Skocz do zawartości

Panther A - 1:35

krzysztof66

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej nieobecności postanowiłem pokazać swój ostatni wyrób,model italerka trochę blaszek,gąski z zastawu tamiya.Pomalowany według książki A.Wróbla i R.Wróblewskiego Pz.Kpfw.Panther malowanie 428 z 1.DPanc SS 1944 r Ukraina.Zimowy kamuflaż zrobiłem za pomocą maskolu całe budzenie z pędzla zero aerografu.Pigmenty MIG.Zdjęcia zrobiłem na spacerze z żoną i dziećmi.Czas na odsłonę

DSC06784.jpg

DSC06773-1.jpg

DSC06789.jpg

DSC06773.jpg

DSC06776-1.jpg

Na pierwszy rzut oka bardzo fajnie sie prezentuje. Sam niedlugo bede robil Pantere. Zimerit gotowy czy sam nakladales ? Brakuje mi na nim filtow i cieniowania - przydaloby sie podkreslic jego fakture. Co wiecej dodalbym troszke zaciekow.

Ogolnie model bardzo przyjemny dla oka. Przydaloby sie kilka zdjec na szczegoly. Pozdrawiam

zimm przypuszczam zestawowy, chyba fajnie Ci wyszedł ten ulepek italeri, przydaloby sie jakies lepsze kadrowanie zdjec zeby moc ocenic dokladnie bo model jest za maly na nich i nie widać szczegółu, no ale na tyle na ile widac z daleka to wyglada fajnie.

Nie jest źle, model całkiem fajny, mam jedno "ale", wg. mnie ten kamuflaż zimowy powinien być bardziej starty niż odpryśnięty, to była farba zmywalna, właśnie w skutek deszczu i innych działań atmosferycznych, kamuflaż się ścierał niż odpadał.

Ta fotka chyba pokaże o co mi chodzi :P

Sd43614.jpg

Pozdrawiam

Zimowe i szare jest trudne do realnego odtworzenia ale model prezentuje się dla mnie przyzwoicie jak po powrocie nie przestaniesz na nim to będziemy mieli co podziwiać .

Nawet fotki na śniegu Mógłbyś trochę zaśnieżyć tą Panterę bo wygląda jak wiosenna tylko, że w zimowym kamo.

Ostatnio sie zastanawialem bo wlasnie koncze Shermana z Arden i takich elementow jak snieg czy przymrozenie na pewno nie wykona. Z tego co popatrzylem na zdjecia wynika, ze nawet niektore czolgi podczas dzialan zimowych nie maja na sobie ani troche sniegu. Takze mozna tak pozostawic - inaczej sprawa wyglada z kolami i gasienicami rzecz jasna.

Widziałem model "na żywo". Wygląda o wiele lepiej niż na zdjęciach. Kamo – super. Może tylko bym go trochę przykurzył – to powinno rozmyć efekt „odpryśniętej farby”. No i brawo za zastosowanie nowej techniki.

Pozdrawiam

Tomek

Może tylko bym go trochę przykurzył

Kurz na pustyni, czy suchych stepach owszem jak najbardziej, gdzie drobiny pyłu siadają w najdrobniejszych szczelinach, ale nie w warunkach zimowych... Gdzie owszem jest sucho[przy dużych mrozach] ale nie ma wszędobylskiego kurzu. Więc z kurzeniem dałbym sobie pas...

Krzychu, jest dobrze. Nic nie zmieniaj, postaw go tylko na jakiejś dioramie i dorzuć mu jakiegoś specjalistę w otwartym włazie.

Model widziałem. Nic mu nie brakuje. Nie dorabiaj mu już żadnych zacieków i już go nie ulepszaj. Jeden z lepiej zrobionych modeli w zimowym kamo jakie widziałem.

Pozdrawiam

Kamuflaż zimowy trochę dziwny, jak by się tak ścierał, to chociaż w zagłębieniach zimmeritu by pozostał. Raczej poprzecierany powinien być. A tak wygląda jakby ci co go nakładali, niedomalowali na wstepie. Świeżo połozona biała farba z niedoróbami. Na wieży, i w okolicach włazów biały jak śnieg ? To jak tam załoga weszła?