Skocz do zawartości

Polski F-16C Mastercraft 1:72

Focus

Rekomendowane odpowiedzi

20170429_115711.jpg

Surfacer 1200. wiedziałem, że jest miazga z spasowaniem ale surfacer bezznieczulenia ujawnia skalę apokalipsy. Przedemną jeszcze długie godziny łatania.

Edytowane przez Focus

20170429_183051.jpg

Hambroljum 127 po całości. Już nie będę się wygłupiał z dorabianiem czegokolwiek malunek i półka z moimi ulubionymi mastercraftami. Szkoda czasu mam jeszcze Revellowskiego F-16 do zrobienia to to to była rozgrzewka.

• Like 1

Podziwiam ludzi którym się chce poświęcać życie na takie zestawy. Serio.

zwłaszcza, że się ma całkiem niezłych ponad setkę to jest coś czego sam nie rozumiem i zawsze mówię nigdy więcej ale właśnie to ale chyba trzeba to odciąć do wora spakować i na śmieci wynieść szkoda życia. Ale zato jakie emocje.

Focus, ja już to przeżyłem. Cieżko to było zrobić ale udało się. Pozbyć się starych zestawów a na to miejsce nakupić nowych

I nowych mam dużo ale to pozostałości mentalne po komunie i Harcerskim jak rzucili to się brało i chomikowalo na zaś.

20170430_182902.jpg

20170430_183042.jpg

tak to wyszło

20170430_205038.jpg

Szary wash Tamiya. Szachownica z zestawu Techmodu na za zachęte . Malowanie FS 36375 to Pactra A42 na Humbrol 127 a FS 36270

to Tamiya XF-19 rozważałem humbrol 126

• Like 1

Nie dość że zestaw MasterCrafta to jeszcze malowałeś Pactrami?

Twardy jesteś.

Pactra była tylko jedna A42 jako FS 36375

Pasy WW zrobiłeś nie wszędzie poza skrzydłami i kadłubem powinny iść aż do usterzenia poziomego i na kadłub do statecznika.

Pasy WW zrobiłeś nie wszędzie poza skrzydłami i kadłubem powinny iść aż do usterzenia poziomego i na kadłub do statecznika.

Sugerowałem się zdjęciem poniżej i nie wiem gdzie jeszcze do malować.

pol%2BF16%2B04%2Bbig.jpeg

• Like 1

Na tym zdjęciu marnie widać ale wzdłuż kadłuba na samym jego rancie aż do usterzenia poziomego i do góry do statecznika zaznaczyłem na fotce, podpatrz na innych fotkach z netu.

9cPZYqc.jpg

• Like 1

Napisano (edytowane)

20170501_214046.jpgpatrzę i porównej zdjęcia ale ten znaczek do tankowanie w locie techmodowi wyszedł za maly to go postawilem wymienić na mastercraftowy.

Edytowane przez Focus

Napisano (edytowane)

20170502_123415.jpg

20170502_123427.jpgPrzygotowanie do stawiania na kołach. A same koła za małe i jeszcze z przesunięciem połówek względem siebie i jeszcze brak centrycznosci.

Edytowane przez Focus
  • Like 1

Napisano (edytowane)

20170503_105759.jpg

20170503_105719.jpg

Nic ciekawego się nie dzieje. Krawędzie natarcia jeszcze do pomalowania bo maja inny kolor. Mam amramy z revellowskiego F-4 to moge je zamontowc na koncach skrzydel i pod skrzydlami zbiorniki paliwa brzydkie jak noc zestawowe. Co na tych pylonach mozna powiesić realistycznego? Zestaw Mastrcraftu jest wymagający spokojnie trzy razy więcej czasu trzeba poświęcić niż z najlepszego dostępnego na rynku a efekt wątpliwy. Zestaw ok jak chce się mieć F-16 za około 20 złoty ale przecież cena nie ma znaczenia bynajmniej jak skleja sie jeden model na rok.

Edytowane przez Focus
  • Like 1