Artur Wałachowski Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 (edited) Witam wszystkich,dzisiaj się zarejestrowałem,na początek wrzucam zdjęcia T-55A do oceny,pozdrawiam ,Artur Edited September 18, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAGITARIUS Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Cześc Artur ... miło Cię tutaj gościć. Ciebie i Twoje wspaniałe prace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Witam. Jasny gwint ale dowaliles Chyba usune fotki mojej 55-ki bo normalnie PS. Dawaj wiecej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 Po drugiej analizie musze napisac, ze przybrudzenie gornej czesci bardzo mi sie podoba ale nie widac tego na kolach i gaskach . W czasach LWP troche dbano o sprzet wiec wszystkie odrapania jakos nie bardzo pasuja do polskiego pojazdu. Dodam jeszsze , ze w/g naszego spiona beczki w tamtych czasach nie byly malowane tylko stalowe. Reszta jak dla mnie OK . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 I co ? To wszystko w temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wałachowski Posted March 4, 2006 Author Share Posted March 4, 2006 Witam,jeśli chodzi o kolor beczek to do głowy by mi nie przyszło że mają być stalowe,ale to dla tego że specjalizuję się w modelach drugowojennych i to pierwszy współczesny czołg.Stąd też takie wyeksploatowanie pancerza-podszedłem do malowania tego T-55 ,jak do Pantery albo Tygrysa pozdrawiam,Artur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okonek Posted March 5, 2006 Share Posted March 5, 2006 Wielu z nas do niedawna nie wiedzialo o tych beczkach . Nie uwazam jednak tego za blad i mysle, ze nie odebrales tego w ten sposob. Fidel kiedys pokazal nam fotke , na ktorej obok pojadow ze stalowymi beczkami byly i takie z malowanymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wałachowski Posted March 7, 2006 Author Share Posted March 7, 2006 Witam,nie czuję się w żaden sposób urażony,dobrze wiedzieć o tych beczkach.W najbliższym czasie będę robił Leoparda na zamówienie,zapewne będę potrzebował pomocy-szczególnie co do malowania tego sprzętu-dobrze wiedzieć że na forum są osoby znające sie na współczesnej pancerce,pozdrawiam,Artur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 W najbliższym czasie będę robił Leoparda na zamówienie Już czekam z niecierpliwością. Jaka skala, jakie malowanie? Jeżeli 1/35 i polskie malowanie, to będziesz musiał sam porobić kalkomanie (chyba, że niespodzianie się coś pokazało?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wałachowski Posted March 7, 2006 Author Share Posted March 7, 2006 Jeszcze nie wiem,to zależy jak zażyczy sobie klient,na dniach mam dostać przesyłkę-model Tamiya-1/35,metalowa lufa,blachy-chyba Parta,ale nie jestem pewien,malowanie tez na razie nie jest mi znane-wolałbym oczywiście w Polskich barwach,pozdrawiam,Artur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaDow FoX Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 55-tka piekna normalnie piekna...Artur mam pytanko: z czego zrobiles imitacje piachu na podstawce bo ladnie sie prezentuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojna Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 55-tka doslownie beautiful, ale mnie tez ciekawi jak zrobiles imitacje piachu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wałachowski Posted May 2, 2006 Author Share Posted May 2, 2006 Dziękuję za opinię-imitacja piasku na podstawce jest wykonana hmmm ...no cóż z piasku,przyklejonego na klej Wikol i pomalowanego,na koniec doszedł suchy pedzel i większe kawałki kamyków na super glue,pozdrawiam,Artur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojna Posted May 2, 2006 Share Posted May 2, 2006 dzieki za informacje pozdrawiam wojna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Bardzo fajny model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokol Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Bardzo fajny Teciak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biskup Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Jego ekscelencja Biskup ..........................................................itd... Edit... Jego ekscelencja Admin usunął post jako wypowiedź nie na temat o wymowie stricte politycznej... Admin... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Wałachowski Posted February 9, 2009 Author Share Posted February 9, 2009 Dziękuję za opinię,model stary jak świat,zdjęcia kiepskie co widać,aż dziw bierze że go gdzieś w odmętach forum wygrzebaliście po 2 latach niebytu,he,he... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł94 Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 I ty możesz zostać archeologiem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Super chociarz nie moja skala. Mam pytanie do znawcow T-55: czy dodatkowa oslona kopulek (zakrywajaca sruby) to tylko z Labed ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerPanzersoldat95 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 po prostu jak się zobaczy takie cudowne cudo, to psychika automatycznie nakazuje odkopać wątek z przed 3 lat więc dzięki peter ześ to odkopał bo bym go chyba nigdy w życiu nie zobaczył na oczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Super chociarz nie moja skala.Mam pytanie do znawcow T-55: czy dodatkowa oslona kopulek (zakrywajaca sruby) to tylko z Labed ? Nie kumam co to jest Labed. Natomiast oficjalnie te osłony nazywały się przeciwnapalmowe tak stało w instrukcji T-55AM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Nie kumam co to jest Labed. Jemu chodziło o Bumar Łabędy, czyli fabrykę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioter Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Richtig, czyli z Gliwic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Osłony przeciwnapalmowe to patent ruski wprowadzony gdzieś z końcem lat 60-tych najpierw u nich a potem w Łabędach i w czechach. Co do naszych udoskonaleń na 55-tkach to taką ciekawostką jest HK-10 czyli wspomaganie układu kierowania. Czołg można było prowadzić dwoma palcami każdej dłoni. Wiem bo miałem coś takiego na kilku wozach T-54AM2. Tak tak były takie wozy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts