Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc jestem tu nowy, zabieram sie wlaśnie za model mana f2000 i licze na ze bedziecie mi pomagac. Jest to moj 3 model 1:24 wczesniej byly takie mniejsze 15modeli za 23zl. W manie chcce zrobic okablowanie, a oto postep:

Poszpachlowalem dach nie za duzo szpachli??

ae0c45a3a31a660em.jpg

5524658581d5ca44m.jpg

0ddbeaa0a8e35597m.jpg

bumper

0cf07f4a7d1355e6m.jpg

sorki za jakość

Napisano

Nie wiem czy uda Ci się ten dach ładnie wyprofilować tak jak powinien być. Szpachli jest o wiele za dużo. No ale powodzenia w budowie

Napisano

Witaj

Poszpachlowalem dach nie za duzo szpachli??

Zdecydowanie za dużo według mnie.

W manie chcce zrobic okablowanie

Czekam na resztę

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano

Życzę powodzenia i miłego sklejania.

A tak w ogóle to jaki planujesz kolor na mańka ?

Pozdrawiam Actros

Napisano (edytowane)

dzieki kolego, naprawde mi sie podoba takie malowanie nawet mam taki niebieski i zolty bym kupil

Edytowane przez Gość
  • Super Moderator
Napisano
Można jeszcze raz i po polsku?

Nie rozumiesz?

Kondziowi się podoba kolega. Ma też taki niebieski strój i żółty by jeszcze kupił. Mniej więcej tak to zrozumiałem.

Napisano

Ja maluje sprayami motip i mam pytanie przed podkladem trzeba jeszcze cos robic papierem sciernym przejechac albo zmiekczaczem do plastiku, bo pomalowalem juz kilka modeli i kilka razy farba mi odprysla, za grube warstwy dalem czy jak??

Napisano

Najpierw przeleć sobie całą kabine papierkiem wodnym o gradacji 1500 lub drobniejszym ,w celu zmatowienia powierzchni .

Po pracy z papierkiem odtłuść kabinę- ciepła woda + płyn do mycia naczyń .

Pozdrawiam.

Napisano

Poszukaj na necie na pewno będzie,albo poszukaj kogoś kto ma takiego MAN-a w skali 1:1

Napisano

Primo: popraw zdjęcia

Primo po drugie: Kto jest producentem modelu? Osiągalny gdzieś jeszcze?

Primo po trzecie: Gdybyś był zainteresowany dysponuję czymś takim:

P1010002.jpg

MAN F2000 19.414

Primo po czwarte: Chcesz zrobić pełne okablowanie? To powodzenia. Tylko musisz zatrudnić ekipę wykwalifikowanych mechaników-elektryków.

P1010003.jpg

Jakbyś miał jakieś pytania wal śmiało.

Napisano
Primo po drugie: Kto jest producentem modelu? Osiągalny gdzieś jeszcze?

Nie żebym się czepiał, ale każdy, kto interesuje się ciężarówkami w 1:24 wie, że Italerka wypuściła reedycję - było to wielokrotnie omawiane na Modelwork, model jest w każdym sklepie:

MAN

Pozdrowienia.