skala72 Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Powiem tak, piszecie, że za łatwy model, teraz że grube ścianki itd... czyli jest trudniejszy, a ścianki da się ścienić biaksem Mam kilka zdjęć dwóch gotowych BRT-40, wkrótce wam zaprezentują, wyglądają OK. Co to zakazu otwierania pudełek, to nie dziwie się, część modeli ma zaklejone pudła i wielu sprzedawców nie chce ich otwierać. No bo kto będzie chciał kupić wymacany na maxa model. Patrzcie pod tym kontem, a swoją drogą, to można napisać do WHM i zapytać się ich. A może kit ktoś wcisnął?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 BTR-40 - autor: Jarosław Garlicki BTR-40 - autor: Czesław Ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 W Bytomiu nie było problemu z otwarciem pudełek nie mówiąc już o negocjacji ceny Na gotowych modelach widać, że bryła jest nieco rozmyta, pocienieć ścianki oczywiście można ale nieco to zniechęca do zakupu. Mars czy nawet ModelKrak wypadają jakościowo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Co fakt, to fakt, ale dajmy im szansę, na pewno się wyrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Mars to w ogóle jest ekstraklasa, nie ma nawet co porównywać. Skala, a po co mamy dawać im szansę? Wprowadzili na rynek badziew w bardzo przesadzonej cenie, ordynarnie oszukują klientów i mamy dawać im szansę bo poruszają ciekawe tematy? Szczerze mówiąc mam nadzieję, że ta firma zniknie tak niespodziewanie jak się pojawiła i następne będą miały nauczkę. Co do zakazu - w sklepie, w którym byłem (M-Zone we Wrocławiu) nigdy nie było problemu z otwarciem pudełka, nawet zaklejonego. Jak już wspomniałem obok leżał Wicher z Niko (za ponad 100 zł) i bez problemu mogłem go obejrzeć. Więc raczej wątpię, żeby w tym wypadku sprzedawca mnie okłamał. Bo i po co? To raczej w Bytomiu olali zakazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Wiecie może Panowie jak się ma sprawa z Marmonem herringtonem od WHM ? Miał się pojawić pod koniec Czerwca a tymczasem mamy koniec Lipca Może zwinęli interes ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Herrington Mk.IV ma byc z Holandii (DenBelsModels) . Matka robiona w Stanach na drukarce 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 No i mamy dawno zapowiadanego Wz. 28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Jest jaki jest ,ale zakupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Nie znam się na siedemdwójkach, ale wydaje mi się że ten zestaw ma średnią jakość. O ile żywica wygląda całkiem nieźle, to części z metalu (zwłaszcza zawieszenie z gąsienicami) prezentują się gorzej niż średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Gąsienice nic tylko ubrudzić, do niczego innego się nie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMGH Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Weź to chłopie schowaj, taki szajs za taką kasę to kpina w żywe oczy. Widziałem niektóre zestawy, to taki żywiczny RPM. Za 20zł to powinni sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Zawieszenie rzeczywiście porażka na całej linii. ModelTrans wydał nie tak dawno zawieszenie do Unic-a jako konwersję do Ace. Zakupiłem ten zestaw - jest wspaniały. W porównaniu do niego ten kloc z metalu jest... no dno od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMGH Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Radku, czemu obrażasz kloc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Szkoda, bo interesujacy pojazd. Poziom lat 80-tych (SHQ itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Sam model jest ciekawy i unikalny, co do jakości wykonania, to już trochę gorzej, ale jak już napisano, można go trochę utytłać i będzie ok. Bez urazy WH, ok!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TMGH Napisano 7 Września 2010 Share Napisano 7 Września 2010 Trochę gorzej? Po co oni się pchają w ten biały metal? Dla szpanu? Porobią takich dupereli a wygląda to masakrycznie. Już lepiej było rozdzielić zawieszenie na podzespoły a gąsienicę zrobić z jednego paska, na gorąco by się uformowało. Widać, że komuś się bardzo spieszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Jest jaki jest ,ale zakupię... Cena jest przystępna, ok. 50-55 zł jak na model żywiczny z elementami metalowymi. Trochę gorzej? Po co oni się pchają w ten biały metal? A to pytanie do WHM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Przednie koła nie wyglądają ciekawie. Chyba zacznę produkować zestawy uzupełniające do takich modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Marudek, ja myślę, że z Twoimi umiejętnościami to możesz produkować po prostu całe zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Marudek, ja myślę, że z Twoimi umiejętnościami to możesz produkować po prostu całe zestawy O ja pierdziu, jaka wazelina, poślizgnąć się można (żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Umiejętności mam takie, że jeszcze dużo muszę się nauczyć Ale wystarczy żebym za jakiś czas wyprodukował swój własny model (i postaram się żeby był lepszy niż ten wyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi