Marti_nez Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Miałem nie zakładać warsztatu ale nie mogłem się powstrzymać . Zaczynam taki oto modelik: Do modelu dodam blaszki i maski Eduarda. Malowanie na razie pudełkowe, ale jutro rozejrzę się za monografia Aj-pressu to może zmienię zdanie. A teraz inbox: Model posiada delikatne, wgłębne linie podziału blach i nity. Bardzo ładnie prezentuje się oszklenie, zwłaszcza te "krople" . Wnętrze trochę ubogie, ale od tego mam Edzia. No to do roboty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 17 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 17 Stycznia 2010 Fajne latające pływadło Ładne odlewy - kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Smakowity kąsek, fajny i ciekawy model się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 wlasnie mi taki uciekl Revell w skali 1/48... bede zagladal i obserwowal bo caly czas bede polowal na "wiekszego' kuzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Hmmm, zapowiada się ciekawa relacja z budowy jednego z moich ulubionych samolotów. Będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Dzięki Panowie za wsparcie . Jak na razie oblaszkowałem kabinę pilotów: Pedały śa trochę krzywo, ale tego raczej nie będzie widać. Ślady po wypychaczach usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Kabina pomalowana: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Hej! Niestety znowu post pod postem, ale mam pytanie. Jak radzicie sobie z robieniem fototrawionych luf karabinów? Bo mają wyjść w przekroju okrągłe, a nie mam pomysłu, na czym by je zagiąć. Dodam tylko, że dobrą średnicę miałby drucik miedziany, który niestety jest zbyt miękki. A może okleić go tym elementem z blaszki? Pomóżcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 O rety, w 72 rzeczywiście jest to zagwozdka Może napięta struna gitarowa? Możesz też spróbować pocienić wykałaczkę do odpowiednich rozmiarów na jakimś papierku ściernym... sam nie wiem pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 23 Stycznia 2010 Jak radzicie sobie z robieniem fototrawionych luf karabinów? Bo mają wyjść w przekroju okrągłe, a nie mam pomysłu, na czym by je zagiąć.Może wyprostowany spinacz biurowy... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Igła iniekcyjna 5 lub 6 (sztywne). Model rzeczywiście ciekawy, będę zaglądał. Pozdrowienia Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Igieł iniekcyjnych nie mam, wziąłem spinacz biurowy. Wyszło całkiem fajnie . Dzięki za pomysł . Co prawda lufa nie jest idealnie prosta (niestety wcześniej trochę ją pogiąłem), ale następne dwie pójdą lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 24 Stycznia 2010 wziąłem spinacz biurowy. Wyszło całkiem fajnie . Dzięki za pomysł Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 Wystarczyły dwa mecze, parę godzin wolnego czasu i łódeczka dostała pazurki: Karabin z jednej strony nie ma blaszki na korpus, skubana wyskoczyła z pincety i tyle ja widziałem . Dla karabinu z tyłu Edek nie przewidział blaszek, tylko lufę (i tak będzie schowany, więc mała strata). Może to co robię nie jest doskonałe, ale proszę was, to jest czasem zbyt małe!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia 2010 to jest czasem zbyt małeWiem coś o tym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 1 Lutego 2010 Autor Share Napisano 1 Lutego 2010 to jest czasem zbyt małeWiem coś o tym.... No, blaszki w okrętach to wyzwanie . Tymczasem dorobiłem wnętrze: Strzelcy buciorów nie wycierali przed wejściem, no jak tak można... Ja bym na pokład nie wpuścił Jeszcze tylko przykleję karabinki i sklejam połówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Lubie ten samolot. Warsztat wygląda bardzo ciekawie więc będę go śledził. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 3 Lutego 2010 Autor Share Napisano 3 Lutego 2010 Lubie ten samolot. Warsztat wygląda bardzo ciekawie więc będę go śledził. Powodzenia!!! Dzięki! Podwozie w tej wersji było montowane na mój gust dosyć prowizorycznie, więc zrobienie Cataliny bez niego nie będzie błędem? I czy muszę wiercić otwory mocujące w kadłubie czy lepiej zostawić tak jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 ja na twoim miejscu bym zrobił na makietce z wodą bez podwozia.jak startuje czy tam ląduje.no ale wybór należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 ja na twoim miejscu bym zrobił na makietce z wodą bez podwozia.jak startuje czy tam ląduje.no ale wybór należy do ciebie. Też o tym myślałem, ale ze względu na wymiary (rozpiętość ok. 40 cm) makieta musi poczekać. W każdym razie model będzie bez podwozia, ale z opuszczonymi pływakami. Ładniej wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Poskładałem kadłub, poszpachlowałem i wstępnie wyszlifowałem. Pod paznokciem wszystko jest gładkie, ale damy podkład to zobaczymy. Czas zaopatrzyć się też w nitowadło . Na początek parę detali przyklejonych do płata: Cos dla pilotów: Szpachlowanko: I chłodnice oleju (dobrze kombinuję)? Trzeba je jeszcze pocienić. Niestety popsuł się karabin w przedniej wieżyczce, dlatego wykorzystam plastikowy+ lufa Eduarda. Gdyby nie to, że wieżyczka ma się obracać, zamontowałbym to na końcu budowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Zdradzisz, co to za niebieskawy fluid przy "kropli" obserwatora? Fajnie Ci idzie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Dobrze kombinujesz z wlotami, a może rozwiercisz jeszcze rury wydechowe. Uzyskasz cieńsze ścianki i wrażenie, że to są faktycznie rury. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Zdradzisz, co to za niebieskawy fluid przy "kropli" obserwatora? Maskol od Mr. Hobby. Chciałem zobaczyć, jak pasuje oszklenie, poza tym opiłki nie uświnią wnętrza . Dobrze kombinujesz z wlotami, a może rozwiercisz jeszcze rury wydechowe. Uzyskasz cieńsze ścianki i wrażenie, że to są faktycznie rury. Nie wiem, czy mam tak cienkie wiertło, ale spróbuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 rozwierć,rozwierć.i to bez dyskusji . bo więcej tu nie zaglądnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi