jest właściwa jakby to Tobie napisać - na wzmiankowanych powyżej planach śruba jest 6 piórowa Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Jędrek napisał: sokol napisał: Panowie - jedno pytanie: ile piór ma śruba naszego Orła - 7 czy 8?W modelu mam dwie i nie wiem, która jest właściwa jakby to Tobie napisać - na wzmiankowanych powyżej planach śruba jest 6 piórowa Jędrek O jakby to napisać... O w mordę... Bo według Hobby Bossa jest siedem lub osiem piór... A maleństwo jest 1:700, ja Okonkiem nie jestem, kosmitów nie mam aby mi nową śrubę odlali... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Spokojnie mozna zakladac siedem - to trzecia Warszawianka wyprodukowana w ogole, wiec szczerze watpie ze w polowie lat zalozyli jej osiem pior...szczegolnie ze to 877E Jakies fotki modelu beda >?< Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Października 2007 Share Napisano 5 Października 2007 Osemki byly chyba tylko w 636-kach. W 877 powinna byc racze 6-ka. Skad ta 7-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Października 2007 Share Napisano 6 Października 2007 No bije się w pierś, przemęczenie jakieś wczoraj miałem i źle te pióra policzyłem. Jest śruba z 6 piórami i 7. Więc problem rozwiązany. Galeria będzie. Pozostało mi tylko malowanie. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Października 2007 Share Napisano 16 Października 2007 Znane fotki proj. 877W - ale w duzych rozmiarach Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 A Polski Orzeł ma kolor dna czarny czy czerwony . Doszedł do mnie Kilo z Hobby Boss'a i chcę zrobic polskiego Orła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 Maciek92 napisał: A Polski Orzeł ma kolor dna czarny czy czerwony . Doszedł do mnie Kilo z Hobby Boss'a i chcę zrobic polskiego Orła stronę wcześniej masz wyczerpującą odpowiedź Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 30 Października 2007 Share Napisano 30 Października 2007 A tak tak przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 moze kogos ta fota zainteresuje (moj kumpel z ktorym sluzylem na Warszawce - obecnie sluzy na Orle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Października 2008 Share Napisano 1 Października 2008 PKD4GA napisał: Szukam dobrych fotek tego detalu: Czyli obudowa swiatla itd. Wiecie gdzie cos takiego mozna dostac ? foto: Michał Szafran pozostale na http://picasaweb.google.com/militarium.mw/ORPOrze# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Powinienem "się obrazić", że dopiero teraz ten temat zobaczyłem Cóż, było się wcześniej zarejestrować, a i czytać uważniej... Mam 877/636 w 144 na składzie (na razie obrabiałem tylko kiosk na bardziej opływowy - "fabryczny" góra jest strasznie płaska), wątek będzie dla mnie bardzo przydatny. Mnóstwo dla wszystkich współtworzących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habbak Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Tak jak obiecalem koledze Wallace ;] Pozdrawiam Habbak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Habbak napisał: Tak jak obiecalem koledze Wallace ;] Dzięki stary fotki cudne - świetna jakość. Widać okręt nie jest jeszcze w aż takim złym stanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 ...kawałek grata z niego jest fajne foty PS.czy nie lepiej zrobic temat o PMW ? Foty nie beda sie walac po roznych temacikach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Habbak dzięki za ponowne wstawienie fotek Robo sorry zapomniałem Ci odpowiedzieć. Nie jestem za tym z jednego powodu. Wszystko się uzbiera w jednym temacie i później w razie potrzeby trzeba się będzie przez niego przebijać a tak o jednym okręcie masz wszystko w jednym miejscu. Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habbak Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Niema problemu moj blad bo niezadalem sobie trudu sprawdzenia czy niema juz tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 okonek napisał: Habbak dzięki za ponowne wstawienie fotek Robo sorry zapomniałem Ci odpowiedzieć. Nie jestem za tym z jednego powodu. Wszystko się uzbiera w jednym temacie i później w razie potrzeby trzeba się będzie przez niego przebijać a tak o jednym okręcie masz wszystko w jednym miejscu. - ok.kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Wallace napisał: Habbak napisał: Dzięki stary fotki cudne - świetna jakość. Widać okręt nie jest jeszcze w aż takim złym stanie ... Szkoda, że nie miałem takich, jak sam brałem się parę lat temu za "Orła" vel Kilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Kwietnia 2011 Share Napisano 12 Kwietnia 2011 rhinoceros, zawsze możesz popełnić Kilo raz jeszcze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Sorka za odgrzewanie kotleta, ale niedawno w jednym MSiO przeczytałem, że ORP Orzeł po kolizji może zanurzać się (bezpiecznie) na 20m. Wie może ktoś, co to była za kolizja i kiedy? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Sierpnia 2011 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Ło rzesz... - mucha zabzyczała No chwalić niebiosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Marcin Rogoza napisał: mucha zabzyczała No chwalić niebiosa Mucha ma ostatnio trochę spraw na głowie i na modelowane czy nawet zaglądanie na forum prawie wcale czasu... Niemniej nie zapomniałem Coś o zderzeniu? I przy okazji - macie jakieś namiary na plany lub rysunki Warszawianki (chodzi mi o umiejscowienie otworów napływowych zbiorników na spodzie kadłuba i takie tam...)? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 1 Marca 2012 Share Napisano 1 Marca 2012 suplement Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi