Marti_nez Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 ładnie ,ładnie prace postępują to teraz mam rozumieć małe cieniowanko? A nie, od razu metalik, tylko pod koniec zapuszczę nity i linie podziału czarną farbą . Szczerze mówiąc to kolorek już sobie schnie i bardzo mi się podoba . a jak skrzydełka? Tak jak cała reszta psiknięte Surfacerem, tylko nie chciało mi się ich fotografować . Na górnych powierzchniach może pobawię się w cieniowanie, ale delikatne, bo tam żółty. No stary, elegancja Francja Dzięki . A teraz malowanie... Znalazłem takie zdjęcie: A Academy widzi to tak (zdjęcia ze strony sklepu mojehobby.pl, mam nadzieję, że nie łamię żadnych praw autorskich): Nie wiem, co zrobić z tymi skośnymi pasami na skrzydłach i szerokimi na statecznikach poziomych. Bo te wzdłuż kadłuba trzeba nakleić. I osłony silników- malować góę czarną matową czy alu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 ja nigdy nie dowierzam instrukcji,ale mogą to być dwa różne samoloty stąd różnice,poszukaj jeszcze jakiś innych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 No nic, może zrobię tak jak jest w instukcji. Zobaczę, czy nie warto pobawić się w maskowanie i machnąć czarny aerkiem. Zapomniałem o zdjęciach: Muszę co nieco poprawić, np. na statecznikach zapomniałem przeszlifować ślady łączenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Pierwsza warstwa żółtego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Marca 2010 Autor Share Napisano 17 Marca 2010 I ostatnia warstwa żółtego: Muszę co nieco podmalować metalizerem kadłub, bo psiknąłem za dużo kolorku tu i ówdzie. Na środek skrzydeł pójdzie szary XF-66 Tamiyi, gondole silników srebrne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 Faaajnie żółty taki wygląda Ładnie siadł. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 18 Marca 2010 Autor Share Napisano 18 Marca 2010 Faaajnie żółty taki wygląda Ładnie siadł. Ale jakie ja miałem z tym przejścia, matko kochana... Teraz aerek grymasi, więc zamiast malować szary poszedł do pudełka. Kłopoty sprawia uszczelka na dyszy, co zrobię nową, to ciśnienie czy coś ją rozwala i dawaj od początku. Czas kupić sobie nową dyszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Marca 2010 Share Napisano 18 Marca 2010 A ten zolty to ma wlasciwy odcien? Jakos tak w kanarkowy wpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 A ten zolty to ma wlasciwy odcien? Jakos tak w kanarkowy wpada... Mi się podoba . Poza tym to był jedyny żółty, jaki miałem w domu. Wymieniłem dyszę w aerografie i Catalinka wraca do gry Machnąłem szary środeczek: ale był zbyt ciemny, nieudane próby rozjaśniania pędzlem to te plamy. Więc z powrotem maseczki: i oto efekt finalny: Trzeba jeszcze to i owo podmalować, poprawić, ale to drobnostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 29 Marca 2010 Autor Share Napisano 29 Marca 2010 Położyłem kalki. To zdecydowanie najgorsza część modelu. Rwą się już w wodzie (niektóre) i na modelu, są kruche, co przy długości niektórych pasów przyprawia o palpitacje serca. Do tego, mimo użycia Set'a i Sol'a, prawie wcale nie wpadły w linie podziału i nity. Na plus dodam to, ze ubytki czarnych kalek można łatwo podmalować, a to one sprawiały najwięcej kłopotów. Ogólnie zajęło mi to dwa dni i nie chcę do tego wracać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 dawaj dawaj chłopie bo nie zdążysz .mam nadzieję ,że jak dotrę 2kwietnia do polski to popołudniu zobaczę już galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Położyłem kalki. To zdecydowanie najgorsza część modelu. Rwą się już w wodzie (niektóre) i na modelu, są kruche, co przy długości niektórych pasów przyprawia o palpitacje serca. Do tego, mimo użycia Set'a i Sol'a, prawie wcale nie wpadły w linie podziału i nity. Na plus dodam to, ze ubytki czarnych kalek można łatwo podmalować, a to one sprawiały najwięcej kłopotów. Ogólnie zajęło mi to dwa dni i nie chcę do tego wracać . Cały urok starszych kalkomanii Academy. Nic dodać, nic ująć... Jakie to szczęście, że niedawno zaprzyjaźnili się z Cartographem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 dawaj dawaj chłopie bo nie zdążysz Smile.mam nadzieję ,że jak dotrę 2kwietnia do polski to popołudniu zobaczę już galerię. Jak się sprężę to nie ma sprawy. Ale czy będzie mi się chciało Cały urok starszych kalkomanii Academy. Nic dodać, nic ująć... Jakie to szczęście, że niedawno zaprzyjaźnili się z Cartographem Mam jeszcze PBY-5A Black Cat, tam na szczęście są tylko małe gwiazdy . Teraz zapuszczam nity i linie podziału, ale nie na srebrnym, tam wyglądają nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Mam jeszcze PBY-5A Black Cat, tam na szczęście są tylko małe gwiazdy Też mam zamiar kupić Black Cat'a. Ślicznota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Mam jeszcze PBY-5A Black Cat, tam na szczęście są tylko małe gwiazdy Też mam zamiar kupić Black Cat'a. Ślicznota! Ale jakaś część w kokpicie jest niedolana . Poza tym bezproblemowa w malowaniu . Tymczasem popracowałem nad górną powierzchnią skrzydeł i psiknąłem satyn (na górze dam jutro kolejną warstwę): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Nie psiknałeś przypadkiem satynem oszklenia strzelców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Tak, ale i tak szybki były do mycia. Sidolux je przymatowił. Zaraz się za to wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 ...Sidolux je przymatowił... Jako to możliwe, przecież sidolux daje gładką połyskliwą powłokę. A może to nie był sidolux ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 W wyniku skomplikowanych reakcji chemicznych i wielu nie do końca wyjaśnionych zjawisk fizycznych, sidolux położony aerografem na przejrzyste elementy sprawia, że stają się nieprzejrzyste. Bóg już tak urządził świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 30 Marca 2010 Share Napisano 30 Marca 2010 Nie używałem jeszcze sidoluxu w połączeniu z aerografem, a kładziony pędzelkiem nigdy nie dał mi takiego efektu. Dzięki Ostach za wyjaśnienie. Będzie to dla mnie też przestrogą by bardzo uważać przy używaniu tego specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 W wyniku skomplikowanych reakcji chemicznych i wielu nie do końca wyjaśnionych zjawisk fizycznych, sidolux położony aerografem na przejrzyste elementy sprawia, że stają się nieprzejrzyste. Bóg już tak urządził świat. Amen. Nie używałem jeszcze sidoluxu w połączeniu z aerografem, a kładziony pędzelkiem nigdy nie dał mi takiego efektu. Kładziony pędzelkiem daje piękny połysk. Ale nie będę tak dużego modelu lakierował pędzelkiem . Takie jest życie modelarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 A ja się zastanawiam, co będzie z pływakami. Bo chyba takiej dziury z wypychaczami i kołkiem mocującym nie zostawisz? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Postaram się dziś zamontować pływaki, to zobaczysz. Bardziej martwi mnie to, że zgubiłem reflektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Reflektor możesz dorobić z Clearfix'a pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Reflektor możesz dorobić z Clearfix'a Smile Znalazł się . A oto stan na dziś: Ogólnie muszę jeszcze tylko popracować nad wydechami, poprawić malowanie pływaków i dodać parę antenek. No i taki mały szczegół, wypadałoby przykleić skrzydła do kadłuba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi