kamil83 Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Witam. Niedawno zakupiłem model BTR-70, firmy Revell w skali 1:35. Póki co pokazuję tylko zawartośc pudła. Liczę na waszą pomoc. Czy mógłbym dokupic jakieś metalowe części do tego modelu? Za wszystkie propozycje z góry dziękuję. Pudło: Zawartośc pudełka: Kalki: Przykłady malowań: Chyba wybiorę tą ostatnią wersję malowania. Niżej pokazuję przykładowe zdjęcie. (Zdjęcie pochodzi ze strony: http://www.modellboard.net/index.php?topic=28550.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 Czy mógłbym dokupic jakieś metalowe części do tego modelu? http://www.martola.com.pl/pl141/produkty14321/BTR_70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Stycznia 2010 Share Napisano 29 Stycznia 2010 RB Model teraz wypuściło jeszcze lufę KPWT akurat taką jak w tym BTR i BRDM-ach. http://www.martola.com.pl/pl2039/produkty31416/14_5mm_kpvt_soviet_machine_gun Tylko rączkę jeszcze trzeba dorobić ale to pikuś. No i może taką podstawę anteny jeszcze ? http://www.armorscale.com/products/supplements/S35-004/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Dokupiłem do modelu lufę i blaszki. Oto one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 W końcu zabrałem się za ten modelik. Niewiele udało mi się zrobic. Oto efekt mojej pracy: Jeszcze trzeba trochę oszlifowac wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek_K Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Bardzo fajnie się zapowiada, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Mam nadzieję, że nie spieprzę tego modeliku tak jak schwimmwagena . Prace ruszyły nieco dalej, ale póki co muszę jeszcze kupe poprawić. Może jutro wrzucę zdjęcia, co tam zrobiłem. Choć bardzo mało zrobiłem. Póki co walczę z blaszkami. ale po raz pierwszy w ogóle się nie spieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 i takie pytanie retoryczne. Po co producent proponuje otwarte włazy, skoro nie dodał wnętrza? Taki bezsens trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Kolego-producent dobrze myślał, robiąc otwarte włazy.Zostawiał furtkę dla producentów żywicy,ewentualnie dla fanatyków samodzielnego dłubania wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Poza tym w te otwarte włazy można włożyć jakich figurantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Kolego a sprawdziłeś czy opony nie rozpuszczają plastyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Nie wiem o co Wam chodzi z tym rozpuszczaniem plastiku. Mam sklejoną Katiuszę Zvezdy i od czterech lat nie pojawił się nawet jeden ślad nadtopienia. Ma ktoś na to nadtapianie jakieś kwity, zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 jakie topienie plastiku? A jeśli chodzi o figurki, to nie dam żadnych, bo robię beznadziejne figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 super ale postaraj się dokupić prawidłowe gumy bo z tego co wiem to te nie są za właściwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 jakie topienie plastiku? W modelu zwezdy, pakowanym również przez Rewela opony wykonane są z jakiejś ruskiej pseudo gumy która reaguje z tworzywem rozpuszczając go. Nie wiem czy problem dotyczy wszystkich modeli tego producenta. Najlepiej zrób doświadczenie: połóż oponę na kawałku ramki i odczekaj tydzień-dwa. Jeśli nie będzie widać wżerów to wszystko okey. Pozdrawiam Ps. Żywiczne koła produkuje Tiger Model Design, dostępne były kiedyś w Jadarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 Póki co, nic takiego nie dzieję mi się z kołami. Mógłbyś coś więcej napisac o tych kołach żywicznych, może pomyślę nad wymianą kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 Prace poszły trochę do przodu. Oto efekty: Zastanawiam się nad częścią z 4 zdjęcia. Czy tam wszystko dobrze zrobiłem. Wydaję mi się, że właz (czy jak to się zwie) nie za daleko odstaje. Kadłub i wieża póki co są spasowane na sucho. I zadaję sobie pytanie, po co się pakowałem w te blaszki. Nie idzie mi z nimi, kosztują mnie mnóstwo nerwów. Tylko nie zrozumcie mnie źle, jakościowo są super, tylko ja nie daję rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 skikut87 I co jest z tymi gumami nie tak, bo nie rozumiem za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 1. 2. 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 Nastraszyliście mnie z tymi oponami. ale moje są jeszcze ok. dziś nie ma w domu, wieczorem wrócę, to sprawdzę dokładnie, co się z nimi dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Panowie - kleiłem wszystkie modele kołowe Zwiezdy i aż poleciałem sprawdzić co z moimi ostatnimi modelami Zwiezdy.I nic .Mam rozbabrane dwa modele - BREM-K i BIEŁUGĘ. Leza razem w jednym pudelku ,kola dotykały plastyku i najmniejszego śladu by coś się stopiło. Trochę to dziwne. Tak samo jak bąble z felgi na sklejonym kole.,Najciekawsze jest to ze lezą już dość długi czas .w foli ich nie trzymam,praktycznie każdy model jest munie zaczęty.Jeżeli mogę wam coś poradzić - jak ja to robię. Ze względu ze opony są za ciasne ostrym skalpelem 11 powiększam troszkę z czuciem średnice wewnętrzna opony,żeby wchodziła na felgę z minimalnym luzem i kleje oponę z felga na super glu. Jedyne co mi się zdarzyło to pękniecie w poprzek opon.Ale to było i u Zwiezdy i u Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Nastraszyliście mnie z tymi oponami. Nikt nie ma zamiaru Cię straszyć. W niektórych modelach Zwezdy naprawdę gumowe opony wchodziły w reakcje z plastikiem. Nie jest to regułą. Oczywiście nikt z nas nie życzy Ci aby coś takiego dotknęło Twój model. Ale na wszelki wypadek pomaluj dokładnie felgi na powierzchniach styku z oponami. Niektórzy naklejają tam cienką taśmę aby opona nie stykała się z plastikiem. Ja na portalu aukcyjnym za 10 złotych kupiłem BTR-80 z wypaloną w kadłubie dziurą właśnie przez styk z oponą. Model skleiłem , miejsce stopienia obłożyłem szmatami i gratami i model poszedł za dobra kasę. Lepiej dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Ze strony producenta: http://www.tigermodels.com/Shop/picserve.cgi?picserve=Soviet/355003Full.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Panowie -te kola przekroczą cenę modelu wraz z blachami. Nie naciągajcie młodego na koszty , bo go zniechęcicie do tej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BVM Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Kółka http://saammodels.tripod.com/companies/spdesigns/btr70/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi