elefantes Napisano 23 Maja 2007 Autor Share Napisano 23 Maja 2007 Witaj Melonik Banshee bardzo jasno się wyraził o modelach AMT... Sprawa ramy, albo silnika czy ogumienia prezentuje się mistrzowsko natomiast jakość wyprasek jest katastrofalna i mało co pasuje po złożeniu. Myślę, że na tym zakończymy OT - jutro pojawią się nowe fotki, bo co nieco się ruszyło przy modelu , natomiast na Będzin z tym modelem na pewno nie zdążę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 31 Maja 2007 Autor Share Napisano 31 Maja 2007 Prace niestety jednak zwolniły, bo zabrałem się za Superlinera... Postanowiłem po powrocie z Będzina, że Diamond będzie ostatnim moim modelem pomalowanym pędzlem (przynajmniej jeśli chodzi o malowanie maski i kabiny). Ćwiczę sobie teraz w domciu malowanie Motipem kabinkę od Macka i kurna chata jest 100 razy lepiej i łatwiej (to co trwało zwykle 2 dni trwa teraz niecałe 4 minuty )... Ale wróćmy do tematu. Oto 3 nowe fotki Diamonda: dorobiłem wstępnie schodki, klamki, tylne światła, płytę, nadkola i siodło, no i te baniaki po bokach... Wymieniłem też lusterka, bo oryginalne nie szło zmontować (po prostu wymiękłem ). Założenie przedniej maski to też prawdziwy majstersztyk, ale o tym w następnym wejściu : Jak widać schodki powinny być na obejmach zbiornika, a nie są Kleiłem je o 2-ej w nocy i zauważyłem błąd dopiero rano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Schodkami się nie przejmuj... Gdybyś nie powiedział, to bym nie dojrzał Jak to u Ciebie bywa- ładnie i piknie Trochę dziwnie wygląda tutaj taki kolor felg... Może pokusisz się o leciutkie ich przykurzenie? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 No widzisz, a nie chciałeś nawet słyszeć o sprayach gdy je Tobie doradzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 10 Czerwca 2007 Share Napisano 10 Czerwca 2007 Model mniam mniam, pozdrawiam i życzę powodzienia w dalszej pracy nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 No, po prawie trzech miesiącach przerwy czas odkurzyć stary temat Diamonda Reo Prace powoli dobiegają końca. Zrezygnowałem z zabudowy dachu, za to dodałem troche przewodów pod maskę i za kabiną do podpięcia naczepy. Było troche kłopotów z zamontowaniem wszystkiego ale jakoś w końcu poszło Miłego oglądania fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Świetna robota Marcin, zwłaszcza te przewody w silniku, zasługują na pochwałę, to one robią całą furorę w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Elefantes, nawierć rure wydechową bo z taką zamkniętą dziwnie wygląda. A tak poza tym to chyba nie wymaga komentarza. Po prostu super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 Elefantes, nawierć rure wydechową bo z taką zamkniętą dziwnie wygląda. Kurcze szkoda, że nie pomyślałem o tym wcześniej bo teraz to chyba już za późno Ale dobry pomysł podsunąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Marcin zaje.. robota. Nie mam pojęcia jak Ty to robisz pędzelkami mnie to wyglonda na puszke a nie na malowanie pędzelkiem ale rura do poprawki zdecydowanie. Myśle że da sie to Marcinie wkrętarka na wolnych obrotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Kurcze szkoda, że nie pomyślałem o tym wcześniej bo teraz to chyba już za późno Nic straconego, musisz ja poprotu nawiercić. Nie jest to takie trudne Marcin, musisz tylko dobrze napunktować rurę i rozwiercać coraz to wiekszymi wiertłmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Dziasiaj zakończyłem prace nad modelem Co do komina, to poszedłem na łatwiznę i zamontowałem od góry zamykanie od Forda... Natomiast o czym chce jeszcze napisać to montaż maski Nie wiem co za patafian wymyślił mechanizm podnoszenia maski, ale stawiam piwo temu, kto zrobi tak, jak jest pokazane w instrukcji. Ja wykonałem to na swój sposób: rozwierciłem otwory i osadziłem maskę za pomocą sworzni. Biorąc pod uwagę mnóstwo krzywizn i nadlewek w tym modelu to był chyba najtrudniejszy model jaki wykonałem. Zapraszam do galerii!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 17 Września 2007 Share Napisano 17 Września 2007 Elefantes powiedz mi tylko jedno .. Jaka jest to farba która pokrywa cały model ?? Jak mógłbyś podać producenta i numerek Model jest CZADOW ZROBIONY !! PEŁNY POKŁON DLA TWOJEGO DZIEŁA !! SALUT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 18 Września 2007 Autor Share Napisano 18 Września 2007 Ten kolorek co drzwi to Humbrol 54, a pokrywa maski, nadkola i dach - Humbrol 55. No i dzięki bardzo, że się tak podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi