elefantes Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Witam w moim nowym temacie i zapraszam na relacje z prac nad modelem Diamond Reo firmy AMT/Eartl w skali 1:25: Na początek kilka informacji o zawartości pudełka: wypraski wszystkie w kolorze białym, ich stan jest masakryczny jeśli chodzi o nadlewki i takie tam inne badziewia (wstydziliby się!!!), ale bardzo fajny materiał (rama po złożeniu jest twardsza i stabilniejsza od Italerowskiej), bardzo mało chromów, dużo części.... Bardzo trudne rozwiązanie tylnego zawieszenia, jak na razie sporo się napociłem żeby to wszystko złożyć do kupy Ramę i zawieszenie pomalowałem czarnym metalikiem Gunze Sangyo. Na pióra zastosowałem matowy olive drab Humbrola. Rama wzbogacona jest o dwa zbiorniki Fordowskie oraz kilka dodatków mojego pomysłu (będą mi potrzebne do instalacji, którą mam zamiar w jakiejś tam części zrobić): No i pierwsze prace nad silnikiem : c.d.n. Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Widzę że ładne cacko dorwałeś w swoje ręce Pogratulować zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Fajny model za ile go dorwałeś? A rama i silnik też spoko sklejone czekam na dalsze postępy i siadam w 1 rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Zapewne jest to nietani model z ebaya Wszystko super. Powodzonka w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Stycznia 2007 Share Napisano 3 Stycznia 2007 mhmmmm modelik bardzo fajny siadam w 1 rzędzie (jesli jeszcze jest jakies miejsce) i czekam na postepy z prac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 6 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Dzięki za komentsy i zapraszam do obejrzenia drugiego etapu prac Modelik kupiłem od Melonika za 130 albo 150 zł (już nie pamiętam)... Zawieszenie już gotowe, koła i instalacja 'ala elefantes Bliźniaki z tyłu są niezależnie od siebie klejone i było z tym troche roboty. Bałem się, że po sklejeniu model nie będzie stał na wszystkich kołach, ale na szczęście wszystko wyszło OK Ciemno troche za oknem dlatego podrasowałem troszke fotki w photo-paincie Zbiorniki paliwa moczą się w DOT-cie bo odwaliłem kaszanę z malowaniem opasek, natomiast silnik nabiera wyglądu : c.d.n. Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Fajnie to wszystko wyglada Moim zdaniem nakliłeś zbyt dużo kalkomani na ramie i w efekie wyglada to jak tablica z ogłoszeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Super, kolejny truck w firmowych barwach elefantes'a. Zazdroszcze Tobie tak fajnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Fajnie to wszystko wyglada Moim zdaniem nakliłeś zbyt dużo kalkomani na ramie i w efekie wyglada to jak tablica z ogłoszeniami Też mi się tak wydaje Ogólnie jest dobrze, a silnik wypasiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 (edytowane) Nic wielkiego się narazie w temacie nie dzieje, pokażę jak mi idzie malowanie maski Tak wygląda u mnie model po nałożeniu podkładu i dwóch warstw kolorku właściwego Góra i nadkola będą brązowiuteńkie, a środek jeszcze nie wiem ...a tu po zdjęciu taśmy maskującej: ...I to narazie by było na tyle, skromnie ale zawsze coś do przodu Aha! A co do tych naklejek na ramie to po prostu zrobiłem tak jak zaleca instrukcja więc nic tu nie poradzę, że tak to wygląda jak wygląda Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 fajnie fajnie, a jaki kolor będzie na masce jeszcze oprócz tego złotawego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubamich1 Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Jak zobaczyłem ten model na pudełku to mi się nie spodobał ale w twoich rękach powoli nabiera blasku. Ps .Czy ty masz tylko ten jeden kolor farby w domu, a może chcesz mieć flotę całą w jednym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 bardzo mi się podoba ten miedziany kolorek, dodaje charakteru a środek możesz zostawić taki jaki jest wygląda jak taka przetarta farba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 do tej miedzi bardzo ładnie by pasował kremowy a granica między nimi pociągnięta wąskim bordowym paseczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 9 Lutego 2007 Autor Share Napisano 9 Lutego 2007 (edytowane) Zbiorniki wróciły z DOTu i są już zamontowane. Całe podwozie jest już też gotowe i tak właściwie zostanie Oto porcja jeszcze świeżuśkich fotek: c.d.n. Edytowane 23 Maja 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 podoba mi sie ładnie ci wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 Ale się uparłeś na ten kolorek Powiedz mi jedną rzecz... Czy ty robisz modele w sterylnych warunkach? Wiesz... Rękawiczki, maska, lampa bakteriobójcza itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 heheheh znak rozpoznawczy elefantesa to miedziany kolor a niezlewają się w jedną całość te modele tak malowane na półce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Marca 2007 Share Napisano 9 Marca 2007 Mnie się podoba nawet bardzo no cusz te naklejki na ramie podwozia muszą, już niestety zostać tak jest okej pozdrowionka Wojtuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Bardzo ładnie idą ci prace z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 20 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2007 No wreszcie mogę przysiąć znowu do modelu Pokażę fotki kokpitu, jest to zupełnie inna bajka od tego co robi Italeri. Kolorystykę dobrałem z głowy: tapicerka gun metal z brązowymi satynowymi wstawkami, brązowe są również fotele, podłoga i tylna ściana czarny satynowy, deska czarna z dodatkiem bronze metalik, kierownica z dodatkiem chrom silver - wszystkie farbki Humbrola ...I to co lubię najbardziej - zegary malowane odręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Za zegary należy Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 O kurna U mnie igły w zegarach to byłyby takie "pioruny" bardziej Jest:super: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Wnętrze bajeczka a zegarami mnie rozbiłeś P.S Czym żeś je malował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 21 Kwietnia 2007 Share Napisano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Super Elefantes, postarałeś się nie ma to tamto bosko. BEDZIESZ GO ROBIŁ ELEFANTES NA ZŁOTY KOLOR KABINĘ ??? Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi