krzysztof66 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Witam po dłuższej nieobecności postanowiłem pokazać swój ostatni wyrób,model italerka trochę blaszek,gąski z zastawu tamiya.Pomalowany według książki A.Wróbla i R.Wróblewskiego Pz.Kpfw.Panther malowanie 428 z 1.DPanc SS 1944 r Ukraina.Zimowy kamuflaż zrobiłem za pomocą maskolu całe budzenie z pędzla zero aerografu.Pigmenty MIG.Zdjęcia zrobiłem na spacerze z żoną i dziećmi.Czas na odsłonę Cytuj
Michaił Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Na pierwszy rzut oka bardzo fajnie sie prezentuje. Sam niedlugo bede robil Pantere. Zimerit gotowy czy sam nakladales ? Brakuje mi na nim filtow i cieniowania - przydaloby sie podkreslic jego fakture. Co wiecej dodalbym troszke zaciekow. Ogolnie model bardzo przyjemny dla oka. Przydaloby sie kilka zdjec na szczegoly. Pozdrawiam Cytuj
Tomek_gnr Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 zimm przypuszczam zestawowy, chyba fajnie Ci wyszedł ten ulepek italeri, przydaloby sie jakies lepsze kadrowanie zdjec zeby moc ocenic dokladnie bo model jest za maly na nich i nie widać szczegółu, no ale na tyle na ile widac z daleka to wyglada fajnie. Cytuj
krzysztof66 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 (edytowane) jeszcze kilka fotek Edytowane 7 Lutego 2010 przez Gość Cytuj
Ironkamil Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Nie jest źle, model całkiem fajny, mam jedno "ale", wg. mnie ten kamuflaż zimowy powinien być bardziej starty niż odpryśnięty, to była farba zmywalna, właśnie w skutek deszczu i innych działań atmosferycznych, kamuflaż się ścierał niż odpadał. Ta fotka chyba pokaże o co mi chodzi :P Pozdrawiam Cytuj
Mirek66 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Zimowe i szare jest trudne do realnego odtworzenia ale model prezentuje się dla mnie przyzwoicie jak po powrocie nie przestaniesz na nim to będziemy mieli co podziwiać . Cytuj
krzysztof66 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Napisano 7 Lutego 2010 Tomek_gnr napisał zimm przypuszczam zestawowy...... dokładnie dzięki za opinie Cytuj
jager27 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Nawet fotki na śniegu Mógłbyś trochę zaśnieżyć tą Panterę bo wygląda jak wiosenna tylko, że w zimowym kamo. Cytuj
Michaił Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Nawet fotki na śniegu Mógłbyś trochę zaśnieżyć tą Panterę bo wygląda jak wiosenna tylko, że w zimowym kamo. Ostatnio sie zastanawialem bo wlasnie koncze Shermana z Arden i takich elementow jak snieg czy przymrozenie na pewno nie wykona. Z tego co popatrzylem na zdjecia wynika, ze nawet niektore czolgi podczas dzialan zimowych nie maja na sobie ani troche sniegu. Takze mozna tak pozostawic - inaczej sprawa wyglada z kolami i gasienicami rzecz jasna. Cytuj
tomek1123 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Widziałem model "na żywo". Wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach. Kamo – super. Może tylko bym go trochę przykurzył – to powinno rozmyć efekt „odpryśniętej farby”. No i brawo za zastosowanie nowej techniki. Pozdrawiam Tomek Cytuj
Ironkamil Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Może tylko bym go trochę przykurzył Kurz na pustyni, czy suchych stepach owszem jak najbardziej, gdzie drobiny pyłu siadają w najdrobniejszych szczelinach, ale nie w warunkach zimowych... Gdzie owszem jest sucho[przy dużych mrozach] ale nie ma wszędobylskiego kurzu. Więc z kurzeniem dałbym sobie pas... Cytuj
panzer_lehr Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Krzychu, jest dobrze. Nic nie zmieniaj, postaw go tylko na jakiejś dioramie i dorzuć mu jakiegoś specjalistę w otwartym włazie. Model widziałem. Nic mu nie brakuje. Nie dorabiaj mu już żadnych zacieków i już go nie ulepszaj. Jeden z lepiej zrobionych modeli w zimowym kamo jakie widziałem. Pozdrawiam Cytuj
tomek14147 Napisano 7 Lutego 2010 Napisano 7 Lutego 2010 Zimowe kamo zrobione ładnie, ale wg. mnie przydałoby się zapuścić jakiegoś washa, aby uwypuklić zimmerit. Cytuj
author21 Napisano 8 Lutego 2010 Napisano 8 Lutego 2010 Kamuflaż zimowy trochę dziwny, jak by się tak ścierał, to chociaż w zagłębieniach zimmeritu by pozostał. Raczej poprzecierany powinien być. A tak wygląda jakby ci co go nakładali, niedomalowali na wstepie. Świeżo połozona biała farba z niedoróbami. Na wieży, i w okolicach włazów biały jak śnieg ? To jak tam załoga weszła? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi