Mirek66 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Witam. Ponieważ zachorował mi "Piecho" i przechodzi rekonwalescencje w mojej Lakierni dla tego na razie mogę tylko kleić. :( Jak widać w pudle Dragon wypchał je do granic możliwości z czego jestem bardzo rad. Model wykonam beż żadnych dodatków. Jak by jakaś miła dusza posiadała jakieś ciekawe fotki to był bym bardzo zadowolony z ich udostępnienia. Wszelkie rady sugestie są mile widziane. POZDRAWIAM Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Kleiłem go dobry zestaw. Będziesz robił jakiś konkret czy model fikcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Model wykonam beż żadnych dodatków. Eee, z Twoim stażem to już nie wypada Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Chciałem go zrobić X7 kiedyś miałem fotkę na dysku iu wydaje mi się ze był on cały żółty a Dragon podaje go jako trójkolorowego .Problem z tym że gdzieś wcięło to fotkę . A może się mylę ? Dzięki za fotki na pewno się przydadzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 taką znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2010 Seb wiem ale czekać na blachy 2 miechy to mi się nie chce , miałem robić ruska ale ani lufy ani blach już 2 miesiące nie widać Robert dzięki za fotkę jednak byłem w błędzie tu wyraźnie widać ze miał więcej niż jeden kolor kamo , także będzie malowany według instrukcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Chciałem go zrobić X7 kiedyś miałem fotkę na dysku iu wydaje mi się ze był on cały żółty a Dragon podaje go jako trójkolorowego Mam dośc wyraźne zdjęcia w książce i ewidentnie widać, że ma trójbarwne kamo a nie jednobarwne. Mirku wyslałem Ci PW i tam są zdjęcia X7. Tu masz wiele innych ciekawych wozów: http://www.tiif.de/thread.php?threadid=23&sid=f023670ba6a58a2b2cd75084c4e5237c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Witam . Grypa mnie męczy od tygodnia to i nie za wiele dam rady podziałać :( . Ale małe co nieco do przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Elegancko ! Mam pytanko jakimi farbkami postarzałeś gąski na wieżyce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Cholercia... ja się zastanawiam, jak wy wszyscy to robicie, że malujecie aerkiem całość, a potem te małe części też psikacie... przecież to masa maskowania musi być pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Więc malowanie dwubarwne? Cieszy mnie ta wiadomość Wyszło świetnie Powiedz jak się skleja, jakieś dziury i inne problemy z montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Mirku, a czy przypadkiem to co pomalowałeś jak tyczki pomiarowe to nie jest składany wycior? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Dzięki za zainteresowanie Co do składalności składa sie dodrze szpachla tylko na elementach w ślady po wypychaczach . Gąski Tamka xf 64 . Te małe części to pędzelkiem Czy to wyciory czy tyczki pomiarowe ? nie wiem dlatego podpatrzyłem jak są malowane u kolegów na innych forach i tak maznąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Ja też nie wiem co to Ale Tygrysy I i II w identyczny sposób miały mocowany właśnie wycior do lufy stąd moja wątpliwość. Poza tym tyczki pomiarowe miały na jednym końcu "ostrze" do wbijania w ziemię, a tutaj tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Chłopak dostał płukanki nie za mocne ... jak na mnie Następnym etapem będą ryski i odpryski jak zmaluję to pokaże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Poszły w ruch suche pastele na kółkach i błotnikach raz przedniej płycie ,a że to żmudna praca to na dzisiaj wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Wszystko ładnie ALE: Na pierwszym żółtym kółku od prawej jest coś pomarańczowego, pewno pigment, ale wyczyść to bo wygląda dziwnie... I okopć końcówki wydechów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Te pomarańczowe to ma na razie tak być pod olejną płukaneczke Wydechy na wstępnym etapie jak i cała lewa strona praz reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Pięknie! Już super wygląda. Będzie niesamowity jak dołożysz mu jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Pojazd skończony do roboty zostało jeszcze wykończenie podstawki oraz trzech ludków .Gdy wyschnie podstawka oraz zagruntowane ludki prace będą posuwać się dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Model pięknie pomalowany, z przyjemnością się ogląda W jaki sposób malujesz ostre przejścia pomiędzy kolorami? Maskolem czy za pomocą taśmy? Pozdrawiam P.S. Tempo pracy Masz imponujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Taśmą maskuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Marca 2010 Autor Share Napisano 19 Marca 2010 W tym dziale to by było na tyle zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi