DesChi Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Witam Przedstawiam mojego drugiego liniowca A 320 Lufthansy. Samolot składał się bez większych problemów. Malowany cały aerografem farbami akrylowymi. Kalka układała się całkiem przyjemnie z wyjątkiem ogona. Z efektu pracy jestem połowicznie zadowolony, ale cóż wciąż się uczę i zdobywam doświadczenie Zresztą oceńcie sami, uwagi i wszelkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Dla mnie gitara Ja bym pomalował statecznik, a znak Lufthansy nakleił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesChi Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Ja bym pomalował statecznik, a znak Lufthansy nakleił. hehehe właśnie tak zrobiłem jak napisałeś, tylko że zrobiłem to na końcu jak samolot był gotowy. Statecznik oklejałem jako ostatni, straciłem cierpliwość do kalki i pomalowałem, doprowadziło mnie to prawie do ataku serca . Ale chyba wyszło ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Ładny, czysto sklejony model. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Ładny model. Maskowałeś zwykłą taśmą malarska czy modelarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Bardzo ładny, tylko odcien szarego wg mnie troche za ciemny, poza tym ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesChi Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Ładny model. Maskowałeś zwykłą taśmą malarska czy modelarską? Dzięki. Głównie używałem do maskowania taśmy modelarskiej. W niewielkim stopniu posiłkowałem się zwykłą malarską. Z tą malarską to się boje wiadomo może odejść z farba ale przed naklejaniem troszkę osłabiałem ją i dało rady Bardzo ładny, tylko odcien szarego wg mnie troche za ciemny, poza tym ok! Może na zdjęciach wyszedł ciemniejszy. Zresztą w tym wypadku skorzystałem z koloru jaki podawali w instrukcji (taki miałem hehe na stanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Prawy winglet jest dziwnie przyklejony albo mi się wydaje Ja bym go delikatnie przybrudził. Ogólnie bardzo ładny model. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 16 Lutego 2010 Share Napisano 16 Lutego 2010 Bardzo ładnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Podpowiesz mi co wsadziłeś mu "do dzioba" aby nie leciał do tyłu Jakoś nie mogę znaleźć rozwiązania co by mi dało odpowiednią wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 hmmm, model ladny, zwlaszcza na czwartym zdjeciu od dolu, ale na pierwszych dwoch widac ze golenie podwozia glownego sa przyklejone krzywo, tak jakby byly odchylone do tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2010 Share Napisano 25 Grudnia 2010 Podpowiesz mi co wsadziłeś mu "do dzioba" aby nie leciał do tyłu Jakoś nie mogę znaleźć rozwiązania co by mi dało odpowiednią wagę. Możesz tam włożyć plastelinę bądź ołów w kosteczkach (np. takie co są wykorzystywane do wyważania kół w samochodach) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lisu15 Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 Mam pomysł na użycie tego metalu...ma go sporo w domu, ale razem z tym rozwiązaniem moje kolejne pytanie. Jak przymocować. Na taśme klejącą czy jakieś inne znacie rozwiązanie domowym sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Mam pomysł na użycie tego metalu...ma go sporo w domu, ale razem z tym rozwiązaniem moje kolejne pytanie. Jak przymocować. Na taśme klejącą czy jakieś inne znacie rozwiązanie domowym sposobem? Klej CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Hmmm brakuje mi delikatnych zacieków przy klapach i slotach. Całość Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi