lolek300124 Napisano 22 Listopada 2010 Autor Share Napisano 22 Listopada 2010 Na umiejscowienie rur pod bakiem scania jest zdecydowanie za niska, łapy są nisko zawieszone. Będę musiał się po gimnastykować się nad bakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tede* Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 wydech raczej idzie wzdłuż ramy i wychodzi za zbiornikiem tak jak na zdjęciu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2547db05280c18cd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Mr Brutal bawił w robienie tego modelu w Z mod (chyba) i ile prawdy w tym układzie wydechowym to ocenicie sami. http://mrbrutal.picturepush.com/album/99614/p-Scania-Ristimaa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Wg mnie, z tymi wydechami jest coś pokombinowane. Zobaczcie na filmiku (0:10) jedna z rur jest czysta. Już parę razy widziałem ją ubrudzoną i było tak, że nie wszystkie wydechy były brudne, co może świadczyć o tym, że nie wszystkie są podłączone... Co do umiejscowienia, to dobrze widać na zdjęciu że są one za zbiornikiem, i to sporych rozmiarów zbiornikiem, który ma aż trzy mocowania: A co do dalszego przebiegu ich w stronę silnika, pozostaje tylko się domyśleć. Mi się wydaje że idą obok baku do ramy, bo nie widzę tam na nie miejsca u góry. Mam parę zdjęć z Master Truck, jak byś chciał, to bym Ci na maila podesłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daf xf 105 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 fajnego robisz i ja mam projekt 1:25 scania r 580 legends juha ristimaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 To wszytko to jeden wielki pic na wodę. Atrapy i tyle. Ma bajerancko wyglądać i nic więcej. Jedno jest pewne standardowy układ wydechowy musi mieć aby spełniać normy hałasu i emisji spalin i może jakiś trójnik aby czasami "obejść" tłumik i pohałasować rasowym dźwiękiem V8 na pokazach. Ale że robi to na tych ośmiu rurach to mało prawdopodobne. Przecież aby to wszytko upchać i gdzieś połączyć to trzeba by kupę miejsca, sama średnica tych rur jest duża a podwozie ciężarówki rama już w standardzie są dość mocno zabudowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tede* Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Raczej to idą tylko 2 rury wzdłuż ramy a końcowe wydechy są do nich dospawane innej opcji racze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 JaY_R z miła chęcią przygarnę takie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Aktualizacja, Obiecałem fotki za dnia ,więc daję. Poprawiłem trochę te odstępy między liniami podziału a reflektorem, ale przesadziłem z wielkością środkowej dziury, Piszcie co jak coś zauważycie do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Po pierwsze nie śledzę twojego tematu od początku, tylko kilka razy na niego zajrzałem. Nie wiem jak twój model jest zgodny z oryginałem, ale zauważyłem jeden kategoryczny błąd, który od razu się rzuca w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Wydaje mi się, że w oryginale, nie ma z tej strony skrzynki z akumulatorami. Od przedniego nadkola jest bak i potem już wydechy do koła. A u Ciebie wydech się skończy przy kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iraz Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 Po pierwsze to fotka nie jest idealnie prosto,a po drugie kabina w R nigdy nie będzie równo z każdymi krawędziami dopóki nie damy ją na zawieszenie kabiny przodu i tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Kabina jest nałożona tylko do przymiarki bez żadnego mocowania. On ma skrzynkę chyba tam gdzie ja mam w modelu tylko bak jest nie wymiarowy, spójrz na swoje zdjęcie gdzie wkleiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JAY_R Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 No właśnie. Wydaje mi się, że masz bak za bardzo z tyłu, patrząc na łapy. Nie będzie miejsca na wydechy. Tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Będzie miejsce, wydech się zmieści już wykombinowałem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Widzę ze zawieszenie jest ode mnie. Ale nie po szpachlowałeś miejsc które wciągnęła szpachla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Jeszcze je po szpachluję widziałem o nich od samego porządku, na razie to wszystko to przymiarki. Nie bój żaby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Listopada 2010 Autor Share Napisano 25 Listopada 2010 Aktualizacja: Małe a cieszy oko. Jutro przewiduję podkład na kabinie Ma ktoś górną owiewkę od Scanii 144l z niskim dachem (Tą żółtą z reedycji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 29 Listopada 2010 Autor Share Napisano 29 Listopada 2010 Aktualizacja: ramę będę musiał jeszcze przelecieć papierem 600 i 800 szczególnie miejsca szpachlowane. Te trzy otwory pod grillem nie są idealnie rozmieszczone ,są 1,5mm przesunięte w stronę kierowcy, ale po 8 próbach i tysiącu h..i poddałem się .Wszystko będzie jeszcze raz malowane podkładem. Musze poprawić linie podziału drzwi. Z daleka wszystko lepiej wygląda. Czekam na opinie pozytywne i te negatywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Lolek300124 kazdy model z daleka ładnie wyglada. Te reflektory pod grilem patrzą kazdy w inna strone i psuje to "niezły" całokształt "z daleka". A i jeszcze mam pytanie- po co dajesz po tyle takich samych zdjec jak np.trzy ostatnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 29 Listopada 2010 Autor Share Napisano 29 Listopada 2010 Jeszcze spróbuję coś z nimi pokombinować, ale jeśli chodzi o równośc otworów to każdy jest taki sam, to złudzenie że są każde inne. Reflektory są wsadzone tak o. A ze zdjęciami jakoś tak wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Ladnie jak na razie. Z kangurem nie powinienes miec zadnych problemow - jest banalny do wykonania (zrobilem podobny w Volvo), to samo blenda no i rury wbrew pozorom tez sa dosc latwe. Wydaje mi sie tylko, ze bak bedzie za bardzo przesuniety w strone tylnej osi co moze ci utrudnic montaz rur o czym chyba ktos juz wspominal wczesniej, ale na pewno cos wykombinujesz, ze bedzie pasowac. A czy przyczepa tez bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 29 Listopada 2010 Autor Share Napisano 29 Listopada 2010 No cały zestaw mam zamiar zrobić. do końca stycznia chce zrobić samą scanie bez kalek lub rysunków (sprawdzę swoje zdolności), a do MTM 2011 chce skończyć zestaw.Wydech poprowadzę nad bakiem równolegle do górnej ściany zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawulonken Napisano 29 Listopada 2010 Share Napisano 29 Listopada 2010 Czy tylko mi się wydaje czy ta prawa lampa w zderzaku jest jakby zapadnięta u dołu tzn jest jakby pod kątem. Tak po za tym to dobrze Ci idzie z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymek94 Napisano 30 Listopada 2010 Share Napisano 30 Listopada 2010 Czy tylko mi się wydaje czy ta prawa lampa w zderzaku jest jakby zapadnięta u dołu tzn jest jakby pod kątem. Tak po za tym to dobrze Ci idzie z modelem Reflektory są wsadzone tak o. Pewnie dlatego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi