Jump to content

Sdkfz. 186 JagdTiger HENSCHEL 1:35 Dragon

Mirek66
 Share

Recommended Posts

Witam.

Ponieważ zachorował mi "Piecho" i przechodzi rekonwalescencje w mojej Lakierni dla tego na razie mogę tylko kleić. :(

Jak widać w pudle Dragon wypchał je do granic możliwości z czego jestem bardzo rad.

Model wykonam beż żadnych dodatków.

Jak by jakaś miła dusza posiadała jakieś ciekawe fotki to był bym bardzo zadowolony z ich udostępnienia.

Wszelkie rady sugestie są mile widziane.

POZDRAWIAM Mirek

imgp7189.jpg

imgp7190.jpg

Chciałem go zrobić X7 kiedyś miałem fotkę na dysku iu wydaje mi się ze był on cały żółty a Dragon podaje go jako trójkolorowego .Problem z tym że gdzieś wcięło to fotkę . A może się mylę ?

Dzięki za fotki na pewno się przydadzą .

Seb wiem ale czekać na blachy 2 miechy to mi się nie chce , miałem robić

ruska ale ani lufy ani blach już 2 miesiące nie widać

Robert dzięki za fotkę jednak byłem w błędzie tu wyraźnie widać ze miał więcej niż jeden kolor kamo , także będzie malowany według instrukcji .

Chciałem go zrobić X7 kiedyś miałem fotkę na dysku iu wydaje mi się ze był on cały żółty a Dragon podaje go jako trójkolorowego

Mam dośc wyraźne zdjęcia w książce i ewidentnie widać, że ma trójbarwne kamo a nie jednobarwne. Mirku wyslałem Ci PW i tam są zdjęcia X7. Tu masz wiele innych ciekawych wozów:

http://www.tiif.de/thread.php?threadid=23&sid=f023670ba6a58a2b2cd75084c4e5237c

• 1 month later...

Więc malowanie dwubarwne? Cieszy mnie ta wiadomość

Wyszło świetnie

Powiedz jak się skleja, jakieś dziury i inne problemy z montażem?

Dzięki za zainteresowanie

Co do składalności składa sie dodrze szpachla tylko na elementach w ślady po wypychaczach .

Gąski Tamka xf 64 .

Te małe części to pędzelkiem

Czy to wyciory czy tyczki pomiarowe ? nie wiem dlatego podpatrzyłem jak są malowane u kolegów na innych forach i tak maznąłem

Ja też nie wiem co to Ale Tygrysy I i II w identyczny sposób miały mocowany właśnie wycior do lufy stąd moja wątpliwość. Poza tym tyczki pomiarowe miały na jednym końcu "ostrze" do wbijania w ziemię, a tutaj tego nie widzę.

Wszystko ładnie ALE:

Na pierwszym żółtym kółku od prawej jest coś pomarańczowego, pewno pigment, ale wyczyść to bo wygląda dziwnie...

I okopć końcówki wydechów

Pojazd skończony do roboty zostało jeszcze wykończenie podstawki oraz trzech ludków .Gdy wyschnie podstawka oraz zagruntowane ludki prace będą posuwać się dalej .

imgp7524.jpg

imgp7525g.jpg

imgp7526.jpg