fliper_nx Napisano 14 Stycznia 2010 Share Napisano 14 Stycznia 2010 Ciągnik Zrób UNITED'u, poczekaj na inną naczepę. Nieźle Ci idzie budowa ,aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Ciągnik Zrób UNITED'u, poczekaj na inną naczepę. Tak zrobię Odebrałem z warsztatu kompresorek przez co mogłem wznowić prace W naczepie dorobiłem przewody (rurki) powietrzne i pomalowałem całe podwozie, dwie deski pomalowałem w nieco innym kolorze co by wyglądały na wymienione: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2010 Ładnie wyszedł kolorek tych desek, ale jest nieco podejrzane, że jedna deska "ciągnie" się przez całą długość naczepy... Nie za długa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Dokładnie o tym samym pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 ale jest nieco podejrzane, że jedna deska "ciągnie" się przez całą długość naczepy... Nie za długa Na podłodze są lekkie poprzeczne zagłębienia zabrawione na czarno, które oczywiscie mogłem naciąć aby były głębsze linie podziału, tyle, że po zamontowaniu budy połowy podłogi i tak nie będzie widać, a te zagłębienia patrząc pod kątem od tyłu (po nałożeniu budy inaczej nie da się do wnętrza zaglądnąć) sprawiają wrażenie iż na długości jest więcej desek niż jedna Po za tym jeszcze nic straconego bo wciąż mogę zrobić nacięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2010 Po za tym jeszcze nic straconego bo wciąż mogę zrobić nacięciaZamiast wyraźniejszych nacięć może lepiej zmienić kolor na kawałku długości... Będzie bardziej realne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Po za tym jeszcze nic straconego bo wciąż mogę zrobić nacięciaZamiast wyraźniejszych nacięć może lepiej zmienić kolor na kawałku długości... Będzie bardziej realne.... Też prawda - tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ok, zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ok, zrobione Moim zdaniem wygląda zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 O kurczę... jak ja bym miał taką podłogę to zostawiłbym w wersji flatbed... No ale to moje zdanie Ogólnie to mnie zatkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 jak ja bym miał taką podłogę to zostawiłbym w wersji flatbed... Mam dwa flatbed'y z taką samą podłogą, w tym jeden rozciągany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 O kurcz... Za takiego flatbeda to dałbym sobie... noge uciąć (z wiadomych przyczyn nie rękę) No cóż, mistrzowi powodzenia nie wypada życzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Ciągnik został wyposażony w zbiorniki paliwa, układ wydechowy i zasilający silnik w powietrze. Jeszcze kilka poprawek malarskich i będę brał się za kabinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 SUPER naprawdę piękny model się kroi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Wnętrze na ukończeniu, jeszcze tylko kilka poprawek, CB radio i jakieś duperelki. W kabinie zaszpachlowałem otworki na uchwyty bo te z zestawu wywijasy nie widzą mi się, a w ich miejsce wstawię proste. Ponad to przykleiłem osłonę przeciw słoneczną i będę brał się za malowanie, przymiarka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Myślę że zegary można zalać i to dość grubo lakierem bezbarwnym błyszczącym. Powstanie w ten sposób coś w stylu szybki. Na zdjęciach są matowe, na pewno będą wyglądać lepiej z "szybką". Ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2010 Jak na model auta po eksploatacji to ten siennik w kabinie jakiś taki nienaturalnie staranny jest Wrzuć w niego nieco życia, jakieś pozostałości po nocce, jakieś puszki po piwie, może pudełko po popcornie, zmiętolona pościel, stara koszulka sprzed tygodnia etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Trochę za gruby ten materiał na łóżku mi się wydaje, tzn. chodzi mi o to, że widać "nitki". A tak odbiegając od tematu.. dziwnie amerykańce zrobili, że nie da sie normalnie przejść między fotelami. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 19 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 19 Stycznia 2010 Trochę za gruby ten materiał na łóżku mi się wydajeJestem tego samego zdania - jeśli model ma cieszyć oko to zdecydowanie warto to zmienić. tornado - ulep coś z masy i wstaw w to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Dzięki koleszy za Wasze opinie Myślę że zegary można zalać i to dość grubo lakierem bezbarwnym błyszczącym. Powstanie w ten sposób coś w stylu szybki. Na zdjęciach są matowe, na pewno będą wyglądać lepiej z "szybką". Ja tak robię. Całe wnętrze pryśniete jest półmatem, a w zegarach zrobię szyby z clearfixu. Jak na model auta po eksploatacji to ten siennik w kabinie jakiś taki nienaturalnie staranny jest Wrzuć w niego nieco życia, jakieś pozostałości po nocce, jakieś puszki po piwie, może pudełko po popcornie, zmiętolona pościel, stara koszulka sprzed tygodnia etc... He he, musiał byś zobaczyć jaki jest porządek i jak się błyszczy u mnie w kabinie. Białe prześcieradło i kołdra w białej poszwie są starannie zakryte kocem, a piżama i inne ciuchy złożone i schowane w schowkach. Na widoku są tylko papierosy, szklanka z kawą i ewentualnie cola. Ale tak jak pisałem w poprzednim poście, coś dodam do wnętrza. Trochę za gruby ten materiał na łóżku mi się wydaje, tzn. chodzi mi o to, że widać "nitki". A tak odbiegając od tematu.. dziwnie amerykańce zrobili, że nie da sie normalnie przejść między fotelami. Pozdro. Materiał ma na celu imitować koc, który jest posłany na leżance i poduszce (poduszka i to dość wypaśna leży zakryta za fotelem kierowcy). Materiał taki wybrałem z dwóch powodów, raz, że klej nie przesiąka na wierzch i dwa, przeplatane nitki mają imitować kratkę. Wysoki tunel to nie tylko amerykańców wymysł, wystarczy wspomnieć czeską śkodę czy tez rodzimego jelonka 315. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Bardzo ładna kabina kierowcy ,jak dla mnie materiał ok.Najfajniejsza w tym modelu jest deska rozdzielcza tak fajnie opatula ona kierowcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Jak masz problem z przesiąkającym klejem to może spróbuj z taśmą dwustronną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Ostatnio mam bardzo mało czasu na modelarstwo, ale w wolnych chwilach coś tam robię. Kabina otrzymała podstawowe barwy i dwie warstwy clearu, po utwardzeniu lakieru zrobię delikatną polerkę i wezmę się za naklejanie kalkomani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Jak zawsze świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Na prawych drzwiach ,pod okienkiem chyba żółty lakier przedostał się pod taśmę na biały lakier ? Czy to tylko złudzenie ? Mimo wszystko i tak jest Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi